Zobacz pełną wersję : dla poczatkujacych
prosze o porade ... jaka jaszczurka jest najlepsza dla totalnie zielonych ;) w tym temacie , dla poczatkujacych i ile mniej wiecej wynosza koszty zakupienia wszystkich akcesoriow , jesli jest ktos z lodzi to niech zapoda jakis dobry, sprawdzony sklep zoologiczny :|
z gory dziekuje za mnostwo odpowiedzi ;)))
zapomnialam ze chodzi mi konkretnie o gekoniki , hym i czy nocny tryb tych jaszczurke jest uciazliwy dla wlasciciela???
zreszta o phelsumach takze mozecie napisac ;))
kubalukaszewski
04-09-2011, 10:11
polecam gekony lamparcie-dobre dla poczatkujacych-ale i takl wymagaja opieki.nocny tryb zycia nie ma znaczenia.poprostu w dzien beda spaly
Jeronimo
04-09-2011, 14:26
ja takze polecam gekoniki lamparcie :-)
jak sa wieksze to wychodza w dzien wygrzewac sie pod lampa...
ale czy jestescie obiektywni :) z tego co mi sie wydaje to uwielbiacie gekoniki lamparcie :)
ale dzieki za odpowiedz
o a czy jaszczurki zle znosza samotnosci ... nie mam miejscca na terrarium na 2 osobiki :(
mateusz-k
05-09-2011, 08:49
Ja polecam Szyszkowca Zwyczajnego http://terrarium.com.pl/szyszkowieczwyczajny.php, albo Anolisa Zielonego http://terrarium.com.pl/anoliszielony.php. Dwie latwe w hodowli jaszczurki, od ktorych zaczełem terrarystyke, tzn. zaraz po patyczakach :).
Jeronimo
05-09-2011, 16:25
nic na to nie poradze ze gekony lamparcie sa the best :PPP
mateusz-k
06-09-2011, 10:43
Powiem tylko, a raczej napisze : :)
ja polecam gekona i szyszke tylko ze gekon fajniej poluje i jest bardziej ruchliwy i nie nudzisz sie wieczorami czerwona lampa terra n przeciwko lozka i maz taka frajde
mateusz-k
06-09-2011, 14:04
A Szyskowiec to nie jest ruchliwy? I to do tego w dzień :), ale zgadzam sie, gekon świetnie poluje :)
a jak znosza jasczurki samotnosc?? czy mozna miec tylko jw towarzystwie?? wy macie pojedyncze okazy czy pary??
mateusz-k
10-09-2011, 12:57
Mam pojedyńczego szyszkowca, i pare anolisów. Ale niedługo dokupie szyszkowcowi partnerke. Ale w samotności też chyba nei czuje sie źle.