Zobacz pełną wersję : Jak namówić rodziców na zakup gada ??
Jak namówić rodziców na zakup jaszczurki lub węża ?? Jak im wytłumaczyć że boa dusiciel ich w nocy nie udusi a jaszczurka nie pogryzie??
Adrian Furman -AdN-
15-09-2011, 18:42
hmmm moze nie stosuj metody Loke (wspolczuje jego rodzicom :))) ja namowilem przez to ze w swoim przekonaniu trwalem dlugo. Ale radzilbym namawiac na jaszczurke (pokarz foty, posciemniaj ze duzy nie urosnie...itd.)
ja gadalem o tym pol roku i sie zgodzili
Dziewuszka
16-09-2011, 04:46
hehe a ja przynioslam i bylo po krzyku :)))) teraz co rano mam tlumy z pytaniami co u moich terrarystycznych pupilow :P
pozdro.
ja mowilam przez tydzien ze jest taki piekny legwan w sklepie zoologicznym (szczegol ze jeszcze go tam nie bylo , tylko zamowilam legwana) , pozniej mowilam jakie to sa fajne zwierzeta ze nie ma z nimi problemu , nie brudza az w koncu powiedzialam ze go kupilam i za kilka godzin bedzie u nas w domu :)))
Ja będe miała anolisa i tylko zapytałam się mamy czy go moge mieć a mama bez zastanowienia zgodziła się ! :))) JA mam jeszcze kraby
Postaw starych (tzn. rodziców) :))) przed faktem dokonanym. He he. No przecież jak już będziesz miała zwierzę w domu to go przecież nie wyrzucą i się zgodzą. Powodzenia
Sebastian
16-09-2011, 17:43
Ja na szczęście nie miałem problemu z namówieniem rodziców chodź mama twierdziła że w życiu się do nich nie zbliży i tak też było w pierwszy dzień;-) teraz codziennie bierze węże na rekę:-)).
powodzenia :-)
Foxtrott
17-09-2011, 02:56
ja miałem ten sam problem najpierw z pająkami, później z wężem, ale tak długo namawiałem i przekonywałem ( oczywiście bez zbytniej natrętności), że się zgodzili. mówiłem że to będzie małe i niegrożne ( co nie do końca było prawdą)i się udało.
Matrix no nie wiem czy twoja rada jest dobra , bo niektorzy rodzice sa zdolni do oddania gdzies zwierzecia o ktorym nie zostali uprzedzeni , to tylko zbedny smutek i napieta atmosfera przez pewien czas ...(no przynajmniej ja tak sadze )
jeśli twoja mama lub tata mają jakiego ś zaufanego przyjaciela to najpierw pogadaj z nim namuw go to zazwyczaj jest proste i poproś rzeby wszyscy sie zebrali przy stole i zacznij nawijać pokarz zdjęcia naucz sie o tym gatunku na pamięć jeżeli to jest ęż skracaj jego rozmiary o połowe o cenie (o ile nie masz uzbierane ) muw na końcuterra lepiej załatw sam powiedz rzeby tyko dali na gada powodzenia pa
Paweł tego co napisałeś nie da sie przeczytać... ! To wygląda strasznie ! Nie masz żadnego programu np. Worda, w którym można poprawić błędy ortograficzne?
sorki bardzo sie spieszyłem karzdy ma jakiś słaby punkt nie? nikt nie jest idealny
hehe mi tato powiedział że
jak jakąś glizde do domu przyniose
to rozdepcze przyniosłem i sie bardzo lubią
Atrax Robustus :-)
23-09-2011, 12:50
U mnie bylo inaczej.
Rodzice nic przeciwko wezom nie maja, ale nie chcieli mi kupic zbozowki, bo nie wiedzieli o niej duzo.
Kiedy bylem na obozie, dostalem telefon, ze moj tato przez przypadek zlapal w siatke zaskronca. Nie mogl go odplatac, wiec przyniosl go do domu i przez kilka dni go hodowali, a potem wypuscili.
No to powiedzialem im, ze skoro ich nie pozabijal, to i zbozowka im nic nie zrobi. Zgodzili sie. Moj tato nie mial nic i tak do gadania :D
No i w ten spoob od 4 lat mam swoja zbozowke.
Z pajakiem bylo o wiele latwiej. U mnie w chacie jest istne ZOO, wiec kolejne zwierze nie stanowilo problemu.
Mama na poczatku byla sceptyczna, ale sciemnilem, ze bardzo przywiazuje sie do czlowieka i nie gryzie. Mama sie nie zgodzila, ale tydzien pozniej jeszcze raz sie zapytalem, czy moge miec, to odpowiedziala mi cos takiego: "Dziecko, ty sie tak pieknie uczysz i jestes tak kochany, ze ci wszystko kupie" :) No i tak dostalem B. smithi :)
Sebastian Łazowski
03-10-2011, 12:33
nie wiem jak namowić swoich rodzicow na to mam ten sam problem , proboje od 7-8 miesięcy
boje sie ich postawić przed faktem bo kazą oddać albo co a pozatym gdzie go trzymać po kupnie jak sie nie ma terra a jak sobie zaczniesz coś przygotowywać to sie wyda