Zobacz pełną wersję : Mam problem z wyborem...
Dopiero chce zaczac chodowac ptaszniki lecz nie wiem od jakiego gatunku najlepiej zaczac. Wyczytalem na jednej ze stron ze najlepiej zaczac z ptasznikiem metalicznym, a na innej ze z tygrysim. Moze ktos z was podsunie mi jakas propozycje. Czekam :)...
Zczynaj hodowle od pająków naziemnych, proponuje
P.Kędzierzawego(B.albopilosa) lub P.czerwonokolanowego(B.smithi)
pozdrawiam
albopilosa
wedlug mnie powinienes zaczac od Kedziezawego
pozdrawiam
Huhros
ja bym Ci polecil te gatunki od ktorych ja zaczynalem czy wyzej wspomniane B.albopilosum lub G.rosea
ja tez za rosea albo kedziorek.
teQuilla
09-08-2011, 07:39
Witam,
proponuję - tak jak i większość - Brachypelma Albopilosum.
Jest to pajączek - moim zdaniem - całkowicie bezproblemowy!!!
Pozdrawiam
Atrax Robustus :-)
09-08-2011, 09:08
Ja bede teraz hodowal Brachypelme smithi, ale slyszalem, ze hoduje sie jak tak samo bezproblemowo, jak b. boehmei. Ale jak znam zycie, to i tak wszyscy powiedza, ze kedziorek jest najlepszy ;]
Kosmitek
09-08-2011, 11:37
A ja bym był za rosea. Tak samo bezproblemowy jak albopilosum, a jednoczesnie nie wyczesuje włosków tzn.tak jak kedzierzawy, co dla wielu jest duzym plusem. I moim zdaniem jest efektowniejszy ładniejszey hehe
09-08-2011, 12:30
rosea tez mi sie podoba i tez zastanawialem sie nad kupnem i juz mialem zamawiac, ale cos mi wypadlo i troche na nia jeszcze poczekam .. . ..
Avicularide
10-08-2011, 03:11
a wedlug mnie tez powinienes zaczac od kedziezawego ale czy masz juz terarium dla swojego pupila?? jestes w stanie zapewnic mu pokarm???? i nie kupujesz tego dla popisu przed kolegami ???
Pamietaj jesli nie masz o tym zielonego pjecia mozesz zrobic ptasznikowi krzywde!!!!!
PapaKrystiano
10-08-2011, 14:54
kup sobie czlowiek np albopilose albo sithi albo rosea a jak nic z tych ci sie nie podoba to zlap se krzyzaka ;-) tez sie fajnie hoduje ;-) polecam ;-)
11-08-2011, 06:44
hehe.. Krzyzaka tez sie fajnie hoduje. wiele razy hodowalem juz krzyzaki. Bardzo mile zwierzeta. Polecam jeszcze katnika domowego ;]