Zobacz pełną wersję : Taki wymiar starczy?
MARCIN BIELIŃSKI
09-04-2012, 04:27
czy terrarium o wymiarach szer 27 cm wys 40 cm i długosc 75 cm wystarczy dla pary geków ?
Za wąskie (tak mi sie przynajmniej wydaje)
_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
Eublepharis Macularius 1.0.0
Racja za waskie. Ale na uparteggo dasz rade, tylko przy najblizszej okazji zmien je na szersze.
09-04-2012, 13:27
Mam takie małe pytanko... Po co piszesz szer. 27, jeżeli możesz je obrócić i już masz szer 40? Bo wysokość dla tych gekonów jest nieistotna, a łatwiej dorobić wypukłą pokrywę, niż poszerzać, lub kupować nowy pojemnik... Ale tak czy inaczej takie wymiary dla pary dorosłych nie są idealne... Ale można trzymać!
Pozdrawiam
kiepski pomysł według mnie, Antoni. Jak chcesz poprawić wentylacje w takim terra obróconym na bok? Ja osobiście sobie tego nie wyobrażam bez przeróbek, i to dosyć sporych :)
_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
Eublepharis Macularius 1.0.0
Antoni Wróbel
09-04-2012, 14:26
Tak jak powiedziałem łatwiej dokupić wypukłą pokrywę niż nowy pojemnik. MIałem na myśli pokrywę, któranie jest płaska tylko ma wysokość np tych brakujących kilkunastu cm. I wtedy z wentylacją i oświetleniem nie ma problemu, bo otworu można zrobić w ściankach pokrywy. Tylko, że jeżeli terrarium jest z cienkiego szkła, to może nie wytrzymać ciężaru pokrywy i tu dopiero pojawia się problem. Rozwiązaniem byłaby lekka pokrywa z tworzywa sztucznego. Widziałem takie właśnie pokrywy, jakie opisuję, fabrycznie wytworzone, w Czechach. Nie wiem, czy są w Polsce dostępne, ale do czego nam Bozia rączki dała? :)
Pozdrawiam