Zobacz pełną wersję : Zarowka
Elo, czy taka zarowka UV emituje jakas "pozytywna energie" dla lamparta? ;) Jest to zwykla zarowka UV philipsa, nie jakas specjalna dla zwierzat...
piszac "pozytywną energie" masz na myśli UVB? Nie, ta żąrówka emituje ylko UVA na ładne ubawienie itp...
aaa to zawsze lepiej niz zwykla oszczednosciowa co? Bo ja mam wlasnie oszczednosciowke na dzien wrzucona to bym chyba lepiej zamienil ja na ta. Zawsze cosik lepiej
czesc
ile za nią płaciles ??
ok 11zl ale juz wiem ze jej wiecej nie wloze bo poswiecilem nia ok 2-3h i styropian mi sie roztopil :D Musze scianki uzupelniac :/
uwazaj na ta zarowke... szerze mowiac nie wiem jakie uv ona wydziala, ale ja mam podobna sylvannia, i jak sie podlozy pod nia (w rozsadnej odleglosci) reke, zaledwie na kilkadziesiat sekund to reka w dziwny sposob zaczyna szczypać, piec... wiec tych zarowek nie uzywam, ale moze wypowie sie ktos kto wie cos na ich temat
Lepiej tej żarówki nieuzywać w końcu niejest ona przeznaczona dla zwierząt są tanie żarówki około 20 zł dla zwierzaków które emitują UV niepamiętam jakie ale one są "łagodne" niepażą i wiesz że masz coś co nieszkodzi twojemu zwierzakowi a to przeciesz najważniejsze:]!!A tak na marginesie to opłata miesięczna za prąd samego terra wynosi 9zł z 25w kabel grzewczy i 75w żarówka 8zł z 40w żarówką!To tak dla wiadomości więc niewarto szczędzić niech geki mają cieplutko i zdrowo!!