Zobacz pełną wersję : Trzykrotka ??
Siema wszystkim !
Chciałem się spytać czy nie macie zdjęć trzykrotek, bo mam taką roślinke to wygląda taka duża i wygląda jakby konicznynki wyrastywały jej z łodyki wygląda jak drzewko szczęścia ?? Jak się nie da dać do załącznika wysyłajcie na e-mail rysiosz@interia.pl :]
to raczej nie jest trzykrotka, trzykrotka ma budowę zbliżoną do bluszczy, lecz liście ma podobne do babki lancetowej (czy jakoś tak):P:P:P(jedyna roślina z jaką mi się jej liście skojarzyły) lecz są szersze i nie widać na nich zbytnio unerwienia
jest to roślina pospolita i napewno znajdziesz ją na szkolnym parapecie:):):)
Poprpś panią (pana) zbioli aby ci ją wskazał (powinien wiedzieć co to jest trzykrotka)
pozdrawiam Mariusz
Mnie się "koniczynki" kojarzą jedynie ze szczawikami (Oxalis). Chyba, że te koniczynki to niezbyt dosłownie......? Czy to jest jakiś sukulent (skoro jak drzewko szczęścia)?
zgadzam się z mordd'em to musi być szczawik bo nic innego pokojowego nie przypomina koniczyny, no chyba ze eonium ale to już trzeba mieć niezłą wyobraźnię ;). Niestety moje szczawiki wyrzuciła starsza do kubła bo mówiła że zwiędły a one zaczęły tylko wschodzić w stan spoczynku.... :((((((
A powiem ci, że mnie też eonium przyszło do głowy ale uznałem to za zbyt daleko idace skojarzenie..... może jednak?