Podobno paradoxy są spokoine i mozna je trzymać w grupach czy ktos ma jakieś doswiadczenia w tym zakresie?? Czy jeszcze jakieś gatunki oprucz paradoxy daja sie trzymać w grupie??
Wersja do druku
Podobno paradoxy są spokoine i mozna je trzymać w grupach czy ktos ma jakieś doswiadczenia w tym zakresie?? Czy jeszcze jakieś gatunki oprucz paradoxy daja sie trzymać w grupie??
NIe jestem pewien co do paradoxy ale wiem, że przy dużej ilości pokarmu można trzymać razem młode Sphodromantis gastrica.
wiesz trzymanie parodox w grupach moim zdaniem nie jest najlepszym pomysłem:/
Mozna z powodzeniem trzymac razem rodzaj empusa(wiadomo pokarmu musi byc odp. ilosc) albo np. gongylodes'y
znajomy po rozmnozeniu razem trzymał młode z rodzaju acromantis a dorosłe parkami tez je miałem nie są agresywne
wsumie to kazde modliszki mlode modliszki mozna trzymac razem...
tylko ze potem sie okazuje ze isse zjadaja w pewnym stopniu...
Ja trzymalem paradoxy w grupce 5 szt (od l1 do doroslosci) i nic im nie bylo. Oczywiscie karmilem je porzadnie. Co ciekawe trzymalem parke bardzo agresywnych rhomboder przez 2miesiace razem w dosc obszernym pomieszczeniu, i zadna nie przejawiala checi do zjedzenia partnera :) Prawda jest ze samiec wielkoscia prawie dorownywal samicy...
mozna je trzymać ale trzeba sobie zdawać sprawę ze możemy pewnego dnia obudzić sie bez modlichy, ale zawsze warto próbować,
Tak jak napisał Marek69 , trzymałem razem 2 Sphodromantisy sp Viridis , jedzenia miały w 3 kije ale i tak jedna zjadła drugą.