Nie tylko dla Mat-Fizów, ale dla wszystkich! Wczoraj mi się nudziło trochę i wymyśliłem taką funkcję! Spróbujcie to rozwiązać. Jestem ciekaw waszych wyników. I to nie będą byle jakie kreski...
A oto on:
http://img230.echo.cx/img230/655/as5kk.jpg
Wersja do druku
Nie tylko dla Mat-Fizów, ale dla wszystkich! Wczoraj mi się nudziło trochę i wymyśliłem taką funkcję! Spróbujcie to rozwiązać. Jestem ciekaw waszych wyników. I to nie będą byle jakie kreski...
A oto on:
http://img230.echo.cx/img230/655/as5kk.jpg
Rozwiazanie, domyslam sie, ma byc graficzne, tak? Znajac ciebie to bede mial zaraz pentagram na ukladzie wspolzednych:P
Jezeli to ma byc funkcja, to chyba raczej pentagram nie ma prawa powstac.
pentagram nie będzie... Wszystko ma być na jednym rysunku
No i jest:) Twoj tok myslenia taki jak myslalem ze bedzie... Pisac rozwiazanie?
Atrax, da sie na ukladzie wspolzednych wyrysowac pentagram i poszczegolny bok opisac rownaniami funkcji... Zloztc to w jedno i juz:)
A to to co innego ;] Z kilku funkcji da sie na pewno narysowac :]
Dalem to do rozwiazania mojej dziewczynie i wyszlo - Ave Szuru-Buru <rotfl> :D:D:D
Tak jak ja to zrobiłem... :) SDY, nie pisz rozwiązania... niech jeszcze kilka ludzi się pobawi...
Hahah No to jak ku chwale szuru buru, to i ja sie tym pozniej zajme.
x= -5 dla y z przedziału <1;3>
x=+3 dla y z przedziału <1;3>
x=+7 dla y z przedziału <1;3>
x=+8 dla y z przedziału <1;3>
-> to nie funkcje :),
ale chyba się czepiam :P:P:P:P
Larkin ma racje - to nie sa funkcje gdyz dla kazdego x mozna przypisac tylko jeden y.
Poza tym reszta przykladow jest zle zapisana poniewaz przedzialy nie moga byc ciagle obostronnie domnkniete.
np. jesli zapisujesz <-10,-9> to kolejny musi juz tak wygladac (-9,-8>
Nie jestem orlem z matmy jesli zle mysle to mnie poprawcie.
no i psujemy chłopakom całą zabawę naszymi wykąłdami z matmy =:]
wogole to wszystko jest poj***, tyler wymyslil jakos poj*** zabawe ktorej haslo brzmi AVE SATAN i to jest najbardziej idiotyczne haslo, jakbys byl z mojego miasta to bym ci przypier*** :/ pajacu glupi i dziwic sie ze idioci istnieja, nasrane masz w glowie, chcesz byc jakis cool to w jakiegos szatana wierzysz, do kosciola idz matole i pomodl sie o rozum a nie zgrywasz kogos kim nie jestes!
walerianki?
rado daj na luz :) subkultura jak każda, ja też nie jestem za jakimś kultem szatana ale póki Tyler nie składa ofiar z kotów i dziwic to nic do niego nie mam (wręcz przeciwnie, naze stosunki są koleżeńskie :)) tak samo jak z metalem jest z hip hopem którego też nie trawie i nie słucham :D
Ps. pozdrawiam Mielec :-) Chodzisz na mecze?
ale chłopie zabawne to jest... ave satan? weś pozeże schowaj sie z tymi swoimi zatłusczonymi włosami i czarnymi szmatami brudasie-pseudo satanisto... popieram rado120
Psychotropki?
chodze, ale co to ma do tego??!! wiecej sie nie spotkamy bo plyniecie do 3 ligi, a co do hansonow to przczepiaja sie do subkultur takich jak szalikowcy itp, a co z hansonami, przeciez to jest gowno ktore trzeba zniszczyc
Nie no, funkcja to to nie jest, bo raz y opisuje x, a raz x opisuje y, ale co tam :)))) Rozwiazanie rzeczowe ;]]]
A raczej pavulonik ;]
Jesli sie zlikwiduje tę dluga klamerke to bedzie wszystko OK. Ale to przeciez nie wazne. :)
Pohamuj się. Bo z miłą chęcią wskaże na inne "gówno", które według mnie powinno być "zniszczone". Z profilu wnioskuje, że jesteś facetem, więc okres Cię nie tłumaczy....
Urzekła mnie Twoja historia...
Aleś Ty błyskotliwy, hehe, niczym psie jaja. Zanim zaczniesz coś krytykować swoim niesamowicie bogatym i wysublimowanym słownictwem, to najpierw dowiedz się chłopcze, o czym piszesz, oki? Po co masz robić z siebie takie pośmiewisko jak teraz? :)
Nie ma czegoś takiego jak rozwiązanie funkcji - to raz. :)
Dwa, to jak już koedzy wspomnieli - funkcja musi być m.in. różnowartościowa, aby zasługiwała na miano funkcji. A to różnowartościowe nie jest.
Trzy - Atrax. To że raz jest x=... a innym razem y=... jeszcze nie znaczy o tym, że nie mamy do czynienia z funkcją. Możemy mieć do czynienia z funkcją uwikłaną, gdzie y(x) nie występuje jako wyraz wolny.
Ale to tylko tak na marginesie. :P
Pomysł ciekawy. :)
Hmm... moze i racja. Ja sie tym nigdy zbyt wiele nie zajmowalem. A jak teraz popatrzylem do starego zeszytu, to rzeczywiscie pisze cos podobnego :)
Nauczysz mnie oceniać czyjś wygląd i stan tłuszczu na jego włosach po wypowiedziach na forum? Bardzo to mnie intryguje.
Ale oceniania innych po wyglądzie to już mnie nie ucz, oki? To takie prymitywne jest i prostackie...
Biber - co ta subkultura wg Ciebie ma wspólnego z dręczeniem zwierząt? :)
To ty się schowaj!. Na marginesie, nie pozeże a pozerze , dla ścisłości. Sam byś nie wymyślił czegoś takiego bo Twoje IQ jest w okolicach zera absolutnego :D. A poza tym, to , że ktoś słucha metalu itp. nie oznacza od razu, że ma tłuste włosy i brudne tzw. przez Ciebie ,,szmaty". Kretyn z Ciebie i tyle!
powszechnie mówi się ze szataniści i metale składją koty na ołtarzach podczas czarnych mszy :D
Napisałem to dla jaj rzecz jasna :)
Rado wyluzuj :] Mam nadzieje, ze to Wy w przyszłym sezonie zawitacie w 3 lidze a nie Wisłoka :]
Pozdrawiam!
Acha, zapomniałam dodać, że Mroczny Karaczan pewnie nie wie co to zero absolutne :D
Louis, Mamba... nie wysilajcie sie, bo szkoda na to czasu i nerwow, a predzej by zrozumialy Wasze pajaki, niz oni. Pajaki przynajmniej glupio nie odpowiadaja...
Ano w sumie racja. Najbardziej popularne są te opinie w środowiskach rydzykowskich i innych - podobnie światłych. ;)
Mnie szczerze mowiac wkurzaja teksty typu : ave szatan itp. (bo wnioskuje ze takie jest rozwiazanie wykresu). Jesli Tyler naprawde taki z Ciebie satanista to spal sobie kota i wypruj flaki sasiadce.... moze lepiej sie poczujesz. A jesli piszesz takie texty bo kolega z klasy tez tak mowi to daj sobie na luz.
Rozumiem ze moglo to byc zrobione dla jaj i tak pewnie bylo. Ale wlasnie tego typu zachowania sa przyczyna powszechnej opinni publicznej ze metale pala koty , krzyze i odprawiaja czarna msze. Ja osobiscie ubieram sie na czarno i nosze dlugie wlosy i jakos nie cieszy mnie to gdy na ulicy slysze za plecami teksty babć : "Patrz Heluś! satanista!"
No w sumie to chyba masz rację. :) Tyle, że czasem trudno mi się powstrzymać, jak czytam takie idiotyczne wypowiedzi. :)
Zaraz mi się przypomina ten nawiedzony wierszyk nt. UE, który można było swojego czasu słyszeć na falach pewnej polskiej rozgłośni radiowej. ;)
posmiewiskiem to jestes ty, jak sie urodziles frajerze, znalazl sie wielki obronca z bogatym "slownictwem"
Mnie tez takie teksty wkurzaja, jezeli sa mowione powaznie.. bo kto w takie brednie wierzy... ale to bylo napisane dla zartu... ot tak po prostu. Mi ani przez sekunde nie przyszlo do glowy, ze to mogloby byc napisane powaznie :] Tym bardziej sie zdziwilem, jak zobaczylem niektore komentarze.
Ps. szczerze mowiac, nie zalezy mi na szacunku ze strony osob, ktore "pelnym ryjem" pokazuja swoj prymitywizm. A brygady moherowych beretow i tak zadnymi argumentami bys nie przekonal. Bo "łone syćko, co ciorne by ino kosom w paśkudne trzewia".
Hehe, no ulżyj sobie jeszcze, ulżyj. :]
Nono, widę, że się nauczyłeś nowego słówka - "frajer". Pobiegłeś po nie do mamusi, czy kolega przyszedł w sukurs?
A tak w ogóle:
To jest cytat z czegoś takiego jak REGULAMIN. Polecam lekturę, bo jak dalej będziesz się tak wieśniacko (przepraszam ludzi ze wsi) zachowywał, to możesz się któregoś pięknego dnia zdziwić, jak zalogowanie się do forum okaże się misją nie do przebycia. :)Cytat:
2). Kultura wypowiedzi obowiązuje wszystkich. Całkowity zakaz przeklinania, obrażania użytkowników Forum!
Ja bym proponowal dodac do regulaminu notke: "za przeklenstwa uwazane sa rowniez wykropkowane wyrazy".
Ktos mysli, ze jak napisze: "ty popie**** ch***", to jest ok.
hmmm jakis ty pomyslowy, widocznie ty masz takie problemy z nowymi slowkami, nie musisz mi dziekowac ze dodalem do twojego "slownictwa" nowe slowo jak "frajer", a tak wogole to sie "zamknij" i nie odzywaj sie do mnie. Ciekawe czy potrafisz zrozumiec slowo "zamknij sie"