L8 nie jest doroslym osobnikiem. Za to jakos nie widze Twojej "przemadrej" oceny pajaka ktory rowniez jest L8.
Wersja do druku
L8 nie jest doroslym osobnikiem. Za to jakos nie widze Twojej "przemadrej" oceny pajaka ktory rowniez jest L8.
troche smieszne tlumaczenie jak dla osoby ktora na forum miala sie zawsze za niewiadomo kogo jednak wszystko mowi sama za siebie dwa dorosle samce to zdecydowanie nie pajaki niewysexowane to bez sensu kto by sprzedawal samice skoro mozna "niezauwazyc" plci i sprezedac drozej jako 1/1... ja dziekuje za interesy z panem...
Niektóre gatunki dojrzewają wcześniej a niektóre później.Np. samce versocolor i murinusa mogą już dojrzeć po 7 wyl a emili dopiero ok14 wyl.A skąd to stwierdzenie że pająk po 8 wyl nie może być dorosły??
jejku, do teraz miałem Cię za czlowieka inteligentnego a ten post to juz żenada...
jak już pisałem mam kiepski aparat jak na takie warunki, ale widać co trzeba. chyba każdy w miarę obeznany pajęczarz wie co oznaczają błyszczące brązowe kuleczki na końcach nogogłaszczek.
http://www.echostar.pl/~rados105/fox/zwierzaki/sam.jpg
http://www.echostar.pl/~rados105/fox/zwierzaki/sam1.jpg
http://www.echostar.pl/~rados105/fox/zwierzaki/sam2.jpg
ktos jeszcze ma wątpliwości???
> Np. samce versocolor i murinusa mogą już dojrzeć po...
Stad. Moga ale nie musza i ich dymorfizm nie musi byc widoczny.
Ja znam Krzyska Ostena od bbbbbbaaaardzo długo. To on był pierwszą osobą, z którą zacząłem rozmawiać o zwierzętach terrarysjnych(było to około rok temu). Do tejj pory utrzymuję kontakt z Foxtrott'em i nie wierzę, że móglby on sobie od tak żeby sknocic Ci opinię wymyśleć historyjkę z Versi! Krzysiek bardzo dużo mi pomógł, duzo się od niego dowiedziałem i szczerze go polecam, w przeciwieństwie do RED'a!!!!!!! Krzysiek jest uczciwy i kogos (a dokładnie RED'a) nie wkopał!!!!!!Dlaczego miałby to robić. Uważam, że RED powinien się znaleźć na czarnej liście (gdyby taka istniała) chociażby dlatego, że 2 osoby przez niego ucierpiały!!!! A to, że Foxtrott przez 2 tygodnie nie zauwazył bulbusów spowodowane było zapewnie usłyszeniem dobrych opini o osobie Red, więc pewnie dlatego nie zwracał uwagi czy to samiec, czyż też samica. W każdym bądź raziemoim zdaniem w 9(9)% wina leży po stronie RED'a!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RZUC OCHLAP A PSY SIE ZLECA Na tym to polega. Swoje znajomosci kolezenskie na terrarium.com.pl ograniczalem do minimum bo nie mialem na takie rzeczy czasu. Wiec teraz jedynym co mozna zauwazyc to poparcie kolegow i kolegow kolegow. Do tej pory NIKOGO! nie oszukalem a wszyscy byli zadowoleni z interesow ze mna. Zawsze staralem sie dodawac jakis bonus do stworzen ktore mialem na zbyciu. Dla mnie pajak u ktorego w momencie sprzedazy nie mozna stwierdzic plci JEST PAJAKIEM NIE WYSEKSOWANYM i takiego wlasnie sprzedaje. A kupujac go mozna sie liczyc z tym ze bedzie to samiec jak i samica w zaleznosci od przypadku.
Jezeli ktorys z administratorow a licze za sa to ludzie zajmujacy sie nie od dzis terrarystyka uwaza ze popelnilem jakis drastyczny blad prosze o wykasowanie mojego loginu. I uznam to za porazke. Jezeli nie to prosil bym sie nie wypowiadac w temacie!.
Pozdrawiam
widzisz teraz bulbuski u swojego byłego pajączka?? tak własnie wyglądają (może Ci się to kiedys przyda:])...
Jeżeli Foxtrott dał teraz zdjęcia, bulbuski widać to jak mogłes takiego pajączka nazwać niewyseksowanym?? To zenada jak ktos wkulko i to samo powtarza--->
"Dla mnie pajak u ktorego w momencie sprzedazy nie mozna stwierdzic plci JEST PAJAKIEM NIE WYSEKSOWANYM i takiego wlasnie sprzedaje"
"JAK STWIERDZIL KOLEGA NIE WYSEKSOWANY PAJAK TO 50/50% I RYZYKO KUPUJACEGO GDZIE MUSI LICZYC SIE Z TYM ZE NIE KONIECZNIE OTRZYMA TO CZEGO W ZAMYSLE OCZEKIWAL! "
"PAJAK NIE WYSEKSOWANY MOZE BYC TAK SAMO SAMCEM JAK SAMICA. JEZELI NIE WIDZE WYRAZNIE BULBOSOW SPRZEDAJE PAJAKA JAKO NIE WYSEKSOWANEGO!"
Trudno nie zauwazyć bulbusów u dorosłego pajaczka. I jak możesz beszczelnie sie kłucic że nie widziałeś i dlatego pisałeś że niewysexowany. Oooojj chyba dziwny zbiek okoliczności, ze w dwóch przypadkach ci się aż tak pomyliło:/ szkoda słow!!
ja na miejscu RED'a już bym sie nie odzywał, gdyż kto jest mądry (bez obrazy:)) widzi że wina stoi po stronie RED'a.
Po pierwsze i rzecz jasna bez urazy: http://so.pwn.pl
Po drugie w momencie sprzedazy ja osobiscie nie wiedzialem bulbosow!
Poza tym sprawe oddaje do dyspozycji moderatorow. Jezeli ktorys z nich dostrzega w tym moja definitywna wine prosze o wykasowanie mojego loginu a moja uczciwosc i uznanie porazki nie pozwoli mi sie zarejstrowac po raz drugi!
W jakies trolowanie i rozciaganie rozmow faktycznie nie bede sie wdawal bo jak widac nie warto.
dobrze więc, załużmy, że jest tak jak mówisz. skoro nie widziałeś bulbusów to z chęcią odeślę pająka, a Ty wpłacisz na moje te 160 zł które za niego dałem. to chyba uczciwe rozwiązanie sprawy. w ten sposób oczyściesz się z wszelkich zarzutów(przynajmniej względe mnie).
co Ty na to?
możemy to załatwic juz na poczatku przyszłego tygodnia.
Co do Ciebie to pokaz mi sklep, firme czy kogokolwiek (zaznaczam ze ja sprzedaje tylko to czym do tej pory sie zajmowalem nie mam tego duzo i nie jestem handlerem) po 3 tygoniach zwloki?
Co do Pana Juraviela ten wyraznie zaznaczyl ze chce zepsuc mi opinie. Przy okazji udalo mu sie skutecznie zepsuc mi humor. Wiec jak ktos trafnie zauwazyl moze pomarzyc o zwrocie jezeli sprawe zalatwia w ten sposob. Na poczatku staralem sie dojsc do jakiegos rozwiazania mimo to Juraviel stwierdzil ze nie zalezy mu juz na tym a zastanawia sie tylko jak by mi tu zepsuc opinie.
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=1296&t=1235 <- Drugi cyt.
[b]Jezeli uwazacie ze jestem taki zly i nieuczciwy w czym problem. Sam osobiscie podaje wam dwa (o ile sie nie myle) nr. GG (Atrax: 2027194 Morda: 1061507) do moderatorow z prosba/zadaniem usuniecia mojego loginu.
tylko mi sie już śmiać chce jak czytam Twoje posty.
myślisz, ze podmieniłam pająka czy dokleiłem mu bulbusy przez te 3 tygodnie?
nie rób z siebie ofiary...
"Jezeli uwazacie ze jestem taki zly i nieuczciwy w czym problem. Sam osobiscie podaje wam dwa (o ile sie nie myle) nr. GG (Atrax: 2027194 Morda: 1061507) do moderatorow z prosba/zadaniem usuniecia mojego loginu"
wiec juz red ma ponad 2 % niezadowolonych estem ciekawy ilu jeszcze sie dołaczy ;]
więc teraz NIe jest tylko Pan Juraviel... ignoruj mnie jak chcesz wstawie zdjecia to już wogóle nie bedziesz miał o czym pisać.
RED ja wstawiłem mojego maila do Ciebie i tam wyraźnie pisze ze tak nie napisałem, prerapowanie moich maili to cios poniżej pasa !!! nie zycze sobie czegoś takiego !!!
Motasz się teraz jak ryba w wodzie nie wiedzac co pisac,to oczywiście najlepiej napisac kłamstwa bo jak można inaczej, zwrotu kasy nie chc e ani niczego innego, tylko sam zobacz jakis z ciebie "uczciwy" sprzedawca, uważam że tych twoich skolopendr o magatelnej cenie nikt nie kupi już teraz.
Co jak widac bylo Twoim celem. Chcialem pojsc z Toba na jakies rozwiazanie jednak ty wolales zepsuc mi opinie. Tak jak mowilem i powtarzam. Wolno Ci. To wolny kraj i kazdy moze wyrazac swoje zdanie. 2% (zwlaszcza ze zdania sa podzielone) nie uwazam za przewage. Mimo to wolal bym zadowolonych 100% ale jak widac nawet spirytus nie jest 100%.
A co piszesz ze l8 to znowu kłamstwo !! bo l8 nie mają bulbusów a co napisał foxtrott sam ich sobie nie dokleił !!!
> uważam że tych twoich skolopendr o magatelnej cenie nikt nie kupi już teraz.
O to Ci chodzilo wiec sie ciesz. Nie powiem zebym sie nie wkur!$#% bo udalo Ci sie dopiac swego. Jak widac masz zlosliwa nature skoro nie chciales sie dogadac a wybrales ta droge.
> uważam że tych twoich skolopendr o magatelnej cenie nikt nie kupi już teraz.
Tu sie z Toba musze zgodzic. Strace na tym ale obnize stawke! ZADOWOLONY?!
Przepraszam jak sam widzisz ten temat jest założony przez Ciebie, i jest na 2 forach, wiec sam zakładając temat byłeś z góry na przegranej. Pozwolisz że też zamieszcze zdjęcia bulbusów pająka którego dostałem. jak sam widzisz g---o zawsze wyjdzie na jaw.
szkoda nam Twoich nerwów, ale nasza kasa tez przepadła...
Dobra RED nie wygłupiaj sie w usuwanie profilu , PO raz 100000 powtarzam moje zdanie jest takie ; nie dochodze czy REd wiedział że to samce czy nie , ale napisał niesexowane więc skad pretensje ze to samce? Wy KUPILIŚCIE je jako NIEWYSEKSOWANE i powinniscie z tego sobie zdawac sprawe ze mogą to byc samce, jak powiedziałem niema dla mnie zadnego znaczenie czy red wiedział ze to są samce czy rzeczywiscie nie , wasze pretensje mogłyby być uzasadnione jeżeli kupilibyscie je jako samice .. wiec napewno foxtrox słowo oszust nie jest tutaj na miejscu bo to ze ty kupiłes pajaka który okazał sie samcem i jesteś z tego powdodu zły to nieznaczy ze red cie oszukał.. przecież nie zapewniał cie ze to bedzie samica..
obcy ptaszniki NIE WYSEXOWANE!! to takie po których nie da się poznać jaka to płeć? Am i right? RIGHT! a jako że oba ptaszniki miały bulbusy, a do sprawdzenia tego i zauważenia nie trzeba być noblistą - nie wystawia się ze to pajak nie wysexowany, bo da się to stwierdzić, wina jest cała po reda stronie bo nie wystawiał pająki nie sprawdzajaci nie radzać się nikogo, dla mnie tłumaczenie że ich nie widział jest bezsensowne, bo jakby włozył 1 % staranie i by szanował klientów to by było napisane że to samce.
być moze oszust to zbyt mocne słowo, bo niewiem i niedowiem sie co myslał RED wysyłając nam te pająki, ale zdecydowanie mogę nazwać go osobą niekompetentną jeśli nie zauważył tak oczywistego faktu jakim jest obecność bulbusów.
L8 nie jest doroslym osobnikiem
jak ma bulbusy to jest i jezeli chodzi o pajaczki nadzrzewne to nie jest jakiś ewenement, liczba wylinki o niczym nie swiadczy
najlepiej urwać nogi pająkowi i napisać ze reklamacja !!!! i muszą przyjąć jak nie to na droge sądowa!!!( i wtedy czekamy te 20 lat na rozpoczecie sprawy zeby się dowiedzieć ze sprawa została umożona:))
> Dobra RED nie wygłupiaj sie w usuwanie profilu
Wystarczajaco mnie wkur#$%... Dla nich pajak nie wyseksowany to 100% samica a jak cos nie po ich mysli to najlepiej rozwinac watek ukamionowujacy sprzedawce (tlumy to lubia). Jestem w stanie poniesc konsekwencje (np. moje nowe ogloszenie - cena minimalnie wyzsza od tej ktora zaplacilem... I mam to juz szczerze w dupie.
STało sie i sie nieodstanie trudno juz chyba naprawde rozmowa traci sens, każdy ma swoja teorie i przy niej obstaje a prawdy 100% bo postach na forum raczej nie dojdziemy ;] Na nastepny raz uwazajcie na niewyseksowane , a teraz nie narzekac tylko szukać samic i do boju
z innej beki stoje bo stronie RED[689] , (wiem ze narobie sobie pewnie z tego powodu duzo wrogów;]) ale sprzedal nieokreślone okazało sie ze samce i niema a tym zadnej podpuchy czy kłamstwa , jasno czarno na białbym pisało ze niesexowane i jak widziliscie ze juz takie duze pajaczki są to można było pomyślec ze mogą to byc samce , poprosic o fotki dokłądne . NIe KUPOWALISCIE SAMIC WIEC POWINNISCIE SIE SPODZIEWAC W tych 50% ze to moze byc samiec, cała afera wywołana pewnie tym ze straciliscie kase , ale to nie powód zeby wyzywac kogos od złodziei !! Zamiast obrazac innych moze warto nastepnym razem zastnowic sie nad zakupem i przemyslec jakie mogą byc jego konsekwencje , a najważniejsze wiedziec ze kupuje sie nieznanej płci osobnika a nie samice , tyle odemnie.
a czym sie tu denerwować dostałes swoje za pajaki to spij spokojnie,
pajak niewysexowany to taki po którym nie mozna okreslić płci bo masz go od niedawna, zniszczył wylinkę itp
jakoś nie przekonuje mnie ze mając pajaka od 2 czy 3 wylinki do ostatniej (bulbusy) ani razu nie udało ci sie jej okreslić - (chodzi A wersicolor - ja mając te pajaczki siedziałbym z lupa i ogladał każdą aż nabrałbym pewności, w końcu to nie kędzior ze mozna laskę połozyć i nie ma co sie tłumaczyc brakiem czasu 5 min zawsze sie znajdzie)
w całej sprawie cieszy mnie jedno - ze nie kupiłem ich od ciebie choc miałem zamiar ale ze ostatnio niewyseksowane jakie kupiłem zawsze okazywały sie samcami to odpusciłem, nie mniej jednak nigdy to nie były pajaki z BULBUSAMI - te pojawiały sie 1-2 wylinki pózniej,
i nie rób z siebie męczennika i ofiary (drugi lipton sie znalazł)
zrozum ludzi: opchnołeś dwa pajaki po 160 czy 170 zł za szt i były to dorosłe samce, mogą czuć niesmak
Pośba do tych co pisza tutaj posty :
Zwracam się do was z wielką prośbą abyście zwolnili z tempem wpisywania tutaj postów w związku z szybko malejącym dostępnym miejscem na serwerze ,a także moim czasem to jest mam za mało czasu aby przeczytać wszystkie posty a chciałbym wiedzieć jak to się skończy (to jest jak brazylijska telenowela czekam na 2000 odcinek eeee... post z niecierpliwością : Czy Mr.red nawróci się na drogę dobra i pujdzie na ugode z Mr.JuraViel & Mr. Foxtrot?? Czy Mr.JuraViel & Mr. Foxtrot odzyskaja swoje utracone majątki? I czy prawo znów nie zawiedzie? a wszystko to już jutro!!
__________________________________________________ _____________
Myślę ze :
Mr. Red zachował się troche nieuczciwie bo sprzedając pająka powinien postarać się rozpoznać płeć (znam osobe która zeby kogoś nie oszukac była sprawdzić płec u trzech znawców) Jednocześnie WIELKIM OSZÓSTWEM JEST SPRZEDAWANIE PAJĄKA ZA NIEWYSEXOWANEGO SKORO MOŻNA TO UCZYNIĆ sAMA ETYKA TERRARYSTY POWINNA MU TO PODPOWIADAC CIEKAWE CZY MR.RED BYŁBY ZADOWOLONY JAK BY ZAKUPIŁ 10 PAJĄKÓW CHROAMTOPELMY L10 OCZYWIŚCIE NIEWYSEXOWANYCH A PŁEC BYŁOBY WIDAC JAK NA DŁONI I OKAZAŁOBY SIE ZE KOLEŚ SPRZEDAŁMU WSZYSTKIE SAMCXE JAKIE BYŁY W OKOLICY .wEDŁUG MNIE TU JUŻ NIE CHODZI O CO ZROBIŁ (A ZROBIŁ ZLE) ALE O TO CO ZROBI ZEBY TO NAPRAWIĆ !!!(TAK MÓWIŁ KSIĄC NA KAZANIU:) CIEKAWE JAK BYŚ SIE CZUŁ JAK BYŚ CIĘŻKO UZBIERANE PIENIĄZKI WYDAŁ NA PAJĄKA KTÓRY CI SIĘ BARDZO PODOBA MIAŁBYŚ 50 /50 SZANS ZE TO BĘDZIE SAMICA BĄDZ NIE A TU CI KTOŚ PERFIDNIE SAMCA WYSLE cO WCISKAJĄC JAKO NIEWYSEXOWANEGO PTASZNIKA!!!CO INNEGFO JEST JAK DOSTANIESZ PAJĄKA I ON ZA 1-2-3 WYLINKI OKAŻE SIĘ SAMCEM A CO INNE GO DOSTAC PJĄKA KTÓRY PONOĆ JEST NIOE DO WYSEXOWANIA A TAK NAPRAWDE GOŁYM OKIEM WIDAĆ ZE TO SAMIEC jESTEM PEWIEN ZE NIE WYSEXOWAŁEŚ ICH BO WIEDZIAŁEŚ ZE TO SAMCE !!! BO SKORO TO SĄ JUŻ TAKIE DUŻE PTASZNIKI TO BYŚ SIE POSTARAŁ O TO BY ZNAC PŁEĆ JAK BY BYŁY SAMICAMI TO BYŚ NAPISAŁ ZE SĄ BABKAmi(WIĘCEJ KASY) A SKORO TO SAMCE TO ZEBY NIE "KŁAMAĆ" LEPIEJ NAPISAC NIE WYSEXOWANE I SPRZEDAC TROSZCZKE TANIEJ NIŻ SAMICE pRAWDA?
tu sie mylisz bo niewyseksowany to jak piszesz 50/50 a pajak z BULBUSAMI szansy na samice nie ma i to nie jest niewyseksowany pajak