-
Re: c.d. "ŚWIĘTOCHŁOWICE - cała prawda "
Kromms: "Fajnie ci sie pisze na forum a nie wiem czy chciałbyś go dalej bić gdy byś stanął przed nim... Co ty myślisz że tylko rafnoe jest straszny?? jestescie cwaniakami, wszystko byście załatwiali siłą.... Dejot jakby chciał to by też mógł tak załatwiaćswoje sprawy, ale on najwyraźniej jest inteligentniejszy od was ;)"
Mam dla ciebie określenie. Duży miś o małym rozumku. Chłopie ja o pięściach nie mówie, ale rzekł bym, że hu...wo by było gdyby jedyna taka giełda nigdy więcej by się nie odbyła przez jednego Dejota :-). Albo Ciebie, tzn to jest tak troche jak trójca święta, jest was kilka, ale tak naprawde jeden ;].
A cwaniaczkami to ty nas nie nazywaj. Cytuje: "Ja się was nie boje..... chcecie mi coś wytłumaczyć pięsciami... to życze powodzenia :D:D:D" Sam z pięściami wylatujesz na całe forum, że możesz się ze wszystkimi bić :-) LOL... To jest dobre...
Tak naprawde to ja w 10 typa bym się bał bić z Rafnoe ;-).
Pozdrawiam All....
PS: Do Rafnoe, te ost zdanie to w formie żartu, bez żadnych urażeń :-)
-
tak, z tym ze ja widze wiecej niz reszta... tj.
arrakis.artvox.pl
a ip 213.17.237.202 całe miasto na jednym ip siedzi? wątpie.
-
mirass, wiesz watpie zeby witek sie przejał takim gnojkiem, i przez niego wiecej nie robil gieldy... jak to kiedys ktos mądry z pst mawiał... psy szczekaja a karawana jedzie dalej;)
a dejot zgrywa smiesznego globtrottera cwaniaka, co to wszytskie rozumy pozjadal.
policz dziecko ile to jest 800czeskich koron (wedlug kalkulatora na wp.pl jest to 116zl) wiec zarobek na jednym wezu rzędu 45zl to duzo? hah! to lepiej se zacznij wozic gekony lamparcie z czech gdzie mozna je kupic od 10zl/szt, a ty sprzedajesz po ile? 65zl? hehehehehe, niezle, i jeszcze ty raczysz sie z kogos nabijac.
pojedz se do tych czech, wydaj na benzynke, na wszystkie koszty zwiazane z wyjazdem i wtedy zacznij gadac.
-
Tak sie sklada ze osoby ktore wymieniles naleza do jednej wielkiej sieci , ktora ma jedno ip wyjsciowe ktorego nie powinienes tutaj wypisywac , nie wszyscy je widza bo nie wsyzscy maja je widziec -powinienes to wiedziec .....
A i nie wszyscy mieszkaja w jednym bloku :) Poza tym moje zdanie popieraja tez inni ludzie , ktorzy nie napisza tego tutaj z roznych powodów ...
-
dajcie sobie juz spokoj i takl tego nie wyjasnicie,wiec po co zasmiecac forum.
-
800 koron to 120zł a jak go sprzedaje za 160 zł - wychodzi 40zł różnicy
paliwo, wstęp na giełdę - opłaca sie przywieżć 10 ale jednego?? nikt normalny nie bedzie jechał po 1 węża czy pajaka - bo ma na miejscu od rafnoe troche (niewiele) drożej
-
Kromms - ale jesteś twardy na tym zdjęciu. Normalnie aż wyskoczyłem z kapci :)))
-
Czeba wygladać na twardziela?? niesądze... mam kolege... około 160 cm wzrostu... ale mysle że bez problemu poradziłby sobie z kolesiem typu rafnoe.... wiec wcale nie trzeba być strasznym żeby komuś naprać.... wiecie co ja się już nie wtrącam w te wasze rozmowy.... Róbcie sobie co chcecie.... Jeżeli ktoś chce ze mną "pogadać" to może mnie zaczepić na giełdzie we wrześniu.... Tym oto postem staje się neutralny i mam w dupie to co sobie piszecie.... Czemu nie może być jak dawniej?? Dejot napisał co mu leży na sercu.... obrzucać błotem lub bronić się powinien organizator a nie byle kto, kto tylko posta przeczyta... tak naprawde gówno wie a komentuje... dlaczego organizator nic nie powie... :|
-
pppppp: "nikt normalny nie bedzie jechał po 1 węża czy pajaka"
Hehehehehehe i tu się mylisz :-) Ja z Gdańska jechałem po jednego gekona i pająka :-) Tzn. jechałem głównie w celach towarzyskich, natomiast na wrześniowej giełdzie będe w celach zakupowych.
Choć w sumie... to normalny za bardzo nie jestem ;]
PS: Kromms... Ja w sumie mam wbite, ale po kiego grzyba gadasz takie głupoty... ;] A co do fotki, to rzeczywiście twardy jesteś ;]
-
Ja bym sobie chętnie pojechał na giełde do Czech i kupił po 10 węży z każdego rodzaju, przewiuzł przez granice i prubował tu sprzedać, napewno bym na tym dobrze wyszedł.Tylko jestem na to za młody: nie mam tyle kasy żeby zainwestować, tata mi nie da a brat tyle nie ma choć może niedługo...Nikt nikomu nie borni jechać i tak zrobić tylko Ci co tak robią, a jest ich wielu mówią że tak nie jest, nie dziwie się bo mają na tym pieniądz, ale ileż można wciskać ciemnote....Niechce tu nikogo obrażać ani nic w tym stylu, a jeśli to zrobiłem to sory...
-
Yhy rafnow mi o tym mówił że kupuje zwierzaki za granicą owiele taniej i tu sprzedaje drożej ale mi to nie przeszkadzało i miałem sobie kupić od niego pare zwierząt ale mieszka za daleko ...
-
Dejot co do ip podanego przez pepre to niby czemu nie powinien go publicznie podawac ? obawiasz sie czegos ? z reszta gdzie masz takie punkty prawne zabraniajace pokazywania czyjegos ip? poza tym jak ktos wie co z czym sie je to sam sobie sprawdzi jakie masz ip zadna filozofia, jesli chodzie o Rafnoe to jest on jak najbardziej spoko, mimo ze powiedzial mi cos czego od niego sie nie spodziewalem ale w sumie mial racje ale nie o to chodzi. Co do wypowiedzi Rafnoe o czechach, to jesli bedziesz chcial to pojedziesz cos kupic jesli nie bedziesz chcial to nie pojedziesz, to bylo jego zdanie, a Ty masz chyba swoje. Dejot gdybys znal sie na sieciach to bys wiedzial ze pol miasta nie moze miec tego samego ip. , no ale bronic sie jakos trzeba nie, tylko szkoda probojesz to robic nie wiedziedzac o czym mowisz i nie majac pojecia o sieciach. Co do organizatora to bym sie tym za bardzo nie przejmowal, ale na nastepna gielde Dejota bym nie wpuscil, moze nauczy sie kultury i trzymac jezyk za zebami, a jesli juz cos do kogos ma to niech pisze prywatnie a nie odrazu wali na forum i przy wszystkich oczernia. Dejot na przyszlosc po czytaj troche o sieciach i prawie zanim cos napiszesz .To na tyle co mam do powiedzenia
Pozdro for all
-
Metall widze ze pranwikiem jestes buhaha :)
Na gielde nie pojade juz do siwetochlowic wiec wyluzuj
Jakby kazdy mial widziec nasze ip to byloby ono widoczne na forum, to jest twoj numer identyfikacyjny w sieci i nie kazyd musi go znac, tak jak ikmie nazwisko adre s itp ...
Pol miasta moze nie ma tego samego ip ale ma je kilkadzieisat osob -moze u was na wiosce nie ma duzych sieci internetowych -u nas są .i wsyzstkie kompy siedza na jednym ip wyjsciowym , tzn jest kilka serwerow i na kazdym paredziesiat osob juz nawet nie orientuje sie ile ...dlatego np ban na jedna osobe zablokuje cala siec ...
metall niech sobie jezdzi kto chce na gieldy do czech i niech tez kupuje kto chce u typa-rafnoe , ja mam to gdzies to juz jest ich wybor .
JA TYLKO RPZEDSTWAWIAM WAM REALIA , TO ŻE NIEKTORZY GOWNO Z TERRARYSTYKA MAJA WSPOLNEGO A ZALEZY IM TYLKO NA KASCE I BEDA WCISKAC WSZELKIE WALY ZEBYS TLYKO KUPIL U NIEGO
MASZ TU CYTAT Z WYPOWIEDIZ RAFNOE :
"- wielu podziela twoje zdanie ale oni sa identyczni jak ty,zawracaja dupe przed gieldami emailami,o ceny,o towar a potem i tak kreca nosem, "
"JEZDZE DO CZECH NA GIELDY I ZNAM ICH CENNIKI I JUZ MAJA DROZEJ NIZ JEST U NAS."
Jeśli w to uwierzyles to chyba tez nie ams zpojecia o czeksich cenach , pzoa tym w pierwszej wypowiediz widac jak sie wkurza jak ktos sie o cos pyta , zbiera informacje a pozniej jednak rezygnuje np. po rpzmeysleniu zakupu ... bardoz mu to nie na reke bo mu do keisznei nie pcha ...
Koleś kupuje towar w czechach w ktorych jak twierdzi drozej jest i wpycha go wam mowiac ze tam nie kupicie taniej .... hAHA
Jest w Polsc kilku hodowcow ktorzy sa naprawde hodowcami , prowadza wlasna hodowle jest to ich pasją i naprawde przyczyniaja sie do rozwoju terrarystyki ..... ale sa tez ludzie nastawieni tlyko na robienie kasy i tak wlasciwie gowno wiedzace o hodowli .... tkai rafnoe ma sie za fana lampropeltisow a zamiast sam je wyhodowac to zwozi z czech zwykle sinaloe , żenada ...
nie bede sie juz wypowiadal w tym temacie , bo ja wiem i ci ktorzy sa w temacie to tez wiedza ...a reszta moze na to rpzystawac lub nie - zyjemy w wolnym kraju, ja tylko wyrazilem swoja opinie ,za ktorą obrzucono mnie blotem , bo komus to nie blyo na reke :)...
-
SLUCHAJ DEJOT.JA SKONCZYLEM GADKI Z TOBA.INNI TEZ MAJA CIE DOSYC WIEC PROSZE NIE ROB ZAMETU BO OBRACA SIE TO PRZECIWKO TOBIE.GRANICE SA OTWARTE DLA WSZYSTKICH.WSZYSCY MOGA JEZDZIC DO CZECH I NA INNE GIELDY ROWNIEZ.W KONCU JESTESMY JUZ EUROPEJCZYKAMI.A NA MOJ LEB TO TE WSZYSTKIE GIELDY U NAS NIGDY NIE BEDA TAKIE JAK TE TAM ZA GRANICA.I NIE CHODZI TU O CENY,ORGANIZACJE I TYM PODOBNE SPRAWY.MY PO PROSTU JESTESMY POLAKAMI I NIC NIGDY TEGO NIE ZMIENI.
P.S:DO WSZYSTKICH:
GIELDA W PRADZE 19.06.2004 W EDENIE.
ZAPRASZAM WSZYSTKICH.CIEBIE DEJOT TEZ.
-
-
Z tego co wiem to np.Zbożówki classik są po 35-40zł, boa dusiciel młody ok 135zł, p.tygrysi 105zł ale nie jestem pewny, pseudokoralówki ok 120zł.Mi kolega ma przywieść samice boa ok 120cm za 150zł + 30 dla niego.To są ceny detaliczne, jak ktoś bierze więcej to owiele taniej.
-
zbozowki byly drozsze , przynajmniej ostatnio, nie wiem jak teraz, pseudokoralowki to sie zgadza-ale takie juz podrosniete
-
Jeszcze nie kupowałem tam zwierząt ale z tego co mi kolega opowiadał to wszystkie zwierzęta są zdorwe, czasami się trafi jakiś chory.Ceny mam od jednego Pana, który tu sprzedaje te zwierzaki na forum.( ceny sprzed 2 miesięcy)A pająków to jest tam dużo lecz ich cen nie znam.(niektóre dorosłe samice można kupić wmiare tanio)
-
ja wtrace swoje 3 grsze odnosie gieldy bylem w pradze w edenie i moze to przez to ze bylo zaraz pow wejsciu do uni ale ceny zwierzat byly dosc wysokie, spodziewalem sie wiele taniej
przykladowe ceny jakie pamietam zbozowka classic 800 k
snow 1000-1400
albino 1500k
boa c. imperator chyba gujanski byl sporo tanszy bo o polowe wychodzilo cos ponad 600zl ale np mlode moa teczowe najpospolitszy gatunek byly np drozsze niz w polsce!!
skorpiony imperatory dorosle po 290k cena pajakow nieznam aha kajman tez byl drozszy niz w polsce
ale za to myszy rewelacja po 5-7k :)
i ja bylem przywiolzem kilka sztuk zbozowek dla siebie i musze stwierdzic ze na jedno mnie wyszlo jak bym kupil u nas ale zobaczylem troche pragi i jest to piekne miasto miom zdaniem ladniejsze nawt od paryza wiec napewno tam wroce jeszcz niekoniecznie na gielde. aha i wybor byl mniejszy (wezy ) niz na poprzednich swietochlowicach
takie jest moje zdanie :)
-
a wy byle co piszecie byle postów nabic piszcie coś ciekawszego bo same nudy tylko na niego najeżdżacie POZDRAWIAM
-
wezyki a można z czech cos przywiezć czy trzeba mieć pozwolenie??
-
zadnego pozwolenia nie potrzeba na zwierzeta niecitesowe .na citesowe to nie wiem .....
ale faktem jest ze nikt na granicy nie sprawdza niczego oprocz dowodu osobistego czy paszportu, inaczej polowa "wielkich polskich hodowcow" siedzialaby juz w kiciu
-
Przepraszam za zmiane tematu ale mam możlwość regularnych wizyt w Niemczech i chcialbym się dowiedzieć jak wygląda przywóz zwierząt z tamtąd, teraz poi naszym wejściu do Unii. Chodzi mi o zwięrzęta nie Citesowe. Trzeba zgłaszać ich przewóz czy poprostu przejechać przez granice.
-
nic nie zglaszasz, przejezdzasz normalnie
-
Dzięki, ale czy nie będzie żadnych problemów jeśli znajdą węże, i jakie ilości można przewozić, to jest pytanie czyto teoretyczne.
-
nikt nic nie znajdzie bo nie ebdzie szukal , a jesli nawet to pewnie by cie zatryzmali i sprawdizli jaki to gat etc ... Wlasnie nie wiem jak to jest jak wieziesz duzo , bo u nas obowiazuje za zwierzeta podatek vat .....spytaj kogos kto importuje
-
dejot ciebie to powinny zamknac za wprowadzanie ludzi w błąd. jak sie nie znasz, i sam przemycasz, to mow innym ze tak maja zrobic. bo nie zgloszenie zwierzat, nawet neicitesowych na granicy to przestępstwo.
-
dejot nie bierz tego do siebie ,ale przez miedze nawet psa normalnie nie przewieziesz teraz.na przewoz kazdego zwierzaczka trzeba miec dokumenty przewozowe i nawet jakby znalazl ktos jednego np:niecetisowego pajaczka to podlega sie karze.a uzyskanie takiego zezwolenia na przewoz jest bardzo kosztowne i bardzo trudne,ni i trzeba miec firme,bo na osoby prywatne nie wydaja.jest to masa dokumentow i jeszcze do tego musisz miec kwarantanne zalatwiona na zwierzeta.wiec jak widzisz sprawa nie jest prosta.do tego dochodza koszta i ceny sie wyrownuja o czym pisalem wczesniej.potem piszesz komus rachunek jeszcze i vacik dochodzi i z zarobku nici.tak to w zarysie wyglada.a zaswiadczenia wydaje tylko ministerstwo ochrony srodowiska z warszawy.i nie trzeba wcale przemycac jak juz sie to zalatwi.sprubuj.ja zalatwilem.pozdrawiam
-
ja jak przewozilem to mialem moje zwierzeta pod siedzeniem ale jak przejezdzalem to nawet paszportow niesprawdzali :)
wyciagnolem reke z auta z paszportami zobaczyli ozelka i tylko uslyszalem "polaki? i machneli reka rzeby jechac
jak wjezdzalem do czech to babka w budce na granicty mowila ze tylko ukraincow i litwinow sprawdzaja
:)
-
rafnoe niezly wał :)
juz widze jak ty placisz podatki za to co sprzedajesz , kase fiskalna nawet pewnie amsz hehe
smieszny jestes!
ciekawe ze jeszcze skarbowy ci sie do dupy nie dobral ,ale to pewnie kwestia czasu:) dopuki nikt sie nie kapnie albo nie podkabluje:) Takze strzez sie :)
Lepiej zebys byl tkai czysty jak mowisz heh
-
aaa to pewnie tez wystawiasz faktury vat ?
-
POZA TYM z teog co wiem to wg ustawy z dnia 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody , ograniczeniami wywozu i przywozu objete sa tylko niektore gatunki te citesowe i jeszcze kilka innych jak np e. teaniura ...
Od kiedy jestesmy w unii prawo sie troche zmienilo, na granicach nikt was nie sprawdzi i niech was ci najwieksi "przemytnicy" nie straszą ...
Przeciez ci wszyscy polacy ktorzy jezdza na gieldy nie jezdza tam ogladac tlyko kupowac, a jest ich dosc duzo .... a rafnoe jest na reke zeby blyo ich jak najmniej ...
Inna sprawa sa podatki , ktore on powinien placic jezeli tym handluje , a czy to robi latwo sprawdzic:)
-
dejot, ty to jednak jestes głąb, ja koncze juz dyskusje, bo z toba rozmowa wyglada jak z piecioletnim dzieckiem.
nie masz pojecia o handlu, nawet nie odrozniasz faktur vat od vatu na granicy < głupek >.
puknij sie w głowe, i przestan forum zaśmiecać jak nie wiesz o czym piszesz.
-
nie napsialem o podatku dochodowym ktory placi kazdy rpzedsiebiorca, ktory robi cos legalnie .... rafnoe napewno to robi:)
a głab to jestes ty pepre ! i tez koncze ta polemike ...
-
nie odrozniasz podatku dochodowego od vatu;/
porażka.
-
pewnie zaraz usuniesz moje posty i zamkniesz watek zebym jzu czasem czegos nie dopisal .bo tylko to potrafisz robic
-
-
a nigdzie nie napisalem ze faktura vat to jest to samo co podatek vat ..... wiec sam sie puknij w lepetyne <glupek>
-
Ja bym coś napisał ale niechce sobie robić kolejnych wrogów i przyjaciół, najlepiej jak by ta rozmowa sie zakończyła na tym etapie co jest teraz.
-
widze ze to sie nie skonczy.
jak to czytam to tylko widze,pewnie usunies zaraz post,masz wladze.
juz mie sie chce zygav od tego.
moze ktos zamknie topica!!!!!!!!!!!!!