No w sumie to jestem za. Pozdrawiam!!!
SLIPKNOT or DIE!!!
Wersja do druku
No w sumie to jestem za. Pozdrawiam!!!
SLIPKNOT or DIE!!!
nie nie, ile kto wpłacił to bez sensu. Tylko lista osób które wpłaciły.
Co do tego ile nas narazie jest, to nie dziwcie sie. Sam na to forum zagąldam raczej żadko (mówie tutaj o serwis terrarium.com.pl) bo z regóły nic sie tutaj nie dzieje. Akurat tak przez czysty przypadek wlazłem i przeczytałem tego posta :)
Myśle (i tutaj prośba to pepre) że można by było coś na stronie głównej zamieścić, tak żeby sie rzucało w oczy każdemu, kto włazi na TCP :) Jakąś taką krótką notatke z odnośnikiem do tego wątku.
Od czasu do czasu kilka złociszy by się znalazło.
Zwykle to administratorzy dbaja o to aby fundusze na rozwoj strony sie znalazly , przeciez mozna miec kase z reklam , banerów itp , pzoa tym mozna znalesc sponsorow
Gdyby sie tylko ktos tym zajal to niepotrzebne by byly zadne skladki , poza tym skad bedziecie wiedziec na co pojdzie wasza kasa, moze amdin ja przpeije a serwis dalej bedzie taki jak byl .
Wg. mnie ten pomysl nie przejdzie , bo i nigdzie indziej sie nie przyjelo z prostych powodów
no comment...
właśnie takich jak Ty prosiłbym o nie udzielanie sie w tej kwestii.
Najlepiej siedzieć w domu z założonymi rękami, jeść chipsy, przepijać browarkiem i łazić sobie za free po tym serwisie, nie przejmując sie niczym. Niestety, TCP ma pewne problemy, zwłaszcza jeżeli nook powoli przestaje się angarzować.
Terrarystyka w polsce jest jaka jest. Wszystkich ludzi trzymających w domu gady jest naprawdę niewielu (w porównaniu np. do ludzi którzy mają w domu kota czy psa).
Wytłumacz mi, kto z branży nie-terrarystycznej chciałby sie tutaj ogłaszać? NIKE? ADIDAS? PUMA? A może Mercedes czy Opel?
Wydaje mi się, że nadszedł najwyższy czas, aby użytkownicy, forumowicze również przyczynili się do rozwoju tego serwisu. Jak już napisałem, najprościej siedzieć w domu. Do dyskusji byłbyś pierwszy, ale jak już trzeba by coś zrobić to jest porażka.
Takich ludzi napewno znajdzie się więcej.
Osobiście, byłbym nawet za wprowadzeniem abonamentu czy czegoś w tym rodzaju. przynajmniej nie było by idiotów, tylko sami zainteresowani. Z drugiej jednak strony zdaje sobie sprawe, że czasy nie najłatwiejsze i nie każdy mógłby sobie pozwolić na opłacenie takiego abonamentu.
A że taki serwis nam jest potrzebny, myśle że należy w końcu ruszyć dupe (sorry za wyrażenie) i coś zrobić.
Zreszta na stronie juz sa banery sklepow (biofil , shrek ) i inne moglyby byc .
Ale najl;epiej zrobcie ten portal portalem zamknietym , wszystko robi sie komercyjne , ale wtedy bedzie was tutaj moze 20 i bedziecie pisac do siebie posty .
Tak to juz jest ze za niektore rzeczy w necie sie placi a inne sa za darmo , jezeli terrarium bedzie portalem komercyjnym za ktory trzeba ebdzie placic to straca na tym wszyscy , sprzedawcy, kupujący , pytajacy i odpowiadający .
Kro chce niech da nookowi kase i juz a kto nie chce albo nie ma to niech nie daje
dziwni jestescie
wiesz co nie odzywaj sie lepiej bo psujesz całą akcje
pozdrawiam!
dlatego mówie, że nie ma sensu wprowadzać jakichkolwiek opłat za kożystanie z serwisu.
Jeżeli nie chcesz dać, Twoja prywatna sprawa. Nikt nie może Cie do tego przecież zmusić.
Nazwijmy to hehehe:)
WIELKA ORKIESTRA TERRARYSTYCZNEJ POMOCY:)
Roko jest nas za mało...nook sie jescze nie odezwal,ale moze umiesc posta na kazdym temacie....wszytkim jest wygodnie bo nie musza płacic..a mozemy dolozyc starań by ta stronka wygladała jak arachonoboards/giantspiders....ludzie z natury są zbyt leniwi i skąpi....zaczynam mieć watpliwosc, ale kaske zawsze wpłace:))
Niezły pomysł choć trudno będzie zrealizować, bo nie każdemu się CHCE iść do banku czy na pocztę i przekazać te 20 zł czy ile tam chcecie. Dobrym pomysłem mogłyby być też wpłaty przez SMS - najpopularniejsze ostatnio. A za jakąkolwiek darowiznę (powiedzmy przekraczającą 10 zł) możnaby faktycznie dawać jakieś powiedzmy a'la wyróżnienie czy cuś. Ciekawe czy dałoby się w ramach takiego wyróżnienia np. załatwić karty rabatowe na zakupy na giełdzie :)
moznaby zrobic takie cos jak z sutoryzacja konta na allegro.
kto by zaplacil mialby jakis znaczek(np jakiegos gifa z jaszczurem albo cos w tym stylu)
dostawalyby go nietylko osoby ktore wplacily ale rowniez te osoby ktore w znaczacy sposob przyczyniaja sie do dobrego bytu tcp...
a wogule to tzreba dac Nookowi chce na dlasze dzialanie :) chlopak poprostu zle sie poczul jak ktos go smaruje mimo jego staran i wydawania kasy...
nikt mu niekaze tego robic...
mam dobry pomysl ze skryptem (kolege programiste zapedzam do roboty nad ta sprawa) mianowice zrobic skrypt uniemozliwiajacy wstawianie 2 tematow o takiej samej zawartosci(admini niebeda musili ciagle usuwac tego bo komus sie cos pomylilo)
jesli ktorys z adminow uwaza ze pomysl jest ok to prosze o odzew...
aha bo bym zapomnial :P
jeszcze wg mnie dobrym pomyslem jest zrobienie czegos podobnego co funkcjonuje na terrarystyka.com.pl pod nazwa "Wysypisko"...
czesto pyta sie ktos gdzie jest jego post i tam wrzucane bylyby posty z krotkim uzasadnieniem usuniecia...
może karty rabatowe to nie, ale np. czasami jak komuś sie coś wylęgnie i bedzie tego sporo, to mógłby jednego zwierza przeznaczyć na TCP czy coś takiego.
Ja natomiast propnuje umieszczenie banneru allegro ;)
dobry pomysl z banerem, o ile zbyt szybko by nie zawiesili konta PP, poza tym trzeba miec firme, zeby te 100 zl wyplacic.
no ale jesli duzo osob by sie rejestrowalo z polecenia, to sadze, ze allegro by nie zawieslio.
a te 10-20 zl moge wplacic, ale tak co miesiac to mi sie nie widzi, wolalbym raz na rok.
Sory fremd że się tak zapytam. Co to jest sutoryzacja?
chodzilo oczywiscie o AUTORYZACJE :P
dzieki Dexiu za zwrucenie uwagi
a z tym banerem to b.dobry pomysl :)
jeb za dużo żeby to wszystko czytać, ale jestem jak najbardziej za :)
oczywiście dobrowolnie a nie jako warunek posiadania konta, bo to zniechęci wiele osób, zwłaszcza młodszych nie posiadających kont.
A żebyś wiedział że kto zechce ten da i przynajmniej będzie z tego dumny.
Pozatym w h** ludzi wypowiada sie za tym, i tylko przekrzykuja sie w dalszych pomyslal a tu znalazl sie jeden ktoremu sie to nie podoba i juz twierdzi ze wszyscy sa dziwni :/
Na ten tym człowieka to rzeczywiście by się przydał abonament :]
HAHAH TAK NAGLE ZABRAKLO IM PIENIEDZY...:> dotychcza sdzialalo...
jestem za.
Ciebie akurat miałem za jednego z pożądniejszych...
jestem nowa, ale także chętnie się dołożę. Bardzo duzo się z tego forum dowiedziałam i na pewno jest ono potrzebne. Trzeba pomóc!!!. Pozdrawiam
Pmajdan psujesz zabawe
a wogole to jak chcecie zrobic te skladki sms??
skłądki sms to jest jedynie pomysł, który trzeba by przedyskutować z nookiem...
Takie coś było by najwygodniejsze, nie jeden siedząc w domu wyśle tego smsa za 2zł +vat bo nie chce mu sie na poczte gonić czy do banku...
Proponuje linia 0-700 (3,44 za min + VAT) a w słuchawce odgłosy lasów deszczowych :p
tylko wez pod uwage ze jest Vat i jeszce siec zdiera rowno.gdzies czytalem sms pod nr 79 kosztuje 9 zl + 22% vatu to masz 11 zl a siec z tego bierze 4 zl to jest dokladnie 38%.
czyli wysylajac sms za 2 zl to na tcp pojdzie ok 1.20 zl.
wg mnie lepiej na konto.duzo osob ma konto elektroniczne i moze w domu bez problemu przelac pieniazki.
a wogole wole zostawic sobie pieniazki na rozmowy.
ale zadecyduje wiekszosc,wiec jak bedzie trzeba sms to niech bedzie.
tylko gdzie to sie zalatwia|??
trzeba zamowic nr to tez chyba kosztuje bo nie ma nic za darmo:)
Ja mogę pomóc z strony internetu. Mam sporo miejsca na różnych serwerach i mogę tam przechowywać grafikę lub inne potrzebne rzeczy.
Pozdrówka.
Hajdi masz racje. Z smsa 2zł dochodzi 1,2 zł a nawet chyba jeszcze mniej
z tego co pamietam to chyba z smsa za 10zł, zaledwie 3 zł idzie dla beneficjenta;/WaRiaT_1986 napisał(a):
yeye o co tu wogole chodzi, nie ma mnie bo mi komputer zarąbali i na necie jestem kilka razy w tygodniu na 5 minut tak zeby sprawdzić pocztę;]. kompa bede mial do miesiaca zalezy keidy dostane odszkodowanie
pepre pilnuj porządku;]
Ok...
Pod warunkiem, ze pieniadze przeznaczy sie na dzialalnosc Forum...
zaproponujcie jakis system platnosci, moze Pay Pal ?
Hanna
A moim zdaniem składki "opłaty" za umieszczanie ogłoszeń w dziale: sprzedam i kupię załatwiły by problem. W sumie jeśli ktoś z transakcji przeznaczy symboliczną kwotę na działalność forum będzie to OK.
Pozdrawiam
arek
Heh, dopiero zauważyłem temat :P Myślę że składki to świetny pomysł, ja z chęcią się dorzucę. A tak wogóle to ustaliliście już coś czy skończyło sie na rozmowie jak zwykle?
Ja sie moge dorzucic, ba, i to z checia. W miare skromnych mozliwosci.
Co to jest Pay Pal? Czy za pomoca tego ustrojstwa mozna robic przelewy za granice?
teraz nic nie mozemy z tymi skladkami zrobic;:)
musimy poczekac na Nooka
ja jestem za :):)