Ja tam proponuje zamknac watek...
Wersja do druku
Ja tam proponuje zamknac watek...
Nook, myszy i szczury to tez zwierzatka domowe.
dobry pomysł
Tak czy inaczej jest ich duzo i lepiej dac wezowi niz utopic... takie jest moje zdania i nikt nie moze mnie za to wyzywac
ani utopienie ani danie na pożarcie nei jest dobrym rozwiązaniem. Wiem co mówię gdyz 2 szczeniaki mam właśnei które były przeznaczone "na śmierć" i w tej chwili nei wyobrażam sobie jakby to było gdyby ich nie było. Dla mnie takie rozwiązanie jest nei do przyjęcia. :(
No tak ale te twoje 2 szczeniaki nie zmienia faktu ze dziennie sie topi x malych kotów czy szczeniaków...
no tak mysz i szczur- sa zwierzetami domowymi ale zeby odrazu dawac wezowi kota- to ostre przegiecie, ja osobscie nic szczegolnego nie czuje do kotów ale i tak bym go nie dał do skarmienia !!
fibus nic nie zmienia, niestety ludzkiej głupoty nie da się zmienić jednym odchowaniem szczeniaków. Glupota jest dla mnie: puszczanie suki lub kotki podczas cieczki lub rui. A także niedawanie tabletek w tym okresie lub brak sterylizacji. Wg. mnie to jest zacofanie gdyż ludzie nie chcą szukac rozwiazań,nie chcą patrrzeć w przyszłość lecz żyją wg."tu i teraz". i w ten sposób rzeczywiście ludzie będą zabijac najlepszych swych przyjaciół. A co do pieniędzy ...to jest od czasu do czasu coś jak darmowa sterylizacja podwórkowych kotów. Często sa to stareotypy że kot wysterylizowany to kot który n ei potrafi korzystać z życia lub słyszałam tez że gdy się suczkę wysterylizuje to może jej powstać ropomacicze,lecz to bzdury. Najważneijsze by dbać o swoje zwirzaki jak najlepiej. Gdy ktos nei chce zobaczyć problemu to go nie dostrzeże. Jak to Lipa powiedział w jednej piosence:" Nie mów mi że winę za to wszystko ponosi swiat i paru łajdaków, I nie p***** mi że to wsysztsko jest tak żle ułożone i jest do d***" Jak kazdy dołoży swoją cegiełkę( wtym wypadku u swojego zwierzaka) to dużo może zmienić. Pozdrawiam
Norbi czytaj wszystko dokładnie!!!Nie wiem dlaczego kot jest lepszy od myszy, królika czy też świnki morskiej?!?!Ja tak samo przywiązuje się do wszystkich zwierząt i powiedziałbym, że świnki morskie są owiele fajniejsze niż koty a inni uważają inaczej.
Gdanszczanka- nie wiem co jest w tabletkach, ale bezpieczna jest w zasadzie chyba tylko sterylizacja. Moja ś. p. kotka (pierwszy kot w domu, teraz sa jeszcze 2 inne) dostawala w wieku 8-9 lat zastrzyki antykoncepcyjne. Pozniej pojawily sie problemy- nowotwor, potem przerzuty pojawiajace sie co jakis czas- przeszla 5 operacji na nowotwor i 6 operacja nie mialaby sznas na powodzenie- za duzo trzeba by wyciac. Trzeba bylo ja uspic, ale i tak zyla calkiem dlugo- 15 lat. Mysle ze tabletki tez nie sa do konca bezpieczne.
Saurus wiem,dlatego tez przymierzam się wyesterylizować moją kotkę:) ale epiej dac tabletki niż żeby przyniosła "prezent". Nie wiem czy wiecie ale w ciągu roku kotka może rodzić 4 razy
heh ja tylko powiem, tak jak Kazik śpiewał
ja pier**** jakie dno.
no przyznaje przesadziłem ze swoją wypowiedzią " wrzuc matke do terrarium", ale przykro mi się zrobiło jak zobaczyłem małego kota obok ogromnego węża. Też mam kota i dlatego taka reakcja. Przepraszam.
Lukas daj linka do strony z tym zdjeciem
Chore i już!! są granice ! Nie przepadam za kotami jednak są to super i extra nadzwyczajne istoty - każdy kot ma swoją własną ogromną wspaniałość i wielki urok, każda fotka kota jest świetna i rewelacyjna, kot to rodzaj tajemnicy, także czegoś czego nie widać na zdjęciach innych zwierząt, przedziwna lekkość i zgrabność, miekkość ruchów, tropienia łowienia, całych zabaw itd. Rewelacja. Towarzystwo opieki nad zwierzętami powinno nieźle Ci dopierdolić za takie coś. Nie znam Cię ale kot na fotce wydaje się być bardziej ludzki niż Ty. Amen
Nie chciało mi się czytać tych postów. Piszesz, że to nie jest Twoje foto więc powinieneś podać linka skąd pochodzi. Komentarz "ranking" nie mówi nic.
Lukas na gg pytałem sie czy to toje foto i powiedziałes , że tak . Pytałem tesh czy wąż zjadł kota powiedzaiłeś ze tak - wiec ja tego nie popieram , jeśli nie chcesz ze mną gadać na gadu to mnie to nie interesuje , i tak sam sie podłączysz .
nie skomentuje tego co tu przeczytałem, może za niedługo będzie można kupić mrożone kotki w biofilu?
Jesteś głupim człoweikiem i tyle...
Kwestię karmienia kotami pomijam, tajemnicą poliszynela jest, że tłumy tak robią.
Lukas: nastepnym razem OBOWIAZKOWO podawaj źródło zdjecia, ten dział przeznaczony jest do wstawiania WŁASNYCH zdjęć a nie cudzych. jesli wstawiasz własne miej odwagę o tym dyskutować. Ponieważ emocje ponoszą wszystkich zamykam.