no to sobie humor poprawilam na poczatek dlugiego likendu :]
Wersja do druku
no to sobie humor poprawilam na poczatek dlugiego likendu :]
O kurcze, toś mnie chłopie wkurzył ostro!! Kto tu zasługuje na wieczne potępienie koleś? Zastanów się co mówisz, bo jak wiesz mam na Ciebie niezłego haka. Ja Ci odpuściłem, a Ty innym nie masz zamiaru? Oj chłopie jestem aż czerwony ze złości. Przeproś Mattru, bo inaczej to pogadamy inaczej...
Jaca spoko:)
Moge sam powiedzieć w czym problem.
Jaca wysłał mi zwyczajnym listem jaja straszyków australijskich a ja mu miałem zapłacić przelewem na konto.No kase wysłałem mu dopiero po ok 1 miesiacu od otrzymania jajek.
Fakt że miałem problem z wysłaniem tego przelewu ponieważ numer którym posługiwał sie jaca został odżucony przez poczte polska.
jednak potem wysłałem pod ten sam numer konta w odziale Banku Millennium i było już spox.
Nie cykam sie o tym pisac.
Ja też nie jestem do końca uczciwy ale niestety ta afera z Mattru jest prawdziwa a nie wysana z palca.
Tak wiec Jaca nie mam o tego posta do ciebie zalu:)
Pozdrofka dla normalnych hodowców:)
Jaca spoko:)
Moge sam powiedzieć w czym problem.
Jaca wysłał mi zwyczajnym listem jaja straszyków australijskich a ja mu miałem zapłacić przelewem na konto.No kase wysłałem mu dopiero po ok 1 miesiacu od otrzymania jajek.
Fakt że miałem problem z wysłaniem tego przelewu ponieważ numer którym posługiwał sie jaca został odżucony przez poczte polska.
jednak potem wysłałem pod ten sam numer konta w odziale Banku Millennium i było już spox.
Nie cykam sie o tym pisac.
Ja też nie jestem do końca uczciwy ale niestety ta afera z Mattru jest prawdziwa a nie wysana z palca.
Tak wiec Jaca nie mam o tego posta do ciebie zalu:)
Pozdrofka dla normalnych hodowców:)
No, to nie jest do końca prawda...
Wiecie co teraz zgadzam sie z Mattru zamknijmy ten temat.
Ja tez na początku nie byłem fer wobec Jacy.
Mateusz publicznie przepraszam cie bardzo za tą afere.
Prosze bardzo Admina o wykasowanie tego całego posta.
Nie jest to do końca prawdą... znowu kłamiesz w sensie nie ujawniasz wszystkiego...
Oka Jaca napisz ty jak to było z tym przelewem.
Serio juz nie pamietam wszystkiego:)
Jeszcze co pamietam ze Jaca tez mnie postraszył ze zrobi afere jeśli nie wysle kasy to wtedy sie przestraszyłem i odrazy wysłałem.
Jaca napisz konkretnie jak to było.
Ludzie mówie publicznie ja tez jestem kanciaż.
Ale kto nie jest:)
Oka Jaca napisz ty jak to było z tym przelewem.
Serio juz nie pamietam wszystkiego:)
Jeszcze co pamietam ze Jaca tez mnie postraszył ze zrobi afere jeśli nie wysle kasy to wtedy sie przestraszyłem i odrazy wysłałem.
Jaca napisz konkretnie jak to było.
Ludzie mówie publicznie ja tez jestem kanciaż.
Ale kto nie jest:)
Wiecie co teraz zgadzam sie z Mattru zamknijmy ten temat.
Ja tez na początku nie byłem fer wobec Jacy.
Mateusz publicznie przepraszam cie bardzo za tą afere.
Prosze bardzo Adama o wykasowanie tego całego posta.
Op sorki Admina prosze o skasowanie tego posta
Koleś, Ty oszukiwałeś i nadal oszukujesz !!! Przyznaj się, że chodziło tylko o same jaja, a nie o straszyki dla Mattru, bo mogę to udowodnic w każdej chwili, ze to jedno wielkie kłamstwo z Twojej strony, sprowokuj mnie tylko jeszcze troche bardziej!!
ja nie jestem... :)
no to nie wiem czy kupować od scorpio jaca ujawnij całą prawdew bo twoj ostatni post troche mnie poddenerwował :D :)
Nook, proszę Cię nie kasuj tego posta. Najpierw bezpodstawnie i kłamliwie najeżdząja na chłopaka, który zamawiał tylko jaja, a nie straszyki, a teraz, w obawie przed ukazaniem się prawdy, próbują wszystko wykasować. Niech jeszcze przynajmniej kilka dni ten wątek zostanie, będą mieli nauczkę. Ale czy to oduczy Jego kłamania, nie sądzę... :/
a więc to tak no nieładnie chłopaki wykorzystywać młodszych...
chłopaki, jeśli scorpio faktycznie jest w coś zamieszany to sorx, o niczym nie wiedziałem.
faktem jest natomiast to co spotkało mnie ze strony mattru.
jeśli o mattru i scorpio chodzi to jak zawszeprawda leży gdzieś po środku.
tak czy ninaczej chętnie bym poczytał co scorpio ma na sumieniu.
Byc moze dowiesz sie jak sie przyzna. Na razie prosil mnie o wyjawienie tajemnicy ale sie nie zgodzilem. Niech sam pokaze odwage i powie.
A dupa tam musze sie wam wszystkim przyznac:(
Ja też jestem kłamca
Ale sie przyznam bo szkoda mi Mattru
Przedstawiłem Mattru moją oferte
To sobie wybrał pare owadów
Pare jajeczek
Razem ok 20zł wszystko kosztowało
No to sprowadziłem to dla niego
No i odmówił
Wiesz juz sprowadziłem a on potem odmówił
Dalej jest juz tak jak było
Kłaamałem z tymi straszykami
I wogóle to chciałem udupić Mattru bo mnie wnerwił za te owady i jajeczka i za swoje głupie teksty
Bardzo przepraszam tych których zawiodłem swoim postempowaniem a szczególnie Foxtrotta.
Hej
Ja też jestem kłamca
Pare jajeczek
No i odmówił
I wogóle to chciałem udupić Mattru bo mnie wnerwił za te owady i jajeczka i za swoje głupie teksty
Bardzo przepraszam tych których zawiodłem swoim postempowaniem a szczególnie Foxtrotta.
Hej
Ja też jestem kłamca
Pare jajeczek
No i odmówił
Hej
Brawo Scorpio!! Mniej więcej o to mi chodziło, gratulacje za wielką odwagę, że byłeś w stanie się zebrać w sobie i przyznać!! :) Mam nadzieję, że czegoś ta cała sprawa Cię nauczy. :)
Pozory myla jak widac z powyzszego przykladu.. Najezdzajcie a beda na was najezdzali:)
coś ty scorpio nawywijał...
zawiodłem sie na tobie :[
musiałeś coś nieźle przeskrobać skoro tak sie przyznałeś
na prawdę ci wierzyłem...
Chylę czoła przed Jacą, nie dał się ponieść emocjom i ogólnym tendencjom oczerniania Mattru. Doprowadził sprawę do nieoczekiwanego końca (przyznanie się Scorpio do ukrywania pewnych faktów). Brawa za determinację!
Przyznam się że głónie to było mi szkoda Mateusza ale też Jaca i tak mnie wynypał wiec wolałem sie przyznac puki sprawa sie nie rozkręci.
Foxtrott bardzo cie przepraszam, ale jednak sie przyznałem.
Mateusz ciebie też bardzo przepraszam:)
Odezwij sie do mnie mam dla ciebie niespodzianke(mówie to przy wszystkich mam miłą dla Mateusza niespodzianke zeby jakoś naprawic mój bład)
Ze mną i z Dawidem juz wszystko ok. Dał mi starszyki za darmo!
No juz jest miedzy nami spox.
W poniedziałek wysle Mateuszowi 5 samiczek straszyka nowogwinejskiego:)
Admin to usuń tego posta:)
Hej
no fajny gest :)
mam nadzieje że scorpio już nie bedzie takich odwalał zeczy.
i nie bedzie to łopówka żeby cała sprawa ucichła.
Korgan jak to moze być łapówa skoro sie do wszystkiego przyznałem.
Te straszyki to taki gest przeprosin i porozumienia miedzy mną a Mateuszem:)
Ja też nie jestem.... ;D
Więc sprawa się wyjaśniła mamy 2x "oskarżonych" :PPP
ps.1 scorpio, a myslałem, że mówiłeś prawde
ps.2 i ta sprawa jest udowodnieniem i zaprzeczeniem posta slavka, że nie tylko 10 latki oszukuja :/
Korgan proszę cie odezwij sie na mojego meila:
scoprio89@interia.pl albo dawidwojo@go2.pl
Sprawa pilna:)
ok
masz może gg. mój numer to 3661793
możesz mi napisać też na maila korgans@wp.pl
Ja tu sobie tak siedze i nie wiem czy sie smiac czy plakac. Po prostu strach sie bac jak to czytam. Ja naleze bardziej do hodowcow roslin owadozernych niz owadow, wiec moze to co powiem zabrzmi malo obiektywnie ,ale tak to juz jest.
Kiedy ja sie dogadalem z Pawlem Garskim o wyslanie gemmae (niepytajcie co to) rosiczek pustynnych to nie bylo zadnych klopotow. Ja mieszkam w Dabrowie Gorn. a on w Gdansku. Przeslal mi gemmae elegancko zapakowane (doszlo w 24h), a ja zaraz po odbiorze mu wplacilem kase na konto. Na dodatek nie uprzedzajac mnie poslal mi wiecej niz zamawialem, ale wiedzial ze nie mogl ode mnie zadac wiecej kasy, wiec zaplacilem tylko 3 zlote weicej zeby sumka byla okragla. I to jest uczciwosc i zyczliwosc.
Jestem zapisany na liste dyskusyjna o roslinach owad. i nigdy nie slyszalem o zadnych jazdach. Naprawde sadze ze powinnismy wszyscy brac z hodowcow "owadozerow" przyklad.
Co do Scorpio - on juz taki jest, ale teraz moze mu sie polepszy :]
Mattru natomiast powinien troszke ochlonac i uspokoic sie. Jest troche zbyt impulsywny. I matti - nie kupuj liscca - naprawde , ja tez kiedys chcialem ale sie opamietalem :]
No 3majcie sie wszyscy - mam nadzieje ze was nie zanudzilem :]
Kobra_man
i tak powinno być :)
kobra mógl byś podać jakieś fajne serwisy o roślinach owadożernych poniezwaz zaczynam sie tym interesować.
No ok. To nie jest konkurencja wiec moge chyba dac ludziom to czego chca :] Tez troche nie na temat , ale co tam :]
www.drosera.cpdb.info - Strona Pawła Garskiego. Najwazniejsza na niej moim skromnym zdaniem jest LISTA DYSKUSYJNA.
www.carnivores.prv.pl - by Maciej Stelmach duzo informacji, kopalnia wiedzy o owadozerach.
www.rosiczka.w.pl - by Rafał Pitera, calkiem spoko tylko zadko aktualizowana.
www.roslinki.zwami.pl - by Paweł Sobczak, spoko, fajne zdjecia nawet, tylko ten sam przypadek co wyzej :/
www.dionaea.prv.pl - moja skromniutka stronka o roslinkach :D
Jak chcesz zagraniczne to mow.
Kobra_man
wielkie THX . :)))
zarganicznych jezykow nie znam niestety.
buahahahhahahahahhaha jak dobze ze ja w nic nie jestem za mmieszany a mam tylko 14 lat