no wlaśnie ja tesh pozytywnie :)
Wersja do druku
no wlaśnie ja tesh pozytywnie :)
ale pisz normalnie "tez" a nie jakies "tesh".. malolaty teraz tak "se" pisza i mysla ze sa "cool"..
Dark Raptor ależ oczywiście możesz nie lubić hh mi to nie przeszkadza... a teraz porcja tego, czego nie lubię...( w kwestii hh)
1) jak ktoś mnie nie zna, a przez stereotypy, gdy widzi mnie w szerokich gaciach, czapce itp. od razu albo na mnie jedzie, albo chce sie z mną bić (!) bo tesh były takie przypadki.
2) pozerów, bo stwarzają oni mylny obraz polskiego hh, jak i komercyjnych i beznadziejnych squadów z tego samego powodu
Jak mnie to wkurza :( Ja np. mam kilku kolegów metali i bardzo ich lubie... Jak widze metala czy punka itp. to nie bluzgam na nich z drugiego konca ulicy... Ale wiem że niektórzy pozerzy to robia. Ubiorą sie w worki, zcapke z daszkiem wezmą magnetofon puszcza na maxa i bluzga każdego kto wygląda inaczej jednak to są pozerzy i ludzie prosze nie róbcie stereotypów bo nie każdy taki jest a oni tylko psują opinie hh... :/ Ja tesh czasem kogoś mocno zbluzgam ale tylko wtedy jak on mnie na maxa wkurzy...
Chciałabym żeby wszystkich metalowych pozerów ( nie wiem jak to sie określa :P) i wszystkich pozerów hh i każdego innego rodzaju muzy wysłać gdzieś na bezludna wyspe tam by sobie bluzgali, bili by sie itp. a normalni ludzie ktorzy kochaja dany rodzaj muzy zostali by tutaj, wtedy metale by sie nie czepiali hh i odwrotnie... Ja nie mam nic do metalu, popu, techno ( no może troszke do techno bo moje ucho wiednie gdy slyszy ta muzyke) i jeśli oni nie maja nic do mnie to wporzo ...
P.S.: Ja tehs nienawidze policji ale nie dlatego, że słucham hh i tak wypada czy coś 0_o ale dlatego że sie mnie czepiaja bo widza że mam szerokie spodnie i wogole i ide z jakaś wieksza grupą jesteśmy cicho to sie czepiaja że jestesmy za glośno itp. Kiedyś bylam na koncercie hh to paly mnie 3 razy sprawdzali czy nie mam trawki a jak jakieś dziewczyny się ubrały w szpile i spodniczki to najwyżesz kazali pokazac plecak...
A poza tym nie musze nikomu przypominac tych przypadków ktore byly w mediach ...
Ok koncze pisac te moje wypociny :P Sorry jak to sie nie trzyma kupy i s a bledy itp. ale dopiero wstalam z lożka i jestem bardzo śpiaca :P
bo jak takie malolaty chodza na koncert to sie nie dziw ze paly Cie sprawdzaja.. hehehe
właśnie, troche polskości :] A co do dyskusji, zgodze sie z Dark Raptor i Szymonem, (no oprócz tej Czętochowy :p) No i nie wszyscy "ci co słuchają hh" zaraz szukają bójek, mam mase qmpli metali tylko ze my chyba znamy sie od dziecka, i pozniej jak sie style muzyczne rozbiegly to nikomu to nie przeszkadzało.
Ehhh... niestety wiekszosc ludzi ma bardzo mylne zdanie o hiphopie, powtarza stereotypy i komentuje te muzyke znajnac jedynie popularny shit puszczany najczesciej w radiu i w tv, ktory malo ma z hh wspolnego.
Zacznijmy od wartości samej muzyki, wartosci przekazu jaki niesie. Nie zgodze sie z tym ze hh to glownie nawijanka o bloku, ławce, blantach, dziwkach, chlaniu itp. Jest naprawde duza czesc zespolow ktore w swoich tekstach proboja cos sluchacza przekazac, cos madrego i wartosciowego (przyklady moge podac na prosbe). Nie uwazam tez ze hh jest monotonny. Tak twierdza osoby ktore slysza tylko to co im w mediach pokaza... Jezel by troche pogrzebac w wykonawcach mozna zauwazyc duza roznorodnosc bitow i tekstow.
Natomiast jezeli chodzi o zachowanie tzw hiphopowcow.. Ludzie, przeciez nie kazdy kto slucha tej muzyki nosi szerokie spodnie i czapeczke.. Ja ubieram sie bardzo normalnie a slucham hh juz od bardzo dawna :) A tym bardziej nie wywoluje u mnie jakiejs agresji widok typowego metalowca czy punka. Co do agresji - jak juz ktos z przedmowcow madrze powiedzial to najczesciej drechy przerobione na 'skejtów' bo to modne.. A drechy jak to drechy, widza kogos inaczej ubranego i juz by go nawalac chcieli.
To nie wszystko co mam do powiedzenia ale nie chce mi sie juz dalej pisac :P
Mam tez prosbe.. Jezeli juz najezdzacie na hh przedstawiajcie swoje argumenty... Zdania typu "Błeeeeeeeee :/", "Fuj", "Beznadziejne jak wszystko co jest związane z hh" tylko udawdaniaja niewiedze i ograniczenie autorow.
nic dodać nic ująć :)
no jak juz nie masz sie czego przyczepić to sie czepiasz takich rzeczy :/ boSHe...
wielka prośba.. podaj tych wykonawców. chciałbym wreszcie usłyszeć wartościowy hip hop :)
Prosze bardzo:
Fenomen, 52 Dębiec, nieistniejąca już Paktofonika, WWO, O.S.T.R, Flexxip
jest tego duuuzo, wymienilem tylko kilka ktore mi na mysl przyszly. Nie kazdy kawalek tych wykonawcow niesie przekaz, ale sluchajac ich plyt na bank cos znajdziesz :)
A ja nosze szerokie spodnie od zawsze, nawet jak jeszcze nie miałem ulubionej muzyki. Jest mi w nich wygodnie wiec dlaczego mam nie chodzić tak ubrany, moj kolega jest zagorzałym metalem a chodzi ubrany tak jak ja.
Co do policji, ja mam uprzedzenie przez jedno wydarzenie: zostałem zabrany na przesłuchanie w sprawie jakiejs bojki(niby swiadek), panowie policjanci rzucali ku..wami itp. gorzej niz menele stojące pod monopolowym, w dodatku wszystko to do mnie. Kiedy nie wytrzymałem i odpowiedzilem im w taki sam sposob dostałem pałą po mordzie i kiblu spryskany gazem pieprzowym. Pamiątka po tym to złamana jedynka. Nie mowie juz o spisywaniu, bo w koncu pilnuja porzadku to ich obowiazek
ale ja dokladnie mam sie do czego przyczepic.. i wlasnie do tego sie przyczepiam.. myslisz ze jestes taka zajebista i ze sie wyrozniasz piszac jakies "boshe" czy "tesh"??? czemu Twoje pokolenie takie glupie rosnie??
na czacie sie tego 'sh' nauczyła.. :P
na temat muzyki sie nie wypowiadam, kazdy niech slucha co lubi, natomiast przychylam sie do pac'a tez nienawidze jak ktos pisze "sh" zamiast "sz" tak mi to dziala na nerwy..... zero szacunku dla takiej osoby zero przez duze Z
ja nie wiem czy to ja sie starzeje mentalnie czy co, ale mnie to wk****a ze takie glupie pokolenie rosnie..
nie kazdy z tego pokolenia ja jestem starszy tylko o 3 lata od niej i nie pisze tak:P według mnie ciezko sie to czyta i wogole jest guupie :]
Jeszcze do tego Molesta/Ewenement, Vienie i Pele, WnB, DKA, MorWA, Karramba
Chlopaki dajcie spokoj bo klotnia z 13 czy 16 latkiem na takie tematy poprostu nie przystoi.
Widze co sie dzieje. PO 4 latach od skonczenia liceum poszedlem odwiedzic nauczycieli. Przechodzac po korytarzu poprostu szok. Rozmowy teksty uczniow. Ja sie poprostu przerazilem. Slyszac jakies " szacunki", "respecty", "Elo"," ziomy" to nie wiem czy ja jeszcze w Polsce zyje.
Gowniara ziomalka( tez dobry nick zreszta:)) mi tu wypisuje o klasyce hip hopu. Dziecko czy ty wiesz w jakim swiecie zyjesz??? Wiesz co to jest klasyka hip hopu, potrafisz wymienic choc jednego pioniera tej muzyki??
Wypisujesz tu jakies idiotyczne cytaty, teksty pioseneczki... Po co?? Co chcesz udowodnic?? Chyba to jak nasze spoleczenstwo schodzi na psy, biorac sobie za wzor teksty tych cwaniakow. Tak wiec dziewczynko wez sobie za wzór : ziaje, zolwia,ekonoma i ruszaj w swiat, powodzenia.
Kurczę, puma, pokazałaś klasę :) Lubię cię :)
Sama nie słucham hh, jakoś mi nie podchodzi, ale nie skreślam z góry tych, co słuchają. Chociaż fakt, moda i komercja zniszczyła tą muzykę, 99% kawałków to rąbanka o niczym, trudno się dziwić że ludzie to odrzucają, skoro znają tylko to, co usłyszą w radiu itp., nie mają dostępu do niekomercyjnych wykonawców o których piszesz. Sama bym chętnie takich posłuchała, i co z tego skoro nie wiem gdzie szukać.
Nie będe się tutaj wiecej wypowiadała bo nie ma najmniejszego sensu jak widzę wypowiedzi np. Nazara ... Ja mam swoje zdanie a wy swoje i koniec z reszta głupia jest strasznie ta dyskusja tak powiedzcie sobie że rośnie bardzo głupie pokolenie, gdyż pisze sh zamiast sz bo to jest przejaw niesamowicie wielkiej głupoty, powiedzcie sobie że jestem gowniara itp. i tyle ... ja nie powiem co o niektorych z was sądze bo nie chce rozpetać nowej klotni na forum a jeśli ktoś jest na poziomie i che pogadać to zparaszam na gg...
Joł joł madafaka elo ziom. Nie ma to jak przycynić szerokimi spodniami i hardą miną w teledysku. Poudawać murzyna, pomachać łapami, popozować !!! I oczywiście niebagatelnym przekazem uczyć rzycia przez er zet. YOYO ! Hipho-polo rules !!
tylko o czym mozna z Toba pogadac?? o "ziomach", blantach, pei?? wiem ze chcialabys sobie mieszkac w gettcie z czarnymi.. to takie fajne jest przeciez.. spelnienie marzen!!
Siemka...
"HA I PE HA O PE wszedzie" i nawet na terrarium, szczegolnie tutaj, bo od tego jest ten dzial "Na każdy temat", i wlasnie na nim powinno sie wystawiac tego typu posty. Ja slucham hip hopu i w sumie nie mam nic przeciwko innym gatunkom muzy. Sprawa jest prosta - nie slucham niczego innego wiec nie wypowiadam sie na temat innej muzy. Dlatego ludzie ktorzy nie maja zielonego pojecia o tej kulturze nie powinni sie wypowiadac na ten temat...
Pozdro
szkoda, że w TV puszczają tylko te ich kwałki, które nie niosą żadnego przekazu :(
boshe :D jakie to TV jest popiepshone :D
Wg. mnie hip hop to jest kultura którą należy zwalczać. Daje ona tylko zły przykład bardzo mlodym ludziom. Hip Hop robi z waszych mózgów kaszankę :)
Deathscythe kaszane z twojego muzgu zrobily dragi. Ty za to masz swoja muze do ktorej musisz lykac wuchte chemi zeby sie dobrze bawic. My mamy swoja muzyke, swoj styl, i swoje myslenie zwlaszcza o takich jak ty... POZER !!!! Dragi robia gorsza papke z muzgu niz muzyka sama w sobie... Wez sie nad tym zastanow kiedy kolejny raz lykniesz kolejnego dropsa... Pozdro :)
BakuZ to że mieszkasz obok mnie i słyszysz o mnie takie żeczy to już nie moja wina :) Może kilka razy przyjołem sobie co nie co ale ja nie jestem tobą który baka non stop. Ja już wolę sobie coś zjeśc co jakiś czas gdy idę na balety ale nie robię tego codziennie a ty z tego co mi wiadomo to bakasz przez cały czas. Pewnie nawet teraz...
Tak teraz sie pokłućmy na temat jakiej muzyce odpowiadają jaki dragi, To odrazu moge powiedziec stereotypy: HipHop-Zioło, techno-dropsy, feta itp., metal-tanie wina :] Takie są stereotypy, Death nie pouczaj mnie tak, bo jestes o rok starszy ode mnie, wiec nie na miejscu jest uczenie mnie co dobre a co nie. :P
Deathscythe ladne bajeczki opowiadasz... Napisz moze kolejny tom Pana Tadeusza albo cos, bo te dragi chyba ci w tym pomagaja... A co do bakania to od 2 lat rzadnego gowna nie ruszylem, wiec wez sie odemnie ODPIER*** !!! No to zycze milego jedzenia swoich "odrzywek".
P.S. To ze mieszkam kolo ciebie ma +, a wiesz jakie ? Moge panstwu na forum powiedziec iz masz Brachypelma smithi, tylko i wylacznie tego pajaka, a to ze sobie dopisujesz bajeczki w swoim profilu co do tego ze masz 5 a nie 1 pajaczka to nie moja wina... P.S.2 - Bede sie twoim 1 pajaczkiem opiekowal kiedy wyjedziesz do babuni !!! Narka i niepisz o mnie wiecej takich glupot... Pozdro
taaaa a świstak siedzi zawija je w te sreberka... Co znowu się zbakałeś??? Chyba masz haluty. Nie będe drążył już tego tematu bo nie warto... Lepiej sobie odpuścić niż by znowu były jakieś kłutnie na forum. A pozatym nie będe się z gówniarzem kłucił.
No spox, ale wrzuc bardziej na luz jak sie wypowiadasz na forum bo to nie miejsce walk tylko rozwarzan na jakies tam tematy... Narka wszystkim - sorry za klutnie na tym poscie zazz... Pozdro Deathscythe...
hehe to nie pierwsza kłotnia w tym poscie :]
Jest przynajmniej ciekawie. :D:D:D
I tak wygląda wielka przyjaźń na terraryscyce. I po co się kłucić?? Niech panuje wielka zgoda. Pozdro BakuZ...
Cicho już, bo ja głupi zaznaczyłem zeby odp przychodzily mi na maila i skrzynke mi zawaliliscie :]
Wiecie no te tak je nazwijmy "wojny muzyczne" odbywają się tu co parę miesiecy więc nie ma co. Pod koniec roku bedziemy znowu tak się wkurzać.
:/