-
Re: ciekaw jestem wynikow??
na tej kartce co były te włosy są kropki (tnz tak jak na kostce), w słoiczku jest kartka i tam są rozrysowane te znaczki z karteczek. Wg nich trzeba poukładać na tej kostce te kartki...............tylko mi brakuje jednej.. Jak zrozumiecie co tu napisałem to dobrze :D
-
zanim włączy sie film na scianie pojawia sie przez chwile krzyzyk, ktory potem(na "czystej" już ścianie) nasiskasz i znajdujesz sejf do którego kod jest na stronce ze znalezionej kartki papieru.... w sejfie jest srubokret ktorym otwierasz drzwi
być może jest tonapisane gdzies niżej ale nie czytalem wszystkich postów:)
-
aha....... po co otwierać ten dziennik.....co tam jest... bo ja nic nie znalazłem
-
złożyłem kostkę i ....... nie mam pojęcia co dalej
-
Na końcu dziennika jest cd wkładasz je do opakowania i kładziesz na półce tam kaj zdjęcie browara kadzidełka.potem trzeba to kadzidło odpalić i udeżyć pałeczka w tą miske.wyszedł ci może jakiś kod bo nie mam pojęcia jak zdjać temu skieletowi ten łańcuch??
-
gdzie te zdjęcie położyć i które???? a kodu też nie mam :(
-
zdjęcie faceta włóż do ramki i połóż z tyłu za tymi miseczkami dwoma.Potem bierzesz cd wsadzasz do pudełka kładziesz przed zdjęciem.Obok możesz położy te takie czarne pałeczki (kadzidła) browara obok i jeszcze coś bo jak zapalam kadzidło i udeżam w dzbaneczek to pisze "i can almost feel the dead person's spirits " czyli chyba należy jeszcze coś położyć obok zeby przywołać jego dusze
-
mi sie wydaje ze jednak zdjecie tej kobiety(wnioskując z pamiętnika)
aha gdzie są kadzidełka i kartka przy lampie, i jeszcze jakaś jedna
-
Re: drugi pokój
a gdzie jest zapalniczka????
-
Ale który adres URL mam wpisć? Powidzcie!
-
kadzidełka są na tej szfie na górnej półce po lewej stronie :P.Kartka przy lampie to jest kartka która lezy na lampie musisz sie pokręcić po pokoju i w pewnym momęcie jak spojżysz w góre to zobaczysz jedną kartke na lampie a drugą na ścianie.
Zapalniczka jest pod koszem na śmieci .Jak wyciągniesz z niego kartke z włosami to daj na about item potej czynności powinieneś móc podnieść kosz na śmieci tam znajdziesz zapalniczke
-
zapalilem kadzidelko, polozylem plyte w pudelku, zdjecie w ramce, piwo i kadzidelka na polce, zapalilem kadzidelko, mam zaznaczone pudelko z tymi znaczkami (trzeba je bylo odpowiednio ulozyc) i jak zadzwonie paleczka to mi sie wyswietla ze to jeszcze nie jest kompletne . Wydaje mi sie ze musze zdjac klodke z nog trupa ale skad wziac szyfr??
-
słuchajcie, jak wpisuję w tym pierwszym URL w przeglądarce, to mi mówi, że nie ma takiego adresu takagism.fasco-cs.com/yellow-chamber.html
-
Bo masz zły adres tam między yellow chamber jest _ a nie -
-
Mam tak jak Ty, z tym ze zdjalem juz blokade z nog. Nadal "czegos brakuje" :/
-
A mógł byś nam zdradzić jak to zrobiłeś ??Bo już dziwne rzeczy zaczynam wymyślać i nic nie pasuje
-
A gdzie jest ta karteczka w lampie?? tam nie widze żadnej karteczki!!
-
jak stoisz naprzeciwko tych fioletowych drzwi bez klamki .Patrząc na góre zobaczysz kawałek lampy kliknij na nią to zobaczysz całą a na kloszu będzie karteczka
-
SZYFR DO ŁAŃCUCHA TO 1117 (data z Dziennika- 11 to listopad - November a 17 to dzień, od razu się domyśliłem że to pewnie będzie data i pewnie z tego dziennika. Jestem z siebie dumny)
Tylko nie za bardzo umiem ułożyć te karteczki na tej kostce (wzór ze słoika troche ściemnia i komplikuje)no i co zrobić z tymi włosami?? gdzie je dać??
-
już spaliłem włosy, ale dalej nie wiem co z tym układem na kostce:> I Do czego są te dwie pigułki ze słoika
-
hmm teraz kiedy odblokowalem klodke, zaznaczam pudelko, wszystko co sie dalo ulozylem na polce wyswietla mi sie przy dzwonieniu ze wciaz czegos brakuje...
-
mam!!!!!!!!!!! <jupi > Katke na której były włosy też trza podpalić i tam będzie układ znaczków na kostce <JUPI>!!!!!!!!!!
-
wiemy :P, ale teraz co z tą cholerną kostką rozłożoną zieloną?
-
Na tej kartce na której były włosy masz takie liczby zapisz je sobie na kartce.potem wyjmij pigułki z pojemnika a na dne jest kartka narysuj sobie ich odpowiedniki na kartce.jak masz takie zielone coś co wygląda jak rozłożona kostka to układasz na niej te karteczki.jednej karteczce odpowiada jeden symbol
-
wiem i juz to dawno zrobiłem, ale co dalej!?
-
Ja ide spać, mam już dość kombinowania na dzisaj, mam nadzieje że się wam dzisiaj jeszcze uda, macie godzine na wykombinowanie;) Powodzenia
-
teraz to trzeba sie zastanowić :P o boże jaki ja inteligentny jestem. w dzienniku jest napisane że on lubi zimnego browara.trza wciepnąć browarka do lodówki i chyba zgasić swiatło u mnie sie piwko schłodziło
-
ee chyba to jednak nie to ja sie zaraz załamie siedze nad tym kilka godzin i nic
-
dobra wciepuje sie browar do lodówki i czeka chwile.tam poprostu nie jest potrzebne to cholerne zdjęcie
-
browar chyba rzeczywiscie musi byc chlodny, bo wtedy jest inny napis na dole
-
cholera, nerwy mi puszczaja, nie pojde spac jak tego nie rozwiąże :/ nie moge kartki przy lampie znalesc :| paranoje
-
ja zarwalem cala wczorajsza noc, padlem kolo 7 rano.. dzis prawdopodobnie bedzie powtorka.. nie odpuszcze
:>
-
a kostke sie wam zrobiła?
-
PRZESZEDŁEM, NIE MOŻE BYĆ ZDJĘCIA NA PÓŁCE A PIWO MA BYC ZIMNE, ZEBY JES SCHLODZIC W SADZCIE DO LODÓWKI JE A POTEM ZGASCIE SWIATŁO PO CHWILI POŁÓŻCIE JE NA PÓŁCE, ZAPALCIE KADZIDEŁKO I ZADZWOŃCIE ;D;D;D
-
Przeszedłem ale widze że pierwszy nie byłem. Heheh fajne, mocno wciąga, tylko za koniec to ja chce jakiś puchar.
-
-
cale forum by sie podzielic musiało :), ale fakt, az sie chce jakiejś nagrody :P
-
nie, jutro sie za niego zabiore, mam nadzieje ze znajde jakies wskazówki tutaj :)
-
Tylko nie dawajcie w tygodniu takich linków bo ja musze rano wstawać hehehehe
-
ZWYCIESTWO!!!!
dobra nagroda tez bedzie...
juz nie wiem kto z was byl pierwszy, niech zwyciezca napisze maila z forum 2me, pajaczek czeka.
mam juz kolejne rebusy znalezione, sa nie do ugryzienia..przynajmniej narazie sobie nie radze, niebawem wkleje link do nich bedzie nad czym wspolnie posiedziec.