Sie wie Warszawka.....
Wersja do druku
Sie wie Warszawka.....
Miras- popieram. Ze tak powiem madrych skejtow tez znam :] Jakos da sie z nimi dogadac i ci nie powiedza, ze "lubia metali, dopoki im cos nie smierdzi pod nosem" ;]
Ale sa ludzie, ktorym nie przetlumaczysz, wiec Twoj post powstal na darmo ;]
Wiadomo, ze w kazdym gatunku muzycznym znajda sie jakies czarne owce.
Ja znam kilka starych HH-owych zespolow powstalych przed 1998-97 rokiem i dalej mam ich piosenki. Pozniej probowalem sie przekonac (bo nie mozna czegos krytykowac, nie majac mozliwosci sprawdzenia, czym to jest) do tego nowszego i ... nie udalo sie. To, co zaczelo powstawac, to totalny gwalt na uszach. Bylem zdruzgotany, jak dalece upadl ten gatunek od 98 roku. I potwierdzi to nie jeden milosnik tej muzyki.
Znam troche ten gatunek... i uwazam, ze w aktualnym polskim wydaniu, zszedl on totalnie na psy. O innej muzyce, jak np. techno nie dyskutuje, bo nigdy nie sluchalem :]
Co do metalu, to on tez nie jest idealny. Jest masa zespolow, ktora idzie w komerche i wydaje byle badziewie - takiego czegos nie slucham.... Wole "produkcje sedesowa" byle miala dusze.
"no metal + normalna laska to sie zdarza , ale metalówa +normal facet to raczej rzadko"
Punkt dla Ciebie Slaf :D
Piszesz o tolerancji, ale jakos rozgraniczasz "normalne laski" i "nienormalne laski" ;]
Najlepiej postaw obok siebie dziewczyne w rozowym i "metalowe"... i powiedz ten tekst o normalnych laskach... ;). Upewnij sie, czy nie ma "satanistycznego noza" w dziurawych spodniach, bo gdyby byla normalna, to by go uzyla :)
Taki tekst obraza wiele dziewczyn sluchajacych takiej muzyczki. A kobiety trzeba szanowac :)
Wiec przynajmniej w tej sferze staram sie nie dzielic dziewczyn na brudne metalowy i tepe "hydrogumolacho*** z disco", bo tak po prostu nie wypada.
Stereotypy ssa. Ale jest jedna rada - nie wypowiadac sie o tym, o czym nie ma sie pojecia. Wtedy wszyscy beda zdrowi.
Pozdrawiam.
"no metal + normalna laska to sie zdarza , ale metalówa +normal facet to raczej rzadkosc - nie coeniam ich intelektu i tobie tez nie radz eoceniac panienek po rozowych strojach , ale chodzi o zmysl estetyczny wole popatrzec na rozowa laske w mini niz na metalowe z czarnym makijazem potarganych spodniach itd :)"
Hmm, slabo sie widze orientujesz, znam pare przykladow "metalowych dziewczyn" i "normalnych chlopakow". A ja jednak wole popatrzec na "metalowe" niz rozowego kroliczka playboya.
Na jakiej podstawie mówie że nienawidze skejtów i dresiarzy? Bo znam ich aż za dużo! Część osobiście, bo to 90% osób które chodziły ze mną do podstawówki i gimnazjum, a cześć z przelotnych znajomości w stylu: podchodzi do ciebie 10 dresiarzy i "mówi masz 2zł?"........
Slaf - żal mi cie człowieku, myślisz ze jak ktoś słucha metalu to odrazu nosi długie włosy, skóry itd., ja osobiscie słucham metalu i nie mam nic do hip-hopu ale nie tego polskiego - bo ten polski to ja nie wiem co to jest?:P
Tak samo nie każdy kto słucha hh , musi nosić szerokie spodnie itp. , ale sami powiedzcie w dużym stopniu do rodzenia sie takich stereotypów przyczyniły się media. Rzygać mi się chcę jak oglądam program VIVA ( nie mam kablówki , więc nieraz w sobote:P) nawet te 30 minut tygodniowo mnie dołuje, bo 3/4 muzyki puszczanej na vivie to kicz i pospólstwo umysłowe. Mówie głównie o hip hopie- nie wiem czy niektórych nie wkurza to że jakiś tam "raper" ciągle rymuje o biedzie , a sam jezdzi BMW na dokładke ma taką składnie jak dziecko z 3 klasypodstawowki...to jest żenada. Zauważyłem też ze w rocku coś takiego się dzieje (nie chciałem konkretnieo rocku gadać , ale o muzyce gitarowej) dawniej aż miło sluchalo się np Guns ang Roses, a teraz co jest? także komercja...muzyka dla pieniędzy... [to są moje odczucia-na tej muzyce nie znam się za bardzo]
A i wróce do dziewczyn metalowych i rózowych... w tym się raczej nie zgodzę ze Slafem. Tutaj także działa stereotyp :] ,
bo jak sie ziąkom gitary spodobały , to kilka kapel które grały wczesniej dosć fajnie m,in LP musieli dać dupy i nagrac tak jak w tym wypadku plyte z muzynem.
NIEpisać już tego gówna czy tak trudno jest napisać o tym że nielubie giertycha, rydzyka i muleraa ?? przecież każdy zna nasze chasło TERRARYŚCI ŁĄCZMY SIĘ !!!
To niewarzne że jeden ubiera się na czarno a inny nosi szerokie portki i pali trawe,
przecierz to łączny nas TERRARYSTYKA !!! Wy zachowujecie się jakbyście byli rasistami inaczej !!
Obcy pierwszy raz przyznam ci racje i sie z tobą w zupełności zgodze , to był życiowy błąd LP ...
dopisuje jeszcze krawężniki, bo na nich odzierają się moje pikne glany :D
i psie gówna - wiadomo dlaczego
CO chcecie od metali :D Może wyglądają troche dziwnie, ale za to mają najlepszy gust muzyczny :P (Ja i tak bardziej lubie rock niz metal)
Ktoś napisał że myślą o śmierci. No to gratuluje. Mylisz sataniste z metalem.
W sumie to mialem sie nie odzywac ,ale jak widac niektorzy maja leb na karku i potrafia dostrzec to co ja.W pelni sie zgadzam z Atraxem i Mirasem - nie szata zdobi czlowieka.U pana Slafa chyba wszyscy metalowcy naosza dlugie piora,jednak u mnie gro blackmetalowcow chodzi ogolona na zero :] W sumie jeszcze ten lupiez pozostaje... =) Co do Twojej estetyki Slaf to dla mnie jest to bezguscie i vice versa zapewne.W Twojej wypowiedzi zabraklo mi tylko tekstu,ze wsrod metalowych dziewczat nie ma ladnych,tylko same pasztety i bylibysmy w domu :]. Jak mowi stara prawda - boimy sie i odrzucamy to tego czego nie znamy :]. My tu o jakis subkulturach ,a daleko nie patrzac - nasze hobby. Nie raz ludzie patrzyli na mnie jak na UFO gdy slysza co trzymam w domu. Z przykroscia panie Slaf musze stwierdzic,ze tacy Tobie pododbnie wyrazali swoje zdanie na temat zwierzat ,ktore mnie fascynuja.Stereotypy i uprzedzenia beda zawsze,bo kazdy ma swoj punk widzenia.Im jestem starszy tym bardziej jakis podzialy mnie smiesza,podzialy ktore stwarzaja ludzie chyba niedokochani i zakompleksieni. :]
O SO CHOZI Z TYM POSTEM:)
ketnip jezeli ty sluchasz takiej muzyki ale ubierasz sie normalnie i zachowujesz normalnie to dla mnie nie ejsteś zadnym metalem :)
muzykę ma się w sercu :)
a kto jest metalem , ktoś kto nosi długie włosy , pije tanie wina , a w domu słucha linkin park i cradle od filth ? niema definicja metala , ale dla mnie ktos kto słucha porządnego metalu jest bardziej metalem niz ten kto wygląda jak "metal"
Acha idac Twoim tokiem myslenia -kobiety ,ktore nosza krotkie wlosy i spodnie,a nie kiecki to nie kobiety ??!! ROTFL :D:D:D:D Predzej Szkotom do tych prawdziwych kobiet ,bo w kiltach lataja ?? Wez sie zastanow co piszesz,bo utwierdzasz mnie w przekonaniu ,ze to nic innego jak glupoty zrozumialego warszawiaka. Wez lepiej daj sobie spokoj i nie osmieszaj sie,bo z kazdym Twoim postem moj usmiech jest coraz wiekszy ,z chec tarzania sie po glebie jeszcze wieksza :].Po tym co czytam nie dziwie sie ze wolisz kolor rozowy :]
M.I.R.A.S powiedziałeś dokładnie to co mój kuzyn ze muzykę ma się w sercu.
A co do tego ze metal musi mieć długie włosy to żenada:/
Sam chodzę w glanach, dużych wojskowych bojówkach moro do których mam przyczepiony długi, gruby łańcuch, koszulach z motywami metalowskimi i co najważniejsze mam krótkie włosy.
Denerwuje mnie to ze wczoraj przechadzając się po deptaku w Polanicy ludzie siedzący na ławkach dziwnie się na mnie patrzyli:/
Co do skejtów to akurat mam podstawy do tego aby twierdzić ze są to ludzie całkowicie ograniczeni umysłowo.
Na 22 osoby w mojej klasie 18 to dresiarze, skejci i żule (ja 1 metal), wszyscy słuchają tylko hh i techno a ich poziom jest powalający na kolana:(
(1 ze średnią 2,4 która utrzymuje się już od 3 lat i 13 punktami z próbnego egzaminu złożył podania do 3 liceów)
Ogólnie uważam ze każdy polski skejt słuchający hh to pozer i woziciel...( dlaczego?? To już ktoś napisał wyżej)
A co do metalówek to wole je 100x bardziej niz hh-pówki i barbiki z dyskotek.... dlaczego??
Bo metalówki maja to cos w sobie czego brak tym pustym plastiką.
Znam wiele związków metalka + zwykły koles jak i przeciwnie...
Na dokładkę jeden koleś z klasy jest już całkowicie ograniczony, słucha tylko 3 zespołów hh-powych i gdy ja metal wspomnę mu o jakiś polskich zespołach o których dowiedziałem się przypadkiem to on nawet o nich nie słyszał:(
(Kolega słucha Peji, Paktofoniki i jeszcze jakiegoś tam badziewia)
Na koniec wspomnę że metal ma wiele podgatunków i tylko w 2 albo 3 jak wy to mówicie drą mordę (growlują) że nic się nie da zrozumieć.
Znam wiele zespołów które grają porządny metal a mają normalny wokal i to z głębokim przekazem.
(Osobiście słucham rocka, hard rocka, punku, nu metalu, trash metalu, death metalu oraz black metalu)
PS. Głębokie wyrazy szacunku dla Samael-a, TyleraPL i innych metali którzy nie dają się wydymać faną nie muzyki (hh)
Wszystko to przez pozerstwo...
1,Dresiarze - są spoko a nakopią tylko temu co sie o to prosi, pozer chce pokazać jaki z niego agar i byle komu z bani zasadzi
2.Ci co słuchają hh - są spoko słuchają prawdziwego hh i mają w dupie media, nie chwalą sie przed kumplami bo to ich sprawa czego słuchają (pozer myśli że to co leci w radiu to hh i udaje agara, wielce chodzi po osiedlu i śpiewa na głos te badziewne kawaŁki (mezo,18L) i udaje ziomala)
3,metale - też są to normalni ludzie z którymi idzie nawiązać bardzo inteligentne rozmowy (pozer widzi że jego kumple słuchają metalu i chce sie do nich upodobnić ubiera sie na czarno, glany i udaje wielkiego metala)
A ja nie lubie pedałów i ich pedalskigo podejścia do sprawy
demon666 jesteś metalem i wiem że to co leci w radiu , Tv uważasz za hh...
Rozumiem po co masz dociekliwe sprawdzać jak Cię to nie interesuje...
Ale wiesz mi jest też bardzo inteligentmy hip hop któren został wyparty przez jakieś gówno (niestety przez media, i pozerów)
ee na stary jak masz gruby łańcuch przy gaciach to jesteś gosciu..... Powiedz dokładniej czego słuchasz bo każdy szanujacy sie black i deatch metaloweic by sie zaczoł tarzać po ziemi ze smiechu na widok tego ze słuchasz nu -metalu , sama ta nazwa jest komiczna, pisząc ze gardzisz kims bo słucha hip hopu ,i ma niską srednia to nie on jest ograniczony tylko ty
hehe no to sie narabiło. jestem normalnym człowiekim (proste spodnie, eleganckie buciki, polo, koszula, t-shirt itd.) i powiem wam, że z tego się wyrasta. kiedyś byłem skejtem, ale zmądrzałem. tak samo jest z metalami. znam wielu ludzi, którzy idąc na studia strzygą włosy i stają się normalni, mówią że czas stać sie poważnym człowiekiem. sub-kultury to jakgdyby schronienie dla słabych psyhicznie ludzi. nie potrafią mieć własnego zdania tylko uzupełniają się nawzajem i to im daje poczucie "bezpieczeństwa". to wszystko młodość, a ona przemija.
co do dziewczyn: no pewnie lepsza w obdartych spodniach wymalowana na czarno z obrożą na szyi, paskiem z kolcami niż zadbana (nie przesadzając) o siebie dziewczyna!!? szkoda słów....
ja słucham bardzo różnej muzyki. to co wpadnie mi w ucho to tego później słucham- proste.
P.S. co do steorotypów to skąd się biorą, nie? z nieba nie spadają. zresztą jak widze matala idącego w glanach kiedy jest naprawdę ciepło to rzygać mi sie chce. wiadomo, że stopa mu sie spoci. ale on nosi glany i jest metal. to jest jeden z przykładów słabości psyhicznej..
1. Arjen Robben
2. Arjen Robben
3. Arjen Robben
4. Arjen Robben
5. Arjen Robben
6. Arjen Robben
7. Arjen Robben
8. Arjen Robben
9. Arjen Robben
10.Arjen Robben
11.Arjen Robben
Ehhh,wogóle nie wiem po co ten temat. Piszecie tu coniektórzy o wyższosci swojej subkultury nad innymi, a raczej w czym inne są gorsze od waszej. A potem na podsumowanie napiszecie na doczepkę parę zdań o tolerancji. Ehh,szkoda mi słów.
Czy subkultury są aż takimi barierami?Bo czym w nich róznią się ludzie? Muzyką i ubiorem?Niczym poza tym, człowieka ocenia się(jeżeli wogóle możemy mówić o ocenianiu) po tym co sobą reprezentuje i jakim jest człwiekiem(CZŁOWIEKIEM,a nie jakim jest metalem/punkiem/hh'owcem/wstaw co uważasz).
Ps.Czemu służy ten temat?Wyżaleniu się?Bo sensu nie widzę, jeśli ktoś ma coś do kogoś to nie lepiej powiedziec mu to wprost a nie bawic się w jakis głupie podchody na forum ,które i tak nic nie dadzą?
ja kiedys sluchałem hh, ale po przesłuchaniu kilku reckowych kapel zmieniłem zdanie... Tez sie ubieram na czarno i mam krotkie wlosy. Miałem zamiar zrobic dredy, ale sciolem :D
Wujek - Dla mnie metal nie jest kims, kto ubiera sie w skory i non stop siedzi w glanach ;]
Aczkolwiek przyznam, ze glany jako buty zimowe sa idealne :] Nigdy nie mialem wygodniejszych butow. Jakos nie mam oporow chodzic w koszulce polo, norweskim sweterku we wzorki... Ale nie w tym rzecz. Poza tym mam krotkie wlosy, bo jak mialem dluzsze, to jakos mi z nimi za goraco bylo.
Ps. To, czy ktos smierdzi, czy nie, zalezy od tego, czy sie myje, a nie czego slucha ^^ I to chyba jasne.
Dla mnie ktos, kto nosi skory/bojowki/glany/ a w domu slucha LP, to heavy aluminium, a nie metal.
Ps. Tu wujek jest juz roznie. Znam doktorka, ktory regularnie chodzi na koncerty DM.
"co do dziewczyn: no pewnie lepsza w obdartych spodniach wymalowana na czarno z obrożą na szyi, paskiem z kolcami niż zadbana (nie przesadzając) o siebie dziewczyna!!? szkoda słów...."
Jezeli to jest dla Ciebie symbol "metalowki", to chyba naprawde szkoda slow. Wsrod "metalowek", tak wygladajace panienki to najwyzej jakies 2%. Poza tym osobiscie nie lubie, jak dziewczyna sie maluje. Ani na czarno, ani na rozowo. Kwestia gustu? Jezus... Ale wy zescie sie uczepili tych podartych spodni :D Gdzie takie metalowki widzieliscie? W MTV? :D Serio, ponad polowa mojego towarzystwa to wlasnie ludzie sluchajacy metalu i jakos nie widzialem wsrod nich dziewczyn noszacych na szyi ...gotyckie homonto i malujacych sie smola. Gdybym ja chcial takie pierdoly wypisywac, to bym pewnie napisal, ze wszystkie panny chodzace na dyskoteki techno to rozowe landrynki. ;)
Metal to nie jest dla mnie jakas ideologia, sposobem ubierania sie (aczkolwiek lubie chodzic ubrany na czarno... zawsze lubilem), tylko wg. mnie NAJLEPSZA MUZYKA. Podkreslam - wg. mnie.
Sluchalem juz roznych gatunkow i kazdy zostawal w tyle dosc szybko... poza metalem, muzyka klasyczna, ew. folkiem i ambientem.
Jeszcze wracając do kobiet. Metalówy są bardzo porządne(te co znam), a klientki, ktore znam i słuchają hh, techno, pop itp. to w 99% dziwki i takie idiotki, że niektóre np.piszą żaba przez rz!
Ps. Mysle, ze wielkim sukcesem bedzie, jezeli przynajmniej wiekszosc osob przestanie nazywac pierwszego lepszego kolesia w skorze metalem, a goscia z szerokimi spodniami skejtem, bo traktowanie jakichs grup masowo i generalizowanie ich cech i przywar do kazdego, kto choc troche jest zwiazany z ta kultura, jak widac, powoduje tylko zbedny szum.
Nalezy podchodzic do ludzi indywidualnie.
... nie dotyczy dresiarzy. (i nie chodzi mi tu o LUDZI NOSZACYCH DRESY).
Zreszta w sumie ten temat jest juz zamkniety od kilkidziesieciu postow :>
mnie sie wydaje ze metalowy maja w sobie cos... a nie jak skejciary itp.
moja kumpela to taka skejciara az sie rzygac chce. chodzi ze mna do klasy. takie laski sa smieszne. ostanio ogladala sie za jakims 22 latkiem i jak dał jej kosza to laska zaczela sie ciąć i chciala popełnic samobojstwo. :] fajnie nie :P
Nietolerancja to naprawde straszna rzecz w dzisiejszych czasach.
Sam slucham metalu od ladnych paru lat. Nosze dlugie wlosy. Ubieram sie w zaleznosci od nastroju - raz moze byc to sweter, jeansy i adidasy a innym razem czarne ciuchy, skóra i glany.
Czasami jest to trudne ale staram sie nie oceniac ludzi po wygladzie. Mam wielu swietnych znajomych ktorzy sluchaja hiphopu techno czy czegos tam innego lecz mi to nie przeszkadza. W kazdej subkulturze znajda sie porzadni ludzie i kretyni tak wiec nie mozna szufladkowac na podstawie wygladu i stereotypow.
Pozdrawiam wszystkich zarowno sluchajacych hh, techno i metalu. Ludzie badzcie bardziej tolerancyjni
CZEGO JA NIE LUBIE:
1. ludzi nie tolerancyjnych
2. ludzi nie tolerancyjnych
3. ludzi nie tolerancyjnych
PS.
Rosea jak tak nie lubisz metali to czemu nie powiedziales mi tego na ostatnim spotkaniu terrarystow w Zielonoej Górze? Ale spoko niedlugo moze bedzie nastepne wiec bedziesz mial okazje to nadrobic.
Czego nie lubie:
Może mnie znienawidzicie ale nie lubie większości metalowców ponieważ:
1.Że tak powiem jak słyszę metal to powiem prosto według mnie drą się jak ktoś to powiedział świnie.
2.Myślą o śmierci użalają sie nad sobą.
3.Nosza długie czarne włosy i ten czany skórzany ubiór wogule nie wiem jak oni to umią nosić.
(Dobre było z tym łupieżem na 5m).
2.Ćpunów i pampersiażów czyt.(hiphopowców) myślą że są nie wiadmo jacy
często widuję ich z psami raz typu bull jak szczuja innych ludzi,psy zeby zaszpanować.Polskiego hh żadko się zdaża coś czego moża posluchać choc zdazaja sie wyjatki.
3.Swojej wych. no comment.
Moje wypowiedzi mogą mieć jakieś obrazliwe znaczenie ale to tylko moje zdanie.
Obcy pisząc nu metal miałem na myśli 4 zespoły:
1. System Of A Down - kultowy, niepowtażalny zespół
2. Limp Bizkit - całkiem spoko zespolik, ma dobre mocne kawałki, najbardziej przypadł mi do gustu album Three Dollar Bill Y'All
3. Chevelle - niezły wykop:]
4. Sunk Loto - Kolejny niepowtazalny zespół, jedyny w swoim rodzaju
Wiem że nu metal z prawdziwym metalem nie ma wiele wspólnego, bardziej to hard rock niż metal ale napisałem ze słucham również innych gatunków muzyki...
Nie ograniczam sie tylko da samego metalu.
A co do Linkin Park to uwazam ze to komercyjny shit, zwłaszcza duzo stracił kiedy sprzedał sie i stworzył płytke z jakims raperem:/
A co do zespołów które najbardziej przypadły mi do gustu to:
FRONTSIDE, Pandemonium, Behemoth, Vader, Kat, Death, Pantera, Black Label, Kreator, Slayer, Type O Negative, Disgorge, Dying Fetus, Internal Suffering, Suffocation, Sepultura, Lamb Of God, Marduk, Metallica(stara), Machine Head, Anthrax itd...itd...
Punk:
Sum41 i Green Day & (Kult - Kazik)
PS. A co do mojej opini o hh to zanim całkowicie przestawiłem się na "mocną" muze słuchałem takich zespołów hh jak: 3 wymiar, Łona, Kaliber 44, Sidney Polak, Abradab, kasta, D12 itd...itd... i musze stwierdzic ze ta muzyka to dno.
Życie z fanatykami hh + to ze sam go kiedys słuchałem są dobrymi argumentami za tym ze hh to kicha na całego:/
Ja ubieram szerokie spodnie, bluzy, adidasy - bo mi tak wygodnie, hh słucham nieraz, i polskiego, i czarnego, jak jest fajna piosenka to słucham. Techno się zdarza posłuchać, metalu nawet nie słyszałem. Mało mnie obchodzi kto kim jest, żeby widzieć gościa w czarnym stroju, glanach, łańucach i od razu go nie lubić, bo "wszyscy są tacy sami"??
I tacy ludzie na przykład hodują ptaszniki i usłyszą że wszystkei pająki są niebezpieczne dla ludzi to zaczynają się śmiać i mówią coś o "stereotypach". Nie oceniajmy ksiązek po okładce :/
Ty Marian jetes spoko. Do ciebie nic nie mam, ale czasami nieprzyjemnie rozmawiało mi sie z metalami. Dlatego zostało mi złe wspomnienie :P
hmmmm widze że większość stąd nienawidzi dresiarzy :-)
No więc tak: jestem dresiarzem (czasami), chodze na mecze i sie bije i mam łysą pałe :-)
Nienawidze:
-jak ktoś cfaniakuje a może dostać strzała i nie wstać
-jak ktoś osądza ludzi tylko dlatego że słuchają jakiejś muzyki
-Rydzyka
I na koniec chciałem napisać, że metal lubie (Iron Maiden) ale denerwuje mnie metalowa czy punkowa subkultura i wyznawanie szatana itp 666 :-| I na koniec dodam że jeden z moich najelpszych kolegów jest metalem i ma ksywe brudas albo czubaka :)
i zapomniałem napisać nienawidze hiphopu jako muzyki a subkultura jest mi obojętna :)
jak ma metal pachniec jak Woodstocku( nie wiem jak to sie pisze) skacze cały dzień w czarnym ubraniu, w glanach w 30-stopniowym upale
śmierdzi
WIĘC NIE DZIWCIE SIĘ ŻE MÓWIĄ NA WAS BRUDASY...
nawet moja mama tak powiedziala jak widziała (i czuła zapach) stojących na przystanku metali
no ludzie! kiedy w końcu zrozumiecie że człowieka ocenia się po postępowaniu , a nie po wyglądzie. STEREOTYPY . A niby ci co słuchają techno i innej muzyki to nie śmierdzą? impreza trwa, wszyscy się bawią, więc wszyscy się pocą...
A tak pozatym, jeszcze nie spotkałem osoby z którą mógłbym pogadać o hip hopie...oczywiście nie polskim :]
Osobiście nikogo nie zaczepiam i sam nie szukam zaczepki, ale bardziej się boje gdy mijam grupe dresów niż metali.
A i wracając do dziewczyn...jak mówił daf u mnie ponad połowa dziwczyn słuchającyhc czegoś inego niż rock,punk rock i metal , ma sieczke w głowie :]
Jeżeli ktoś chce ciekawe piosenki hh (nie polskie:P) to zapraszam na priv.
Rosea nie patrz jednostkowo i nie uogolniaj. Rownie dobrze ja powinienem napisac ze nie lubie wszystkich skate`ow tylko dlatego ze kilku mi kiedys ryj obilo totalnie bez powodu (dziesieciu na jednego).
ludzie słuchający techno używają różnego rodzaju dezodorantów i wód toaletowych.. ( dziewczyny perfum) ;) Matala nie wyobrażam sobie z deozorantem w rece ;)
Biber - raczej mi nie o to chodzi, bo co do mnie, to mam odraze przede wszystkim do dresow, ktorzy cwaniakuja i sa silni w grupach i przewaznie czepiaja sie niczego winnych osob. Juz nieraz slyszalem nawet o przypadkach kradziezy, z czego jeden moge potwierdzic. Takich leszczy nie toleruje i unikam.
Juz nie jedna osoba dostala w zeby tylko dlatego, ze nie chciala im dac 5zl.
Mam po prostu tendencje do nie tolerowania grup i ludzi, ktorzy nie toleruja innych i zachowuja sie wobec nich conajmniej buracko.
A to, ze ktos ma lysa glace i chodzi na mecze, to jeszcze norma ;) Mam takich 2 kumpli, co tylko hokejem zyja. :]