Re: Szatan atakuje przez internet.
Widze ze w tym topicu mój nick ,czy imię pojawiło sie tyle razy ze wyrastam na czołowego ateiste TCP :)
Po prostu jesli takie mam poglądy to nie myśle ich taić.
Smithimen-z całym szacunkiem dla Twojej Wiary-to że rodzice pozwolili Ci na pająka to moim zdaniem nie wynika z tego że pomodliłeś się ,tylko z tego że rodzice Cię kochają i nie chcą Ci niczego odmówić.
Nie mieszajmy spraw duchowych z naszym życiem codziennym.
A moze to nie sa bzdety?? Ja wierze ze szatan dziala takze przez internet... ty nie wierzysz bo jestes ateista...
A moze to nie sa bzdety?? Ja wierze ze szatan dziala takze przez internet... ty nie wierzysz bo jestes ateista...
A ja wierze ze to miało jakiś wpływ, ja tego nie wiem, po prostu wierze, wogóle według mnie trzeba opierać życie codzienne na wierze, czyli podstawa dla mnie to 10 Przykazań Bożych:)
Zgadzam się całkowicie z tym co napisałaś-a co do "ciągnięcia na siłe"
Nie ma takiej siły na świecie która pociągneła by mnie do czyjejkolwiek "Łaski"
Nawet gdyby to miała być Łaska Istoty Najwyższej,w którą większość ludzi na tym świecie wierzy.
Ja po prostu niczyjej łaski nie potrzebuje,i jest mi najzupełniej obojętne czy Ktoś ulituje sie nad moją duszą po śmierci czy nie.
Swiadomie podejmuje ryzyko że moge sie mylić,ale to moje życie,moja dusza(zakładając ze coś takiego mam-nie neguje,ale i nie potwierdzam).
Jedyne co moge stracic to tzw. "zbawienie".
No cóż-pożyjemy,zobaczymy-jak to się mówi ;)
A dokładnie-Pożyjemy,umrzemy ,zobaczymy.
PS.Dlaczego najbardziej boją sie śmierci ci którzy wierzą??
To czy to jest prawda czy nie to przekonam sie w chwili smierci.Może sie myle,może nie.W każdym razie jestem w stanie bronić swoich przekonań-nawet na Sądzie Bożym.
Jesli Ty masz racje to niestety,jestem stracony.
Jesli ja-no cóż,i tak sie o tym nigdy nie dowiemy.
Wrzuce pozniej link do stronki na forum :) Ona istnieje jako archiwum... bardzo duze archiwum:)
Jest wszystko o big Braderze, podemonach, Elisadebe, Heinrichu Potterze.
No ok, wrzuce :)
Iskra - dokladnie o to chodzilo! :)
No,ok.Nie neguje Twojej Wiary.To Twoja prywatna sprawa.Zawsze przedstawiam tylko swoje prywatne opinie.
Nie no ja wiem że fajnei jest się z czegoś pośmiać bo każdy ma odmienne zdanie, ale sory, teksty typu "Szatan żądzi, deptaj krzyże" nawet dla żartów albo jako "śmieszny" cytat kolegi jest nieco przegięciem :/ nei mam nic do osób o innej wieże czy ateistów, ale dla nas - chrześcijan nei jest zbyt przyjemne samo czytanie takich tekstów, można powiedzieć że to rani nasze uczucia ;)
Popieram smithimen'a i mysle podobnie jak on i mi tez nie pasuje co kto tutaj pisze (chociaż robert akurat nic takiego złego moim zdaniem nie napisał, bardziej mnie uderzył ten cytat Gdanszczanki) więc ludzie odmiennych religi - piszcie sobie coś śmiesznego, nie wiem - "haha, szatan może zaatakowac przez internet xD ale beka no ja nie moge, pewnie już jestem opętany" zależy co was śmieszy, ale bez takich cytatów okraszonych uśmieszkami...
Popieram to co napisałeś.
Ja osobiscie nie namawiam nikogo do deptania symboli czyjejkolwiek wiary.
Więc nie sądze aby ktoś mógł mi cokolwiek zarzucić ,żę sie nasmiewam czy cos w tym stylu.
To że cos wydaje sie zabawne dla mnie,nie oznacza ze musi to byc zabawne dla Was.
Ja cie Panie Robercie rozumiem, napisałem nawet wczesniej ze zly przyklad podalem.
Wiem ,wiem,ze tak napisałeś-spoko,w końcu tylko dyskutujemy :)
dobra ale tak na serio to nie rubcie sobie jaj z egzorcystó i ich wypowiedzi i nie brechajcie sobie z szatana. Dobra a jak będziecie mieli dzieci to jaki przykłąd będziecie im dawać, co z nich wyrośnie zbiry, wyznawcy szatana, będą odprawiać czarne msze??tak chcecie?? Ja bym tak nigdu niechciał. Wierze w istnienie boga i w istnienie szatana!!
ok,masz pełne prawo do Swojej Wiary.
PS.Nie planuje potomstwa,więc nie trzeba sie martwic ze wyrosnie z niego pokolenie Czcicieli Szatana
Co wy takiego macie do czcicieli Szatana? ]:>
Lepiej by z nich nie wyrosły małe Giertychy lub Leppery. To jest dopiero szkodliwe plemię...
Nio i tak objawia się nietolerancja co komu przeszkadzają krzyże,albo niewierzacy,a to nie sztan atakuje tylko my ludzie sami korzystamy z netu i od nas samych zalezy do czego net służy mamy własną wolę i nikt nas do niczego nie zmusza, a szatan czasami jest w nas bo nie potrafimy panowac nad emocjami. Więcej tolerancji samo kontroli i spojrzenia na świat jako piękno i dobro a nie zło i to co najgorszego, a żyć nam wszytkim w nim będzie sie duzo lepiej na swiecie, a jeżeli ktoś kocha zło i szatana niech kocha tylko ciekawe czy mozna być szczęśliwym nienawidzać ludzi i robić zło. ale wkońcu to ich wybór