a może przestawiasz mu codzień gdzie indziej miske z żarciem i leg już głupieje gdzie jest żarcie ??
Wersja do druku
a może przestawiasz mu codzień gdzie indziej miske z żarciem i leg już głupieje gdzie jest żarcie ??
...nie ...caly czas w tych samym miejscu na poczatku kladlem na galkazie jak zabacz powoli troche jesc z galezi /owoce / polozylem na dul.... a zielonka rosnie w terra :)
Misiekk, wiesz, że mimo pisowni z naszą korespondencją jest ok! Napisz, jaką legwan ma temperaturę . To ważne. Dobrze, że cokolwiek zje i ma UV ! Pozdrawiam! Rsiek
Zaraziłem się! :-))) Miało być-Rysiek
Tez chce sie zarazic!!!
:) ...byle nie odemnie:) ...temperatura: dokaldnie nie moge stwierdzic bo termometr ktory mam nie jest chyba najleprzy....taki okragly ze zdjeciem legwana-znacie? .. ten term. wskazuje mi temperature pod zarowka 32 36 w reszta terarium okolo 25 27 wilgotnosc tez dobra tak mi sie wydaje spryskuje 3 4 razy dziennie podloze caly czas jest wilgotne i cieplutkie:) ... UV takze swieci 12 13 godzin na dobe razem z zarowka /taki grzybek/ ... troche sie uspokoilem lestat/ tak sie zwie/ zacza powoli cos jesc dzisiaj zjadl caly plaseter pomidora i troche bazyli ...owoce i wazywa jakos probuje ale zieleniny cos nie za duzo, tylko troche skubna ... aha mam dobra wiadomosc/ chyba:)/ 2 dni temu zauwazylem ze zaczyna mu schodzic skura z glowki dzis calkiem zeszla i jest teraz ladnie zieloniutka:) ..ladnie zeszla prawie w calosci jak taki "pancerz" ... lestata juz troche inaczej reaguje jak porzadkuje terra i wkaldam jedzeni ... juz nie ucieka w jedno miejsce i nie siedzi takm skulony teraz biega po calym terra skacze po galeziach i proboje czasami schowac sie pod woda...pozdrowienia ...bede informowal o kazdym jego postepie :).. jesli oczywiscie macie ochote to czytac
Jasne!Sama przerabiam "odkrywanie" zwierzaka. I wszystko mnie cieszy.pzdr.t
ps mozesz na maila.
Misiekk, narobiłeś tu niezłej "zadymy" . Tyle postów! Mówiłem ( a raczej pisałem Ci ), że będzie dobrze. Temperatura ok. Cieszy mnie, że legwan zaczął jeść i jest spokojniejszy. Informuj o zmianach. Pozdrówko! Rysiek
...zacza jesc :) najbardziej pomidory........kurde ale z zieleninki nic:(((((((((((((((
odstawilem pomidorek i nic znowu nie je polozylem jiscie mlacza naewt nie tkna:(((((((((((((((((((((((((( bazyli i koperku tez nei rusza:(((((((((((((((((((((((((((ku...... przestaje mi sie to podobac.....to juz 2 tygodnie ...
To daj mu tego pomidora, a inne musisz kombinować. Niech je cokolwiek. Może liść pod plasterek pomidora. One są cwane i nie dają się oszukać, ale trzeba próbować. Misiekk, urozmaicona dieta to sukces, jesli chodzi o zdrowie i żywotność legwana. Z wapnem i witaminami ja też kombinuję dając po owoc na liściu- chociaż nie mam już problemu. Gucio chyba połykałby tabletki tak jak ja :-))). Cały problem w tym aby go tego nauczyć, a jeśli nie chce to kombinować- dawać to co ma wartość dla niego między to co lubi. Tak trzeba! Pozdrówko! Rysiek
Ps. Załączniki. :-)))
...ok dzieki...wiesz uspokoilem sie ...jest tak jest takie miejsce gdzie on czesto sie wygrzewa...probowalem tam klasc bazylie koper puietruszke i jeszcze cos z ziol orygano chyba nie ruszal.. dzisaj polozylem mlecz ale na ziemi bo pomyslalem ze jak ma mu ten mlecz posmakowac to i tak go nawet z ziemi zje a nawet dluzej bedzie swierzy / koncowki zanurzylem w baseniuku/ ale jak wrocilem po polodniu do domu nic nie ruszyl:(... polozylem wiec jeszczeraz ten mlecz na gorze w te miejsce ktore juz bylo wyprobowane bez rezultatow ..ale cos ie okazalo wracam po 3 godzinach liscia nie ma:) clego zrzarl a byl taki wielki wiekszy od niego:)...moze po mleczu przekonam go do ty ziolek i innej zieleniny bo przeciesz niedlugo moze mlacza nie byc naarzie posadzilem w domu zapasy:)...powinny na jakis czas starczyc...koperka nei rusza co mnie dziwi duzo osob mowilo ze to legwanoski przysmak:)...ok zobaczymy co bedzie jutro poloze 2 liscie na gorze dwa na dole moze sie nauczy ze z ziemi tez moze jesc choc tego pomidora z ziemi wszamal banna skubna jabuszko tez ale on troche ugryzie gdzies zaniesie i zostawia a potem ja zbieram po calym terra te brudne resztki:)...
p.s. pewnie mial niezlego kaca hehehehehehehh
Proponuje mu lekko posiekać ów liść mlecza - piszesz że jest większy od niego. Niechaj bedzie wielkości jego głowy.
Pozdrawiam
...nie no rzartowalem wiekszy ..poprostu byl duzy ale po co siekac przeciesz mu nikt na wonosci nie sieka..nieposiekany dluzej jest swiezy ..to moje zdanie
:) ..lestat zacza jesc nie duzo ale kazxdego dnia jakby troche wiecej:)
Misiek, mojemu przejscie od diety odchudzajacej do zarlocznosci zajelo 3 tyg od przyniesienia do domu. Stresik albo problemy sercowe i chudniemy, nawet ludzie. Trzymam kciuki, bo dla mnie nie ma nic przyjemniejszego niz wgapaianie sie w pochlaniajacego kolejny wiechec zieleniny zielonego stworka. No moze jeszcze jest fajnie jak on wgapia sie we mnie. Dobrej nocy i obfitego gadziego sniadania.Y
...dzieki...za 4 dni minie 3 tygodnie zobaczymy co bedzie sie dzailo:)
Zasuwaj po mlecze, póki jeszcze są! Pozdrówko! Rysiek
spoko juz moj ojciec posadzil/ bo sie lepiej na tym zna niz ja / pare korzeni w domu wiec roznie rosnie::) ..neiwiem moze znaxcie ten sposob ojciec mi doradzil ze teraz nei ma co sadzic mlecza bo i tak sie nei przyjmie trera znadszedl dla niego/mlecza/ okres od[oczynku wykopcie pare korzeni mlecza ui wlorzcie do lodowki na miesiac potem wyjmujecuie sadzicie i spoko rosnie sowerzytki nowy listek mlecza tak moj ojciec mi doradzi i sie di tegi dostosuje on sie zna:)....narzie poisadzilem 3 przyja sie jeden wiec mlecz ma w domu:).pozdrowienia
rysiek minely 3 tygodnie lestat znowu sie zaparl nic nie rusza juz pomidor tez sie znudzil co mam robic?????????????????????ratujcie..karmic na sile?
Od kiedy znowu nic nie je ? Pozdrawiam! Rysiek
chyba od wczoraj....dzis znou skusil sie na plasterek pomodora pooztlemkoperek i liscie pietroszki bazyli i orygano w rozych miejscach na galeziach nie ruszyl
mialo byc : polozylem koperek i .... znowu literki uciekaja ehhe..... pomozncie moj leg i ja musimy sie jakos dogadac:(
???????????????