kiedy pora na duze terra??
moj leg ma jakies 50 cm jakos w e wrzesniu planuje duze terra juz takie na stale mysle ze okolo 2m.wys. 2dl. i 1 szer. tak mniej wiecje moze bedzie troche wyzsze o jakie s30 cm . myslicie ze jak legut jest jeszczetraki maly moge mu takie terra zrobic jjzu teraz czy poczekac jeszcze .
Re: kiedy pora na duze terra??
Jeżeli jest jeszcze mały to poczekaj, aż podrośnie, bo w tak dużym terra może ci zdziczeć i będzie ci go ciężko oswoić.
Jeżeli leg jest do ciebie przyzwyczajony, nie boi się, nie ucieka przed toba, nie wystrasza sie nagle i skacze po terrarium to nie ma przeciwskazań. Wszystko zależy od stopnia oswojenia legwana.
pozdrawiam
moim zdaniem leg jest za mały jeszcze, moj ma 58 (53 bo mu ogonek obcieli :( ) i mieszka w terra 90/60/90 a jak bedzie mial z 70-80-90 to go przeniose do duzego terra :) ale to moje zdanie (podkreslam jeszcze raz) :) pzdr
oj to bedzie problemo mojego stwora mam juz 7 miechoo ale ona caly czas sie mnei zajebiscie boi jak cos robie w terra i moja reka znajdzie sie za blisko odrazu proboje mnie walnac ogonem i skacze jak oszalały. :( a przeciesz 7 misiecy to dosc sporo czasu, myslalem ze wlasnie dlatego ze terra jest male on vcaly czas jest zestresowany, ale chyba zeczywiscie poczekam jeszcze na duze terra pare misiecy powieksze o jakies 60 cm te co jest teraz w gore bo mam takowa mozliwosc.
pozdro
a mo0ze ktos jeszcze sie wypowie