Czy można trzymać a. bł. z g. toke lub g. lamparcim?
Wersja do druku
Czy można trzymać a. bł. z g. toke lub g. lamparcim?
Wsumie można Toke i Błotna trzymać razem ale i jedno i drugie jest mięsożerne i mogą rywalizować o pokarm i w dodatku agama prowadzi dzienny tryb życia a gekon nocny. Osobiście radził bym jakieś zwierze roślinożerne np. żółw stepowy, legwan zielony, równie ważną żeczą jest aby zwierze te nie było mniejsze niż ok. 25cm.
pozdrofka
GG:4350211
a ja myśle James że te jaszczurki pochodzą z róznych środowisk i to dlatego nie powinno się ich w żadnym wypadku łączyć!
Jak na moje oko nie trzeba być terrarysta zeby to wiedzieć wystarczy przeczytać OPISY
agama blotna z g. lamparcim moze byc ciekawie ;) jesli przyjmujesz zaklady to ja stawiam na wygrana agamy blotnej.
w opisie a.błotnej napisano że może przebywać z toke, ale w opisie toke napisano że ten gekon walczy o swoje terytorium, wiec???
wiec zrob se dwa terra do jednego se wloz gekona a do drugiego agame i bedzie spokoj......
niektórzy te 2 gatunki trzymająze soba razem i jest wporzadku
ale przeciez nie chodzi o to by wpakowac jak najwiecej RÓŻNYCH gadow do jednego terrarium tylko by mialy dobrze... zalaczam zdjecie ktore pstryknalem na targu, to ze zolwie tak trzymaja wcale nie znaczy ze jest "wporzadku"...
Skoro toke jest tak zaczepny długo by nie pożył z agamą on rośnie do 35cm a agama przeciętnie do 80cm to nie ma wielkich szans :(
pozdrofka
Z toke możesz trzymać. Dorosłe są na tyle duże że agama się nimi nie zaintewresuje jako pokarmeem a terytorium bronią przed samcami tego samego gatunku. Ja tak osobiście trzymałem i nie było żadnych problemów.