kolega mnie pyta dlaczego weza niemoze trzymac w akwarium (bedzie to mleczny albo stzelec wschodni)................i czeka na dowody dlaczego nie
aja mam juz dosyc napiszcie mi powody dla ktorych AKWARIUM niejest dla weza....
Wersja do druku
kolega mnie pyta dlaczego weza niemoze trzymac w akwarium (bedzie to mleczny albo stzelec wschodni)................i czeka na dowody dlaczego nie
aja mam juz dosyc napiszcie mi powody dla ktorych AKWARIUM niejest dla weza....
wentylacja
brak cyrkulacji powietrza
Akwa jest otwierane tylko z gory, co za tym idzie wymiana powietrza zachodzi tylko tamtedy. Jest ona bardzo malo wydajna. W terra bedzie duszno, a waz bedzie sie meczyl wlazac jak najwyzej, zeby zaczerpnac swiezego powietrza.
W terra gdy otwory wentylacyjne sa 2 na roznych wysokosciach, roznica cisnien i temp. sprawia ze bardzo ladnie sie ono wentyluje i caly czas naplywa swieze powietrze.
Tak mu powiedz dodajac, ze waz sie moze udusic i kolega stalby sie morderca ;) i ze moze lepiej poczekac, sprzedac akwa, odlozyc kase i kupic ladne terra. Ew. jesli kolega nie ma dwoch lewych rak, to niech sam zbuduje.
Mozna zrobic tez tak ze ten napowietrzacz do akwarii, tkai z rureczka to rurke poprowadzic dolem =]
obieg powietrza w Akwa wcale nie jest za mały!!! Jest nawet większy niż w prawdziwym terra. Chodzi o to że ciepłe powietrze uchodzi górą i ciężko jest utrzymać odpowiednią wilgotność i temperature. Chodzi również o to że jest trudmnieszy dostęp do zwierzęcia.
Tak jak napisali przedmówcy: w bez przeróbek w akwarium nie da uzyskać się odpowiedniej cyrkulacji powietrza.
Jeśli wąż będzie wyciągany z akwa z góry, to pierwsze, co będzie widział, to będą ręce właściciela, a że węże kiepsko widzą, ujrzy tylko poruszające się plamy kojarzące mu się z ptakami i się zestresuje odrobinę. Chodzi o to, że w naturze naturalnym wrogiem węży są polujące na nie ptaki, a nawet u węży, które są urodzone w hodowli instynkt pozostaje, one mają to po prostu zakodowane w genach. a po co wąż ma być niespokojny za każdym razem, jak jest wyciągany.
Narka
jedyne dobre terrarium na zolwia i to wodnego to akwarium :)
a niekturzy mowia ze akwaria trzeba zostawic rybkom
Kunoichi z twojego tematu posta ("Musze cos wytlumaczyc ciemnej osobie :D pomocy") wynika to, że ty też jesteś tą ciemną osobą, która nie wie ;) sorry za obraze jeżeli cię uraziłem ;)