czy terrarium 100x32x40 (dł x szer x wys) wystarczy dla dorosłej Agamy brodatej??
Wersja do druku
czy terrarium 100x32x40 (dł x szer x wys) wystarczy dla dorosłej Agamy brodatej??
przeczytałemś wogóle opis??!!Minimalna powierzchnia dna to 120/60 ale polecana 150/80.
E tym terra mozesz trzymać 20cm maulucha
Tak czytałem i było napisane że dla parki 110x50 wiec dla jednej myślałem że wystarczy. Ale skoro tak mówisz to sie nie sprzeczam.
naprawde ani Twoje wymairy ani te ktore gdzies wyczytałeś nie nadaja sie na jednego a co dopiero na parkę. Musisz zdawać sobie sprawę że terrarystyka ma na celu zapewnienie JAK NAJLEPSZYCH WARUNKÓW naszym zwierzakom, a te wymiary napewno w tym nie pomogą. Jesli masz mozliwosc zrób jak najwieksze terra, jesli masz mniejsze mozliwości z rób minmum jesli masz małą mozliwosc zrób terra dla mniejszej jaszczurki..
Wyczytałem to na stronie na której sie właśnie znajdujemy. Sam zobacz w opisie gatunków.
bardzo mozliwe ze tak jesttam napisane jednak ja jestem zwolennikiem nie meczenia zwierząt i nie trzymania ich w karcerach dlatego podaje inne, wieksze wymiary, które zadziałają z dobrocia dla zwierzaka... Problem jest taki że brodacze dosrastaja nawet do 55cm.. i wyobrax sobie jak bedzie sie poruszał w terra o wymiarach o których wspomniałes.....;/
A nie ma jakiś odmian agam brodatych które rosną trochę mniejsze??
No bo rzeczywiście przy tej szerokości było by ciężko.
jest,tak zwana agama karłowata , tylko ceny sa zniewalające
www.terrarystyka.com.pl
czyli raczej odpada.
To jakie jaszczurki (oprócz lampartów) które można oswoić można by trzymać w takim terra??
:/ jakbyś miał to terra szersze to by się nadawało spokojnie. Ja mam parke w terra 100/60/60.