Ma ktoś może takiego pająka? Czy ktoś widział na sprzedaż w polsce? Albo gdzieś na giełdzie w czechach albo w szwabii? Ile kosztują mniej więcej?
Wersja do druku
Ma ktoś może takiego pająka? Czy ktoś widział na sprzedaż w polsce? Albo gdzieś na giełdzie w czechach albo w szwabii? Ile kosztują mniej więcej?
Niestety ten pajak nie występuje w handlu. Jest jedno zdjęcie na stronie Westa.
Nawet na Arachnoboards go nie zjają.
Qrcze obilo mi sie o uszy ta nazwa juz ta Maya mi sie skojazyla z pszczolka maja :)
Ale tak serio to widzialem foto tego pajak gdzies w necie ale na pewno nie na zadnej polskiej stronie i mi sie zpodobal, bylem nawet zdziwiony ze to Psalmopeus bo nie slyszalem o takim nigdy.
Mam znajomego hodowce pajakow w Monachium (sasiad mojego wujaszka co tam mieszka) jak bede jechal w odwiedziny do rodziny na weekend majowy to sie spytam go o takiego pajaka czy ma bac czy wie kto ma i czy mozna go wogole kupic.
pozdrawiam garo
Ja w handlu go nigdy nie widziałem.
Jedyne zdjęcie jest na Google innego nie znalazłem acha było jeszcze maleńkie i nie mogłem sobie na niego popatrzeć :(:(
PLU tutaj jest, ja też szukałem troszke:
Psalmopoeus species Campeche - Mexique (Maya ?)
tylko nie wiem czy to ten napewno
No to ja właśnie tą fotkę widziałem. Psalmopeus reduncus jest naziemny?
też właśnie słyszałem, że reduncus jest naziemny, ale widac psalmopoeusy tak mają - nawet nadrzewne ciągnie do ziemi :)
Wszystkie Psalmopoeusy nie zamieszkują koron drzew tylko niższe partie drzewa. Czasem nawet przy korzeniach.