witka. skoro atrax to ptasznik to czemu wszyscy pisza ,ze nie bylo zgonow ,bo ugryzieniu ptasznika skoro po dzabnieciu atraxa byly zgony (zanim anti wynalezli) ??
Wersja do druku
witka. skoro atrax to ptasznik to czemu wszyscy pisza ,ze nie bylo zgonow ,bo ugryzieniu ptasznika skoro po dzabnieciu atraxa byly zgony (zanim anti wynalezli) ??
to nie ptasznik
chyba:p
no tak ;P jesli to nie ptasznik to zdanie ,ze nikt nie zalapal zgona jest prawdziwa... ale w TV zawsze mowia "ptaszni atrax robustus". no i jakos tak na oko wyglada calkowicie jak ptasznik:P
niewtajemniczeni mówią na ptaszniki tarantule...
przydałoby się doedukować większą część społeczeństwa
czasami takie rzeczy przyprawiają mnie o ból głowy
Jest spokrewniony - też należy do Mygalomorphae. I nie jest najjadowitszy na świecie, jest tylko jednym z najniebezpieczniejszych (występuje w środku miasta).
Atrax nie nalezy do Theraphosidae, a do Hexathelidae.
Nie jest ptasznikiem, mimo, ze z wygladu go przypomina.
Mi się wydaje że najjadowitrzy jest pogoniec jakiś z azji ale najniebespieczniejszy to atrax ten co napisał przedemną gryzie jak szalony
Najjadowitszy na świecie jest Hadronyche infesa, drugi to Hadronyche formidabilis a trzeci to Atrax.
Atrax jednak jest najniebiezpisczniejszy bo jaki jedeny ma "stały" kontakt z ludźmi. Reszta żyje na totalnym odludziu.
a potrafi ktorys z was wykazac jakas roznice fizyczna w budowie atraxow ,a ptaszników? ;P
jak wpisałem hadronyche infensa w google to wszedzie jest napisane w wynikach tak
hadronyche infensa ( funnel web ) ...... i cos tam cos tam - a przeciez o atraxie robustusie mowi sei ze to ten funnel web wiec o co come on ??