mam prośbe czy mozecie mi o tym pajaczku cos napisac?? moze kogos juz ukąsił?? o agresywnosci gatunku ?? za wszelkie informacje bede wdzieczny
Wersja do druku
mam prośbe czy mozecie mi o tym pajaczku cos napisac?? moze kogos juz ukąsił?? o agresywnosci gatunku ?? za wszelkie informacje bede wdzieczny
"Coś" jest w dziale "Opisy gatunków". Bardziej strachliwy niż agresywny.
no napewno jest szybki i tak jak mowil ponczos jest bardziej strachliwy niz agresywny ale jezeli mu zablokujes droge ucieczki moze prubowac kasac :)
no i przez 365dni widzisz (patrz załącznik)
a jesli juz go zobaczysz to jest taki ja ponczos napisał :)
heeheh
ale bede robił
tak co mi zrobi norke
przy szybie
:)
Haplopelma LIVIDUM, a nie lividium. Ostatnio cos w Polsce widze nowy gatunek Haplopelmy :/
Tak jak jak widze Chromatopelma Cyanopubescens
Norka przy szybie pokryje się pajęczyną w ciągu kilku dni, chyba że terra będzie w zaciemnionym miejscu, chociaż przed linieniem pająk i tak opajęczynuje wszystko wokół. Jeśli myślisz o haplopelmie to polecam schmidti, chyba najbardziej 'towarzyska', często widoczna na powierzchni.
Animal, Chromatopelma cyanopubescens to synonim Chromatopelma cyaneopubescens. Pierwsza nazwa funkcjonowala do 2000 roku. Natomiast nazwy Haplopelma lividium nigdy nie bylo. I to jest ta roznica...
Awikularia napisał(a):
> Animal, Chromatopelma cyanopubescens to synonim Chromatopelma
> cyaneopubescens. Pierwsza nazwa funkcjonowala do 2000 roku.
Chromatopelma cyanopubescens to faktycznie stara nazwa gatunku Chromatopelma cyaneopubescens jednak nie jest synonimem tego gatunku...
Co do lividium to pozostawie bez komentarza... ;>