CZy można poająkom podawać wszystkie ćmy?. Czy może są jakieś, które mogą zaszkodzić pająkowi?.Ktoś z was miał problemy z pajakiem przez ćmy?.Dzieki z góry za odpowiedzi!
Wersja do druku
CZy można poająkom podawać wszystkie ćmy?. Czy może są jakieś, które mogą zaszkodzić pająkowi?.Ktoś z was miał problemy z pajakiem przez ćmy?.Dzieki z góry za odpowiedzi!
Niektóre są chronione...
Oprócz tego że są chronione to nigdy nie masz pewności czy nie sa skażone jakimś paskudztwem lub czy nie zawierają jakichś substancji obronnych. Słyszalem o pająkach które gineły po karmieniu ćmami.
Ja karmilem wielokrotnie swoje pajaki cmami tymi takimi duzymi szarymi z dodatkiem pomaranczowego niewie mco to za gatunek, i bylo wszystko ok !!
Pająki sie nimi zajadaly i nie bylo zadnych problemow.
pozdrawiam garo
W Polsce występuje jeden gatunek ciem, które zawierają w sobie (nie wiem gdzie;) ) cyjanek potasu!! Ale raczej malo prawdopodobne, że na niego właśnie trafisz.
No własnie ... czyli podawanie ciem nie jest tak do konca bezpieczne...chyba...
Jest na tyle bezpieczne ze od czau do czasu mozna podac pod katem zroznicowania pokarmu.
Ja jak tylko jakas sie trafi - podaje (czasem nawet sam "wylapuje)
A pajaczki sie zajadaja ;-)
Morał z tego taki że podać jednak ćme pajączkowi trzeba :) a więc tak zrobie :) dzieki za odpowiedzi! ;)
Nie tyle trzeba co mozna, jak sie nawinie:) Urozmaicac pokarmu nie musisz koniecznie cmami...