Mam takie pytanie które mnie nurtuje - lepiej jako pierwszego gekona kupic maluszka czy jakiegos wiekszego ?? Jakiej wielkosci mam kupic tego gekona :-/ ?
Wersja do druku
Mam takie pytanie które mnie nurtuje - lepiej jako pierwszego gekona kupic maluszka czy jakiegos wiekszego ?? Jakiej wielkosci mam kupic tego gekona :-/ ?
młodego, będziesz sobie patrzył jak łądnie się wybarwia i rośnie, będzie Ci łatwiej oswoić .
młodego z wielu powodów.
>łatwiej się oswaja
>ciekawe jest patrzeć jak się rozwija, dorasta
>nabierasz większego doświadczenia
>satysfakcja że masz go od malucha i sam go wyhodowałeś:)
i jest tańszy ;)
a do akiego mlodzika jakie terra bym potrzebowal ??
to zalerzy od towojego doświadczenia jerzeli jest zerowe to 50% na 50% że będą z małym problemy!
wiesz...jak kupiłem geka to terra 60x35x35 poprostu przedzieliłem dyktą :P a potem jak dorósł to mu ją zabrałem. jeśli jednak masz kasy jak lodu to kum maluchowi takie 40x30x30 i potem najwyżej kupisz to większe. moim zdaniem przedzielanie to dobry wybór
Tak przedzielanie to dobry wybór tymbardziej że mozna ustawić odpowiednią wielkość terrarium przesuwając deske.
ja jeszcze wrócę do tego wieku- bym proponowała jednak większego kupić jako pierwszego. bo młode są bardzo delikatniutkie, łatwo można zrobić coś nie tak. a duży tez się szybko przyzwyczai. A i tak póżniej kupisz sobie jeszcze małego, bo się w gekach zakochasz
jak kupiłem swojego to miał moze z 2 tygodnie. była to moja pierwsza jaszczurka. teraz ma rok i jest zdrowiutki i pełen sił. po wakacjach mam zamiar kupić mu samiczkę w wiadomym celu :P moim zdaniem jeśli jest się odpowiedzialnym to mały gek nie będzie problemem