nie zamierzam tak robić ale po prostu jestem ciekawy:
czy lampartom można by było zrobić tropikalne terra i np o wysokości 150(cm) czy chciałyby się wspinać zamieszkiwać gdzieś wyżej???
Wersja do druku
nie zamierzam tak robić ale po prostu jestem ciekawy:
czy lampartom można by było zrobić tropikalne terra i np o wysokości 150(cm) czy chciałyby się wspinać zamieszkiwać gdzieś wyżej???
wątpie bo ani nie maja tych przyssawek ani nie maja takich łapek jak kameleon ze chodzi po gałęziach wiec napisz jakby to mialo wygladac
wedlug mnie to ze lamparty nie lubia się wspinac to ściema. MUJ lazi po sciance jak szalony.
princeyo wijdź na www.jaszczurkownia.terrarystyka.com.pl i na odnośnik "terrarium" chodzi mi o to górne czy własnie w czyms podobnym geki dobrze by się czuły
Lamparta nie można trzymać w takim terrarium, to jest pustynna, naziemna jaszczurka!!! Bezie się źle czuła w terrarium wilgotnym, obsadzonym roślinami i może spaść z dużej wysokości. Gadom należy stworzyć takie warunki, jakie maja w środowisku naturalnym, głównie o to chodzi w budowie terrarium.
spoko wiem, mówie, że niezaryzykowałbym zrobienia czegoś takiego, ale byłem po prostu ciekawy.
a takie:
http://www.biofil.pl/Sklep/foto/maxi/terraetap4.jpg
może być?? jest w galerii w biofilu i napisane jest że to raj dla geków
To pomyśl jakbyś sie czuł w terrarium 1m/1m/8m(wysokość) obsadzonym roślinami?? ;/;/;/
ja z moich obserwacji zauwazylem ze moje geki lubia wysoko siedziec w terra a co do Guttata to wiele gekow co posiadamy nie widzialy natury.
I jedno i drugie odpada dla lamparcich...