MOJ GEKON CZESTO ZWRACA PODLOZE ZJEDZONE WRAZ Z POKARMEM JAKO PODLOZA STOSUJE KUPIONE W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM "PODLOZE DO TERRARIUM" SA TO DROBNE DREWIENKA CZY ZMIENIC PODLOZE
Wersja do druku
MOJ GEKON CZESTO ZWRACA PODLOZE ZJEDZONE WRAZ Z POKARMEM JAKO PODLOZA STOSUJE KUPIONE W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM "PODLOZE DO TERRARIUM" SA TO DROBNE DREWIENKA CZY ZMIENIC PODLOZE
Jak je podłoze to je zmień ... najlepsze są gazety ale oczywiście niezbyt atrakcyjnie to wygląda...
no własnie gazetki, reczniki papierowe.
A jeżeli ma to jakoś wyglądać to łupki piaskowca na dno - ja tak właśnie robie teraz
w miare estetycznie i moim zdaniej lepsze niz gazety sa reczniki papierowe, oczywsciei najlepiej nie zapachowe.
Widzialem ostatniio geki na piasku kwarcowym i wydawalo mi sie ze maja tam niezle, a i nie za bardzo chyba moglby im zaszkodzic.
Pozdrawiam.
A co do zwracania podłoza to moze się zapchał i niemoze zwrócić w normalny sposób ?? wtedy to juz nie przelewki...
wdlug mnie najlepsza jest glinka jako podloze ktora mozna kupic w wedkarskim
pejger1- chodzi ci o tę glinkę do zanenty, stosowaną po to by zanęta w silnym nurcie szybciej opadła?? Jak tak to gratuluje:/ ona ma w sobie składniki klejące i sztuczne aromaty:((
Pewnie masz drobną kostke bukową? Najgorsze podloze do terrarium jakie znam. Chyba ze ktos hoduje drewnojady, wtedy sprawdza sie znakomicie :)
Znajomej legwan obrozny zatkal sie tym podlozem i miala z nim wiele problemow. Zmien na wlokno kokosowe lub kostke kokosową.
zalezy od jakiego producenta...ja mam czysta bez chemii
Właśnie zainstalowałam matę kokosową. Powinno zdać egzamin. Z drewienek nie byłam zadowolona a piasku to nie miały (mam je dopiero tydzień)