Potrzebuje informacji: gdzie, kiedy, czy sie opłaca itd.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdro.
Wersja do druku
Potrzebuje informacji: gdzie, kiedy, czy sie opłaca itd.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdro.
http://linux.ifauna.cz/inzerce/?rubrika=3 na te stronie powinien byc gdzies link z wykazem gield. zakupy w czechach stanowczo sie oplacaja ;D
Witam pozri na www.teraristika.cz/cz/plan.php tam jestsa gieldy w Czechach
Pozdrawiam Václav
eeee, tak btw. jak to jest z tym transportem przez granice??
nic, bierzesz pod pache i przewozisz :>
witam
przy przewozie przez granicę zwierząt trzeba było zapłacić cło a jak wiadomo teraz ceł już nie ma więc czy coś się zmieniło?
pozdrawiam
Przedtem jak chciałeś przewieść zwierzaki to musiały przejść one długą kwarantanne(co było drogie)więć przemycano je albo jak ktoś kupował np. po kilka dziesiąt,(set) węży to płacił celnikom.
witam
a jak jest teraz?
pozdrawiam
Ja bylam w Dvur Kralove w zoo i zatrzymala mnie po drodze straz graniczna (chyba?) czeska. Sprawdzali bagaznik, podnosili sweter, ktory lezal na siedzeniu. Bylo to w Boze Cialo, nie wiem, czy oni to obchodza... Nic nie mialam oprocz butelki wina, wiec sie nie czepiali i puscili. Pytali skad i dokad. Mialam przy sobie paszport, bo diabli ich wiedza, moze beda chcieli. Najsmieszniejsze jet to, ze do Czech jezdze od dawna i to byl drugi raz, kiedy mnie sprawdzali... Pierwszy raz to bylo jakos przed 4 laty, jak jeszcze wodka byla tansza ;P. Ale tez nic nie bylo, a poza tym sprawdzali na granicy.
:-)LoL