-
kobieta a pająki...
sytuacja:
- kobieta z którą jestem ponad rok (obydwoje mamy pod trzydziestkę, ja 28, ona 27).
- dosłownie kilka pająków (B.Vagans, B.smithi, H.incei)
- jedna jaszczurka (G.major)
- konflikt - nasz związek lub moje hobby
postawiła mi warunki: pozbędę się zwierzaków i będzie ok...
kurde, myślałem, że takie historie zdarzają się nastolatkom (bez obrazy) a tu taki wał !
oczywiście wybrałem słusznie - pająki zostają, jaszszczur również - kobieta odpada.
myślałem, że w naszym wieku liczy się zrozumienie (starałem się), np: wkurzały mnie jej tygodniowe wypady na rajdy konne itp. ale nic nie mówiłem do dziś.
ale porażka, myslałem, że oboje jesteśmy dorośli a tu taki zonk.
arahnofobia wykończyła nasz związek - jestem prawdopodobnie pierwszą osobą, która rozstała się z kobietą przez pająki - fajnie, nie ???
szlag by to trafił !
jeśli spotkam jakąś kobietę to pierwszym pytaniem, które jej zadam będzie: ile świnek morskich może zabić T.blondi...
sorry, że piszę o tym na forum ale jesteście jedynymi, którzy potrafią mnie zrozumieć :-(
co za gówno...
-
Re: kobieta a pająki...
Hehe no niezly zonk :].Jak poznalem moja obecna kobiete to szczeka jej spadla jak sie dowiedziala co trzymam w domu :].Teraz siada obok mnie i oglada pajaki.Malo tego podarowala mi Cyclosternum fasciatum pod choinke :).Moim zdaniem slusznie postapiles - ja takze nie lubie stawiania warunkow.Jak widac dojrzalosc nie zawsze idzie w parze z wiekiem.Zycze powodzenia w poszukiwaniu tej jedynej...bardziej wyrozumialej :]
-
Jeżeli "ta" osoba była mniej ważn niż pajaki to dobrze zrobiles;) Moim zdaniem jeśli ukochana osoba nie może zrozumieć pasji nie szkodzącej nikomu to to nie jest chyba "ta osoba". Ja takze Ci życzę powodzenia...
-
jezeli ma naprawde arachnofobie to nie mozesz miac jej tego ultimatum za zle,po prostu ona sie panicznie pająków i i bez dlugotrwalej terapii raczej nie bylaby w stanie sobie spokojnie przebywac w mieszkaniu gdzie znajduje sie kilka wlochatych bestyjek...
-
@Samael_ : mieszkam na śląsku (moja rodzina ma tutaj korzenie od wieków)
więc może o to poszło - podobno istnieje jakiś konflikt pomiędzy "hanysami" a "gorolami", do dziś nie zdawałem sobie z tego sprawy...
może o to właśnie chodziło.
co do poszukiwania nowej kobiety mojego życia - nie będzie lekko -stary jestem a ponaddto mam "więcej niż normalnie" kolców w twarzy (2 x brwi, 2 x nos, 2 x tunel w uszach, 1 x język, 1 x broda), do tego kilka tatoo i znane wszystkim hobby ;-)
PS. Samael jest cool ale stara Sepultura rulez :-)
-
He, he.... w Twojej wypowiedzi wkradł się mały błąd... nie jesteś pierwszy!
Znam to przykre doświadczenie i trudny wybór... pająki i owady zawsze wygrywają :D
Trzymaj się, jakoś przeżyjesz. Ja jakoś sobie radzę.
-
@Rickson: moja matka miała arahnofobię a teraz po jakimś czasie sama pyta się jak tam z pająkami, karmi je świerszczami i zielonymi karaluchami (którymi to strasznie się wcześniej brzydziła).
potrafiła przywyknąć, wyleczyć swą chorobę.
to właśnie jest według mnie miłość - ktoś kogo kocham, ma takie hobbby, staram się je zrozumieć oraz nie stawiam jakiś dziwnych warunków ...
@Gdanszczanka : młoda jesteś ale mnie rozumiesz - wielkie dzieki.
-
@Dark Raptor: jednym słowem: klub :-)
-
Baba z wozu, ptasznikom lżej ;) Oj mongo nie przejmuj się, ja bym też tak zrobił. Zawsze jak mi się kobiety zachce to mogę iść na dziwki co nie ;)
-
Eeee przesadzasz :P. Ktos sie musi znalez,a najwazniejsze zeby Cie akceptowal w pelni takim jakim jestes nawet z 30 kolczykami czy tunelami i 50 gat pajakow.Ja rozwijam swoje hobby. Myslalem ostatnio o wezu - napatrzylem sie u kol. Madoxa (pozdrawiam).Jedyne co uslyszalem to,to ze bedziemy sie spotykac u niej :)Mysle ,ze po jakims czasie moja luba by sie przekonala.Znam to z autopsji :).Poki co koncentruje sie na powolnym i sukcesywnym rozwojem hodowli pajakow:]
P.S. Hehe Samael jednak dla mnie lepszy...sciagam wlasnie dyskografie Sepultury - starej.:] Nie kreca mnie jakies Rootsy i inne Soulfly'e :] Starej daty jestem metaluch :)