Mam pytanie, czemu wiele osob zamiast wylinka pisze L (przeciez tak oznacza sie stadia u owadow, a nie pajakow). Prosze nie pisac, ze sie przyjelo. Czyzby ludzie szli za bardzo na latwizne?
Wersja do druku
Mam pytanie, czemu wiele osob zamiast wylinka pisze L (przeciez tak oznacza sie stadia u owadow, a nie pajakow). Prosze nie pisac, ze sie przyjelo. Czyzby ludzie szli za bardzo na latwizne?
dokladnie idą na latwizne ja sie jednak staram pisac wylinka chociaz musze powiedziec ze jest dużo terrarystów ktorzy nie tolerują L i piszą tak jak trzeba:)
pozdro!
A co to komu przeszkadza te L? Każdy wie o co chodzi. Walczenie o pisanie wyl. jest jak walka z wiatrakami. Ja zawsze będe pisał L czy to sie komuś podoba czy nie :-).
Od dzisiaj piszmy "wyl" zamiast "L" dla mnie tez to jest bez sensu.Moze cos z tego wyjdzie.
To sobie pisz,najwyzej nie beda ci odpowiadac po ktorej L jest twoj pajak.I oby tak bylo.
ja kiedys pisalem "L" obecnie przestawilem sie na "wyl." :)
zgadzam siez mysza1983....
pomimo ze to nie jest poprawne
kazdy wie o co chodzi a to jest najwazniejsze
i nie trzeba pisac "wyl" czy "wylinka"
OK. Mnie wygodniej zamiast L wciska sie spacje. Czy to znaczy, ze mam nia oznaczac wylinki. Albo inaczej zamiast L pisac A (co z tego ze nie poprawnie, ale jak szybko). Wole walczyc z wiatrakami, niz pisac zle.
Ale każdy wie że L to wylinka jak napiszesz spacje lub A i przeforsujez ten pomysł to moge pisać. Pozatym jak chcesz żeby było to po "polskiemu" to L = Linienie i sprawa rozwiazana.
po pierwsze u wszystkich stawonogów pisze sie wylinka ponieważ jest to jagdyby "wyjście" z linki (zatem i owady i pajęczaki)Linka natomiast jest u gadow Ktoś moze spytac jak jest u węzy: bo naraz zrzycaja naskórek ale inaczej lnieja z głowy