hej mam pytanie odnosnie karmelu do andruta .. Slyszalam ze gotuje sie mleko slodzone w puszcze przez ok 2,5 do 3 h w goracej wodzie ... Czy to prawda ? a jezei nie to jakie mleko sie gotuje ( ponoc jakies zageszczone slodzone ) ///
Wersja do druku
hej mam pytanie odnosnie karmelu do andruta .. Slyszalam ze gotuje sie mleko slodzone w puszcze przez ok 2,5 do 3 h w goracej wodzie ... Czy to prawda ? a jezei nie to jakie mleko sie gotuje ( ponoc jakies zageszczone slodzone ) ///
Mozesz gotowac takie albo takie. Z tym, ze ja uzywalem tego do robienia nalewek.
hehehe ładnie Sojkas :]
Ja robię tak: cukier lekko zwilżony rozpuszczasz. Dodajesz troche mleka i masła i jest ok. Do naleśników jak znalazł.
Mleczko zagęszczone w puszcze nadaje się idealnie. Paluchy lizać. :)
mmmm dokladnie :>
Patrzcie, tym razem nie trujkat a karmel :D mozna tez mleka troszke (ja tak robilem) na teflonowa patelnie, i gurke cukru i zostawic zeby troche sie poddusilo :P ael szybko zasycha
ale mi chodzi o to mleko zageszczone slodzone .. czy takie starczy jak bede gotowala ok 2 godziny ?
A może to kolejne z serii Twoich pytań typu: "Gdzie leży trójkąt...??" Jeżeli znowu coś "badasz" to zbadaj w końcu siebie!! :||
sam sie zbadaj .. nikt Cie nie prosil zebys sie wypowiadal zadalam pytanie oczekuje odpowiedzi .. nie wiesz to sie zamknij