Dość często jak nie ruszam myszki przez chwilę, po ekranie zaczyna mi w losowym kierunku po lini prostej przesuwać się kursor. Co to może być?? (raczej nie jest to wirus)
Wersja do druku
Dość często jak nie ruszam myszki przez chwilę, po ekranie zaczyna mi w losowym kierunku po lini prostej przesuwać się kursor. Co to może być?? (raczej nie jest to wirus)
mysz kulkowa czy optyczna ??
mi w optycznej bezprzewodowej tak sie robi jak mam slaba baterie:)
na kulkę, przewodowa
Stosujesz podkładkę pod mysz, jeśli tak to ja wywal, zastąp czymś innym, a może zainstalowałeś nowego SP2.??
Przeczyść wałki... powinno pomóc...
Ja bym stawiał na złamany przewód.
kup sobie optyczną myszke kablową, najlepsze co może być, cały radiowy sprzęt to badziewia :-]
mam moją od chyba pół roku, żadnego czyszczenia, żadnych problemów, poprzednio myszki kulkowe eksploatowałem w około 3 miechy i do szuflady :-)
Eeee tam. Jak kupowałeś od ruskich z bazaru za piwo, to nie dziwne, że tak było. :P
Ja mam teraz A4-Tech WWW-11 (kulka + przewód). Eksploatuję ją już ze 4 lata kilka do kilkunastu godzine dziennie i działa bezproblemowo.
Wychodzę z założenia, ze mysz należy do tych rzeczy, które trzeba dobrze dobrać, bo ma ona bezpośredni wpływ na komfort korzystania z komputera. Przy czym dobra jakość nie zawsze musi iść w parze z ceną choć i to ma swoje granice. :)
Mefisto, chyba rzeczywiście z przewodem coś jest nie tak, jak ruszam samym kablem to wtedy kursor jeździ.