Witam, mam dwa pytania:
Czy oświetlenie może być zamontowane tak jak na załączonym obrazku? Czy nie grozi to poparzeniem pająką?
Czy pokrywa terrarium może być zrobiona ze sklejki?
Wersja do druku
Witam, mam dwa pytania:
Czy oświetlenie może być zamontowane tak jak na załączonym obrazku? Czy nie grozi to poparzeniem pająką?
Czy pokrywa terrarium może być zrobiona ze sklejki?
sorka fotka sie nie zalaczyla :/
fajny rysunek ;)
pozdrawiam
noe
thx, ma sie ten talent :)
może być, tylko pamiętaj o wentylacji i pilnuj wilgotnosci, bo ta zarowka wewnątrz moze szybko przesuszyc małe terrarium.
Dzięki, a co do wętylacji, to czy wystarczy przewiewna pokrywa? Niestety nie mam w bocznych ściankach terra otworów.
A co powiecie na taki szalony pomysł żeby wmontować w pokrywe maluśki wentylatorek? :)
Ja mam takowy wentylatorek i b. dobrze sie sprawuje! polecam
James - lepiej żeby wentylator wdmuchiwał czy wydmuchiwal powietrze?
Uważaj tylko na sklejkę i jej reakcję na wilgoć. Sklejka będzie pęcznieć i wypaczać się, szczególnie, jak wywiercisz otwory. Będzie duża różnicz temperatur przy lampie, to też źle podziała na sklejkę. Lepiej poświęć parę złotych i zainstaluj pokrywę z pleksi. Otwory daj wyciąć specjaliście, bo potrzebne będą dwa. Jeden prostokątny, jako wentylacja. Od góry ten otwór zabezpieczasz drewnianą ramką do zdjęć (jej częścią) z umocowaną silikonem siatką plastikową (jak do okien). Drugi otwór posłuży do zamontowania żarówki. Jeszcze lepiej byłoby zamontować lampkę halogenową (nie będzie zwisać w terra).
Hm właściwie miałem zamiar wywiercić kilkanaście małych otworków wentylacyjnych i jeden duży na żarówkę. Czy tak też może być?