Witam, chce sobie zakupić tchórzofretke. Czy może ktoś hoduje tutaj cos takiego? Prosiłbym o jakies spostrzeżenia, czy trudne śa w utrzymaniu czy dużo jedzą itp.
A może wogule ma ktoś z was na sprzedaż jakiś młody okaz:P
Wersja do druku
Witam, chce sobie zakupić tchórzofretke. Czy może ktoś hoduje tutaj cos takiego? Prosiłbym o jakies spostrzeżenia, czy trudne śa w utrzymaniu czy dużo jedzą itp.
A może wogule ma ktoś z was na sprzedaż jakiś młody okaz:P
z tego co wiem na forum jest dosc sporo osob z tym zwierzaczkiem na bank AGAM-poszukaj w archiwach ten temat byl juz kilkakrotnie poruszany!
ja rozniez zastanawiam sie nad zakupem ale jakos musialbym u kogos posiedziec i zobaczyc jak sie frecia zachowuje:)
nom ja też bym wolał sie popatrzeć :D
Fretki podobno śmierdzą :/ nie jest to złośliwość z mojej strony. Musisz karmić je mięsem (to chyba przedewszystkim). Też byłam zainteresowana i trochę poczytałam. Mają tendencje do gryzienia i drapania wszystkiego wokoło (nawet papier toaletowy im nie straszny :D ). Ogólnie dosyć przyjazne stworzonka. Można je brać na smyczy na spacer, potrafią się bardzo przywiązać do właściciela. Może kiedyś też sobie zakupię te przyjazne stworzonka :D
Podobno dość sporą klatkę potrzebują
To druga strona medalu. Ale jeżeli ci się uda ją oswoić to będzie w tej klatce praktycznie tylko spała ;)
ja mam fretke i wcale az tak dużej klatki nie potrzebuje musisz jej za to dużo czasu poświęcać bo są strasznie towarzyskie. Z zapachem to niestety przawda, ale jeśli jej się sprząta codziennie i wytnie gruczoł łojowy to nie ma aż takiego smrodu. Fretka to ogólnie zwierze o niespożytej energi lubi się bawić skakać, a przyzwyczaja się bardzo szybko. Jeśli nie masz psa i fredzia będzie mogła sobie po domu swobodnie hasać to będzie miala pełny raj. Gorąco polecam, z karmieniem nie ma problemow. Moja ma już 2,5 roku i jest kochaniutka!!!
A możesz przybliżyć dietę takiego zwierzaczka ? Jestem ciekawa czy wcinają tylko mięsko i papier toaletowy czy coś jeszcze ?
goodcharlotte, one jedza to samo co koty :]
mialem kiedys ale bylem zmuszony sprzedac(zapach:) mozna karmic pokarmem dla kotow ,w klatce powinien byc ,,hamak".Pozdrawiam Eryk