Jezeli Legwan ma sraczke to co to oznacza???? jak sie pozbyc
Wersja do druku
Jezeli Legwan ma sraczke to co to oznacza???? jak sie pozbyc
dlaczego twierdzisz, ze leg ma rozwolnienie? na podstawie "czestotliwosci wyprozniania sie" czy z uwagi na "luzne kupki"?
co podajesz mu do jedzenia? moze to wina nieprawidlowej diety?
z tego co pamietam jeszcze kilka dni temu uznales, ze wszystko jest OKa ... .
Pozdrawiam.
Prawdopodobnie dostał więcej produktów owocowych ( to normalne przy takiej diecie ). Pozdrawiam!
Dostaje z 80 % konieczyny 10% marchwi i z 10% innych tam owoców
codziennie??????????????????????????????????
Róznie przez 5 dnni daje mu konieczyne,mlecz lubklon
a pozniej marchew i inne owoce
I jeszcze jedno robil kiedys bardzo duze i czarne kupy a teraz male i jasne
Arture urozmaić mu bardziej dietę, szczególnie w liście. Dużo mlecza, koniczynę, bo z tego co piszesz chyba lubi, ale także babkę zwyczajną i lancetowatą, liście cukinii, botwinki, malin, jeżyn, drzewek owocowych, szczypiorek,koperek, melisę, miętę, fasolkę ( posiekane strączki też ) . Im bardziej to urozmaicone tym lepiej. Na zimę zostaw takie rzeczy jak sałata, kapusta pekińska, cykoria i zioła dostępne w marketach. Teraz jest pora gdy ma pod dostatkiem liści i owoców rosnących w naturze. Wracając do pytania w temacie to wygląd jego odchodów w duzym stopniu zależy od jedzenia jakie zjada. Pozdrówko! Rysiek
Mam jeszcze jedno pytanie jezeli zauwarzylem ze jego skóra na grzbiecie bardzo zciemniala i w niektórych miejsca ma odcien zgnilej zolci(w malych ilosciach ) to co to moze znaczyc??
Trudno powiedzieć, ale nagłe zmiany na skórze są m.in. spowodowane zmianami temperatury. Np. wyjście na słońce powoduje, że legwan w pierwszej chwili ciemnieje bo "chwyta" ciepło promieni słonecznych. Rysiek
A moze byc ta sraczka spowodowana brakiem UV ponieważ mam dosc juz żarówke i nie wiem czy ona jeszcze daj uv :(
jeżeli mash repti glo 5.0 to co 6 miesiecy trzeba wymienać chociaż swieci ale niedaje juz UV. pzdr
A ile moze tak wytrzymac (2 miesieczny ) legwan jezeli zarówka nie wyswietla uv
??
hi
moze powiem ci tak
jezeli legwan niema UV nawet przez kilkanascie miesiecy to i tak bedzie zył tylko ze bedzie pokrzywiony i bedzie miał bardzo kruche kosci wiec to prawie jak Adis dla ludzi z adisem sie zyje ale do pewnego czasu :) tak samo u legow z brakiem UV (czyli brakiem d3 a z tym sie wiaze zaburzenie gospodarki wapniem i legwan ma podatne na złamania i niechcace sie zrastac kosci...) :) przynajmniej ja tak uwazam...
hmm... dobre pytanie ile moze wytrzymac... zeby nic mu niebyło to pewnie około 1 - 2 (ale czym krocej tym lepiej) miechow potem kosci juz moga byc kruche (ale wszystko sie da nadrobic).... pzdr