Planuje kupic sobie jaszczurke, ale chcialabym taki gatunek, ktory bylby latwy w hodowli, czytajac opisy nie umialam stwierdzic, ktore gady sa dla poczatkujacych, wiec prosze o pomoc :) Z gory dzieki!
Wersja do druku
Planuje kupic sobie jaszczurke, ale chcialabym taki gatunek, ktory bylby latwy w hodowli, czytajac opisy nie umialam stwierdzic, ktore gady sa dla poczatkujacych, wiec prosze o pomoc :) Z gory dzieki!
Anolis zielony, Iguana, ale problemem jest jego wielkość, Agama brodata i Gekon lamparci, Gekon toke
Paroedura pictus
Toke to napewno nie jest najlepszy pomysł dla początkującego
od siebie polecam legwanika obrożnego Tropidurus Hispidus
iguana? legwan zielony? dla początkującego? wiesz co robią początkujący z legwanami?
czlowieku, zastanow sie trzy razy zanim cos napiszesz, masz pojecia jakiej opieki wymaga legwan czy nie? jesli nie to nie psize takich bzdur..
Wszystko to co wymienili juz szanowni forumowicze nie wliczajac Legwana zielonego i dodac do tego szyszkowca (cordylus cordylus)
Zapomnialem o gekonie gruboogonowym :)
wiele gekonów, anolisy i inne małe gatunki legwanów, scynki, szyszkowce i wiele innych :) dobrze urządzone terrarium, wiedza i dobre chęci spowodują że wiele gatunków będzie dobeych dla początkującyh. Osobiście polecam Ci też szyszkowce gdyż nie są duze, wymagające i są aktywne za dnia, a przy tym można je oswoić. Podobnie jest np. ze scynkami ale one większość czasu siedzą zakopane w piasku. Dobre są też małe legwany jak np. legwanik obrożny.
A ja ci proponuje gekona tajskiego domowego, mała jaszczureczka tania i nie wymaga UVB, a legwany obrożne są przepiękne...
Kup se najlepiej gekona lamparci jest banalny w hodowli mój kolega ma i mówi ze jeszcze pare lat świetnie sie ma kup se
Zdecydowanie gekon lamparci, jak napisal Dj jest poprustu idealnom jaszczurka dla poczatkujacych i latwo dostepny w sprzedazy w wielu odmianach barwnych za nie wielki pieniadze
nie wielkie tzn. ? tez sie zastanawiam nad nim...
pozdro
Polecam agame brodatą ........... są słodkie :)
Nie no legwan bedzie idealny... :| Coraz ciekawsze teorie można tu przeczytać.
Myśle że dla początkującego gekon lamparci jest ok. Może tez być pareodura pictus, celeonyx elegans, mitratus, gecko gecko (chociaż potrafi boleśnie ugryź;), cordylus tropidosternum jonesi... ew. pogona vitticeps lub Crotaphytus collaris :)
za 80-100 zeta bez problemu mozna dostac mlodego lamparta a doroslego za ok. 150-170 jednak kazdy chyba woli patrzec jak jego zwierz dorasta w jego terra
Sam chodujesz tylko lamparta a innym polecasz do chodowli anolisy, iguany i agamy. Toke tez ne jest najlepszy dla poczatkujacych
Najlepiej kup se gekona lamparci;) Są piekne i łatwe w hodowli.Szczerze je zalecam a do mnie masz zaufanie chyba w końcu to ja Dj;)
Prześle ci zdjęcie kamela bardzo podobnego do tego na zdjęciu (to nie jest wirus)
witam!!!
a może warto zapytac co Maga18 rozumie przez łatwą hodowle
co wy na to!!!!