Nie wiem jaka jaszczurke mam sobie kupic zalezy mi zeby byla niezbyt duza(do 40 cm) i zby miala dzienna aktywnosc i zeby byla niezbyt droga:p czekam na propozycje:)
Wersja do druku
Nie wiem jaka jaszczurke mam sobie kupic zalezy mi zeby byla niezbyt duza(do 40 cm) i zby miala dzienna aktywnosc i zeby byla niezbyt droga:p czekam na propozycje:)
hej, osobiście polecam felsumki, piekne jaszczurki i super w hodowli, niestety wczesniej, jeżeli nie masz doświadczenia musisz sie o nich duzo dowiedziec:).. Tanio nie bedzie, ponieważ terrarium dla nich kosztuje wiecej niz same jaszczurki.
Ja tam proponuje Agame Brodata, tylko ze ona do 55 dorasta :)
ostajnice nakrapiane może niezbyt atrakcyjne wizualnie ale cały dzień cos robią i można poobserwowac :] tanie i małe :] łatwe do rozmnozenia a i tak niezbyt popularne (zresztą jak inne scynki) sam powinienem miec do połowy kwietnia młode ostajnice...
Zarówno felsumy jak i anolisy są ładnymi i ciekawymi jaszczurkami. Co do ostajnic, to jednak jako scynki dużą część dnia spędzą pewnie w piachu, a nie na powierzchni.
ja bez wahania brałbym felsumy, jedyne co by mi dało troche do myślenia to to że trzeba je rejestrować w CITIES, ale to praktycznie nie jest problem, jak kupisz u odpowiedniej osoby to dostaniesz na nie papiery
jakiej wielkosci terrarium potzrebowalbym dla jednej felsumy madagaskarskiej?
wszystko masz w opisie - ja byc moze bede miał parke w terra 80x60x70
polecam felsume sam kupuje niedługo;]
Tanie, małe, dzienna aktywnosc - albo jakis mały TV albo szyszkowce/gekony gruboogonowe (one lubia w dzien pochasac :D)
byłbym skłonny raczej do felsumy
a jakiej wielkosci musi być dla JEDNEGO ?
aha i co myslicie o LEGWANIKU OBROŻNYM (Tropidurus hispidus)?
sory za ten poprzedni post ale kumpelk przez przypadek dfał tu tego posta
Witam
Hmmm nie wiem czy felsuma jest dobra na początek bez żadnego doświadczenia.
Pozdrawiam
jeśli zapewnisz felsumie wszystkie warunki i wierz coś o żywieniu nie powino być problemu.Jak co ja mam na sprzedaż.
a po ile i czy wysyłasz już;]
niom młode pieknie wybarwine do 12 cm i wysłam