Foto 01
Wersja do druku
Foto 01
Foto 02
Foto 03
Foto 04
Drastyczne, ale pokazuje ze weze nie sa dla kazdego...
Pozdr
Mr
Powinienneś dodać "duże dusiciele", bo teraz brzmi to tak jak byś stawiał w kręgu zabójców byle zbożówkę :)
Co to jest??? Reticulatus?
mi się zdaje, że to jest pyton siatkowany - bo co innego, oprócz a. zielonej jest w stanie pochłonąc człowieka ? no a zdjęcia derastyczne ... współczuje gościowi
Python reticulatus to pyton siatkowy.
Bardzo dobrze że umieściłeś te fotki... Wielu hodowców- amatorów zacznie sie zastanawiać, o kur** to jednak prawda.... Wilelu słyszy o takich tragediach lecz nie rozwaza, i kupują sobie np. tygryski ( tak jest w wiekszości ) a po latach jest tragedia bo dziecko odchaczyło dzwiczki od terra i zostało uduszone przypadniem.... W USA jest wiele przypadków rocznie- uduszenia ludzi (dzieci zazwyczej) przez "wielkie weże"... ----- brak doświadczenia---- Trzeba pamietać że weże są jednymi z najbardziej skutecznych myśliwych, mimo barku kończyn są bardzo sprawnie........
no właśnie. popularność tygrysków jest bardzo bolesna - w polsce nie słyszałem o przypadku uduszenia, ale właśnie w USA to podobno trzeba na to pozwolenie dostać. osobiście , jak dorosnę, planuję trzymać tygrysiego, ale tylko, jeśli będe mu w stanie zapewni odpowiednie terrarium, bo dla takiego węża to moge mieć problemy, bo przecież on potrzebuje terra wielk0ści niewielkiego pokoju. no i dzieciaki - pokój na pewno był by zamykany, żeby nic nieszczęśliwego się nie stało. on jest polecany doświadczonym terrarystom - ja bym go poradził jednak, przede wszystkim, rozsądnym ludizom, a dopiero później doświadczonym terrarystom!
JA PIERDOLEEEEEEEE!!! KOSZMARY BEDE MIAŁ :( TERAZ TO SIE BOJE MOICH ZBOŻÓWEK :D
No wlasnie... wiekszosc wypadkow zdaza sie z reticulatusami, choc molurusy nie są święte, ale są juz za to spokojniejszymi pytonami od siatkowanych... Choc oczywiscie zdazają sie i agresywne molurusy. Wąż to zwierze, i jak kazde inne zwierze nie wiesz co zrobi.
Python Sebae jest równie zdolny, a niewielki murzyn to dla niego wsam raz....
raczej Anakonda