o 16.00 na jedynce po skokach, mam nadzieję ze się nie przedłużą :)))
Wersja do druku
o 16.00 na jedynce po skokach, mam nadzieję ze się nie przedłużą :)))
o czym to będzie ?
Z tego co wyczytałem w onet.pl to:
Niewiele jest miejsc na Ziemi, w których nie mieszkają węże. Niektóre polują w dzień i te mają wielkie, okrągłe źrenice, inne - w nocy i dlatego wystarczą im źrenice wąskie, pionowe. Potrafią się wspinać, a nawet latać. Są mistrzami kamuflażu i zasadzki, żywymi maszynami do zabijania. Najmniejsze z nich mierzą 5-6 cm, są praktycznie ślepe i żywią się małymi bezkręgowcami. Największe, 9-metrowe anakonody, obwodem ciała mogą dorównywać świni i osiągać ciężar do 200 kg.
Trwa godzinkę ja napewno będę oglądać :-)
Dzięki pppppp, że umieściłeś info bo tak bym pewnie przegapił gdyż częściej zaglądam na forum niż do TV :-)
te nocne mają wąskie źrenice? :P
Tak mi się wydaje zresztą w opisie guttaty dział Aktywność jest napisane, że prowadzi raczej dzienny tryb życia o czym świadczy okrągła źrenica więc wąska chyba świadczy o nocnym trybie życia tak mi się wydaje.
Hmmm z tego co do tej pory słyszałem i udało mi sie dowiedziec to węże prowadzące nocny tryb życia maja okragłe źrenice, a weże prowadzące dzienny tryb życie waskie.No ale ludzka rzeczą jest się mylic :P ale mam nadzieje ze sie nie myle;]
no chyba gacek ma racje
Węże które prowadzą dzienny tryb życia mają okrągłe źrenice, natomiast węże
które prowadzą nocny tryb życi mają wąskie, pionowe źrenice.
NP.: Wąż zbożowy prowadzi dzienny tryb życia, więc ma okrógłe źrenice.
Pozdrawiam
ten film dokumentalny był wyjeba... najlepiej podobały mi się krzyżyki, które robiły za zapachy, ciepło i inne rzeczy. COOL :))
mnie również :-)
a mi to jak ten koleś odudził się z wężem
Film bardzo mi sie podobał. Ciekawe ujęcia i wyjasnienia jak co działa ;) To jak, moze wycieczka na tą brazylijską wyspe? :>
jeszcz świetny był ten Boa Constrictor, który był na samym początku i niby on mógł go zjeść:)) Takiego przypadku chyba jeszcze nigdy niebyło. Boa Dusiciel zjada człowieka hehe:))
mi sie podobalo pokazane graficznie jak waz widzi,namierza ofiare!! a najlepsze to ze ma węch stereo (a czemu nie doublesurround :)
amator3 to nie był boa dusiciel tylko pyton siatkowy :)
Film byl dobry,a ten pomysl z kamerkami na wezach hahahahahahaha :).
Dobra scenka z pytonem skalnym i ta biedna antylopka:(
W swojej kolekcji mialem filmy z discovery(Z serii "lowca krokodyli itp)
Kiedys widzialem kasete poswiecona tylko Boa dusicielowi ale za ch... nie moge znalezc.Moze macie jakies filmiki????narka!!!!
Kurde chce kupic weza, zwykla zbozowke, ale dzieki bogu mama nie widziala tego filmu bo byloby juz pozamiatane:) A ja mialem nadzieje ze to bedzie o wezykach ktore mozna w domciu hodowac i przekonam ja. Specjalnie nagralem, teraz ogladnalem i jej tego na 100% nie pokaze.:)
Pozdrawiam
Nazar
jak to był Pyton Siatkowany to ja jestem Bob Clarck:))
to już zacznij sie przeobrażać :)) bo to piękny pyton był
teraz widać ze w 100% jest z ciebie amator :P
Amator3 widze ze Bob Clarck z ciebie jak cholera.
Waż , którego David trzymał na rękach to oczywiści Python reticulatis ( siatkowany ).
Film mi sie podobał tylko szkoda ze tak mało było o dusicielach, ale i tak Film był fajny zwłaszcza pokazy graficzne, namierzanie ofiary lub wychwytywanie zapachu z otoczenia
Oczywiscie ze to byl PYTON SIATKOWANY.Boa dusiciel az taki wielki?Koles zastanow sie!!!narka. ;-)
Mi się tez zdaje ze to pyton siatkowy boa to niejest na 100%
i mamy nowego boba clarka :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Do koleżanek i kolegów którzy nagrali: mógłby ktoś przesłać ten film. Najlepiej na CD. Pokryje wszystkie koszty.
Pozdrawiam,
R.
A może ma ktoś namiary lub zapamiętał nazwę tej "wężowej wyspy" :-) ... tam to jest klimat ;o)
dołączam sie do Roberta R ja też bym chcia.ł ten Film aha czy ktoś może ma inne filmy ?? POZDROWIENIA Słoik
zna ktos jakis film dokumentalny o pytonach albo tylko o pytonie królewskim??
Wyspa nazywa się Wyspa Wężowa i należy do Brazylii (Ameryka Płd.).
Robimy zapisy.
Proszę się zapisać.
CENA: 1000 zł / w jedną stronę*
PROGRAM: zwiedzanie wyspy, pływanie w morzu (z wężami), fotografowanie węży.
DATA:
-----------------------------------------------------------
*- w jedną stronę oczywiście (w drugą i tak nie będzie z kim)
POZDRAWIAM
Ja jade :D a czy jak sie wroci dostanie sie ten 1000zł zpowrotem ?? :D
ja nagralem ale mam na kasetce.....chyba, ze bym jakos zgral na kompa.....
nazwa tej małej wysepki to: Quemada Grande, już jakis czas temu leciał program własnie o tej wysepce....
Pozdrawiam
Serpent
Fryzjer napisał:
"Ja jade :D a czy jak sie wroci dostanie sie ten 1000zł
zpowrotem ?? :D"
Jak się wróci (nogami do przodu), to dostanie się ten 1000 zł na opłacenie miejsca na
cmentarzu i grób.