kupilem dzisiaj Lampropeltis getulus californiae (samica) kolo 40cm
i kiedy dac jej pokarm ?? chodzi mi o to rzeby sie przyzwyczaila do nowego terra :)
Wersja do druku
kupilem dzisiaj Lampropeltis getulus californiae (samica) kolo 40cm
i kiedy dac jej pokarm ?? chodzi mi o to rzeby sie przyzwyczaila do nowego terra :)
poczekaj tydzień
ja bym powiedzial zebys poczekal z 5 dni moja zbozowka jadla juz po 2 dniach
powiem ci budyn ze zbozowka a lampropeltis to jest calkiem inny waz !
prosze na przyszlosc nie porownywac mi wezy do zbozowek :/
oj a co, zbożówki to podwęże, czy jak:/
poczekaj tydzień-dwa, powiniennen zjeść.
a wracając do różnic zbożówka/kaliforniak - oba nie są szczególnie trudne w hodowli, więc nie wiem, o co ci redknee chodzi...
to co ja mam podwężą?? nie życzę sobie !!
hehe to nie "podweze" jak to wy wywnioskowaliscie tylko po prostu to nie jest to co lampropeltis ;)
Jeśli chodzi o karmienie, to rzeczywiście nie można porównywać:) Zbożówki są trudne bo czasem kapryszą a większość (nie wszystkie) Lampropeltis to prymitywni wszystkożercy:))))))) Proszę mi nie porównywać lampropeltisów do węży! :) Ps. Jeden z moich mógłby mieć na imię "Śmieciarka" bo zmiata wszystko, kapryśne zbożówki za to widziałem.......... A jeśli chodzi o to kiedy karmić: jak tylko pokaże, że jest u siebie - będzie spokojnie łaził po całym terra a nie siedział w kryjówce - u niektórych to zaraz po wpuszczeniu.....ja dla zasady czekam kilka dni zanim spróbuję.
dzieki mordd za odpowiedz
...wkoncu znalazl sie ktos wyrozumialy !! :))))))
Co to znaczy "wszystko", karmisz go czymś innym oprócz myszy?
P.
Karmię go również innymi pokarmami, bez problemu przyjmuje kawałki większych zwierząt (królika, kurczaka, szczura........z góry uprzedzam, że kroję mrożone), pisklęta papużek falistych, w ramach eksperymentu pokazałem mu karasia i zjadł, podobnie jak żabę (karlik). Jestem przekonany, że zeżarłby również serdelka:))))) (sprawdzać oczywiście nie mam zamiaru). Dodam też, uprzedzając ataki, że podstawą są myszy a inne pokarmy raczej z ciekawości. Nigdy mnie nie zawiódł i smakuje mu wszystko......
redknee a ile za niom dałeś :>
110 albo 120, dokladnie nie pamietam :/
ale byla warta tej ceny , jest p[iekna.
zaniedlugio dam fotki jak beedzie mozna umieszczac zalaczniki w dziale zdjeć