ej czy ktos ma pytona tygrysiego ale odmine albinostyczna(czy jakos tak)
>czy ten waz naprawde dorasat w terro do 6 m
>?
Wersja do druku
ej czy ktos ma pytona tygrysiego ale odmine albinostyczna(czy jakos tak)
>czy ten waz naprawde dorasat w terro do 6 m
>?
i jeszcze jedno czy znacie jakies stronki na ktorych sa zdjcie terrariow dla wez?
Python molurus bivitattus albono - osiaga przecietnie kolo 4-6 m samice , 3,5 - 4m samce.
Okazy 6m bywają rzadko aczkolwik sie zdarzaja.
Wszystko zalezy od wielu czynnikow, w przypadku samicy pewnym mozesz byc 4m dl i wagi kolo 60-80kg po 4 latach srednio.
Przejrzyj strony, w sieci jest wiele zdjec i artykolow o doroslych pytonach.
troche inaczej:
samice 4,5-6,5 m. samce 4-5 m.
osobniki w górnym zakresie skali zdażają się jednak żadko... ale jendak się zdażają.
co do tygrysich albino - zapraszam - www.snakes.pl <- tam chyba są w "menu"
co do fotek terra : http://gallery.pethobbyist.com/index...2&user=&stype=
Po co ci te zdjecia jak i tak nie bedziesz go hodowal?!
A jesli chcesz je miec to sam poszukaj, to nie jest trudne!
Wiesław Pyć jest człowiekiem nader nerwowym i opryskliwym na dodatek!
A fe.
Czy Ty Szanowny Wiesławie widziałeś kiedyś zdjęcia Morelii Viridis?
Jak mogłeś?! Przecież i tak nie będziesz go hodowal!
Ja nie jestem nerwowy, wrecz przeciwnie, jestem spokojnym czlowiekiem.
Po pierwsze, ryszerdini chce zdjecia terrarium a nie weża!
Po drugie, takie zdjecia mozna latwo i szybko znalesc za pomocą wyszukiwarki!
Po trzecie, nie moge znieść tego, ze co chwile ktos zadaje co chwile jedno i to samo pytanie, albo chce zeby mu podac strony ze sdjeciami, tak, jakby sam nie mogl sobie poszukac!!! Dlaczego wiekszosc ludzi idzie na łatwizne???!!!
Ryszardini moge Cie zapewnic ze osobniki 6m nie sa zadkością(sam posiadam 570cm samice i 430cm samca).
Wiesław po częsci się z Tobą zgadzam, na forum wciąż te same pytania ale mozesz mi wierzyc ze szybko sie to nie zmieni bo cały czas pojawiają sie "nowi',
którym nie za bardzo sie cos chce samym zdziałac.
hm... nie zgadzam sie z wami poprosilem was o zdjecia terrariow i jedna osoba dałami mi stronke(sam za pomoca wyszukiwarki znalazlem naprawde niewiele) .I nierozumim czemu cie to drazni przeciesz nikt ci niekarze czytac postow a tym bardziej odpowiadac na nie:).jak cos to pomin posta i nie pisz jakis niepotrzebnych zdan.
Ja patrze na to forum aby poruszac bardziej wazne i ciekawsze tematy niz zdjecia terrariów. Jeśli widze temat "pyton tygrysi" to go czytam, bo mam nadzieje ze post jest ciekawy albo moge komus pomóc gdy wąż jest chory. Gdy temat brzmi "zdjecia..." to nawet nie czytam. A terrarium dla Python molurus wcale nie jest skomplikowane, to nie Corallus caninus i nie trzeba sie zbytnio wysilac przy urządzaniu tego terrarium. Zamieszczam zdjecie terrarium dla tygrysiego, ktore ma pylius.
Moim zdaniem przy budowie każdego terrarium należy się "wysilić" aby zwierze miało jak najlepsze warunki i aby to terrarium stanowiło ozdobę mieszkania no chyba,że się woli terraria w typie amerykańskim.
nie ------wiesiu przeadziłessss po całości teraz !!! zamieszczasz chlopie błędna fotke hehehe czlowieku to terra nie jest dla tygrysiego !!! i cos mi sie wydaje ze jestes przekonany ze waz na fotce to tez tygrys hehehehe ------ nie wprowadzaj zlymi fotkami ludzi w błąd bo zrobią sobie terra dla tygrysa w wysokosci 200cm a o podstawie 50 cm --- :) bo widzieli kiedys fotke przedstawiajaca terra dla tygrysa wystawioną przez Wiesława Pycia:) Pozdrawiam:)
Sorry pomylily mi sie zdjecia, teraz bedzie dobre.(to jest zdjecie terrarium dla mlodego osobnika) Autor to coolary.
PS. Pomylki zadarzają sie kazdemu naimaD.
ej weslaw ja prosilem o zdjcia terra to prawda ale nie dla pytona tygrsiego tylko dla roznych wezy tych duzych i tych małych, bo szukam roznych rozwiazan technicznych i nowych pomysłow:)
>a twego zdjecia i tak niewiedze nie wiem czemy:(<
Jak to nie widzisz?? Ja moge je zobaczyc, jest w załączniku.
poprosu nie widze sa tylko dwie kreski a dalej pusto:(
Och!!!
Matko Jezusowa!!!
Zdjecie jest tam:
Autor: Wiesław Pyć (---.walbrzych.dialog.net.pl) Wyślij e-mail
Data: 01-02-04 17:54
Załącznik: 111.jpg (60k) <--- TO JEST ZDJECIE
(musisz kliknać a pojawi nowe okno a w nim zdjecie!!!!!!)
>czy ty umiesz czytac wim ze jest zdjcie ale go nieiwdze i nie wysyłaj juz tego zdjcia:p
a szkoda, że nie widzisz, bo bardzo łądny tygrysek tam sobie na nim leży (-: