ktory waz jest ciekawszy w hodowli?:) Niech sie wypowiedza wlasciciele :) Czekam na obiektywne odpowiedzi:) Pozdro
Wersja do druku
ktory waz jest ciekawszy w hodowli?:) Niech sie wypowiedza wlasciciele :) Czekam na obiektywne odpowiedzi:) Pozdro
Raczej boa dusiciel.
mi tez sie boaski bardziej podobają.
oczywiscie ze ... (chwila niecierpliwosci) boas :D
oszaleli!
pytony rządzą!
Ta dyskusja do niczego nie doprowadzi. Kazdy wskarze za lepszy gatunek ktory sam hoduje....
boa boa i jeszcze raz boa mają super pyszczek taki niewinny :)
a pytony mają pyszczek, jakby się uśmiechały
nie słuchaj ich, regiusy są ładniejsze!
regiusy są śliczniejsze!
regiusy są lepsze!
Ja nie mam ani boa ani regiusa, ale moge powiedzieć, że oba węże są piękne. Jezeli miałbym warunki do trzymania obu tych węży ( w sensie albo jeden albo drugi) to cięzko bym się zastanowił. Do niedawna bardzo mi się regiusy podobały, ale w ostatnim czasie boasy też mi się spodobały, to chyba przez napływającą ilosć zdjęć na forum ( Fryzjer :D tylko tak dalej). Jak masz miejsce na terra dla boa to bierz boasa !
a ja mam obydwa te gatunki:) najpiękniejsze węże świata:P hmm... powiem ci wprost: KUP OBYDWA, A NIE POŻAŁUJESZ:p
BOASY I PYTONY RZĄDZĄ!!!!!!!!!!!!! KONIEC KROPKA.........!!!;)
pythonki gora! kup sobie regiusa, jednym z plusow jest to ze jest mniejszy i ladniejszy od boa i potrzebuje mniejszego terra :)
:) hmm chyba jednak narazie kupie boa ..... i jego wielkosc jest raczej na plus niz minus:) ..... Dzieki za wypowiedzi:)
Ja takze polecam boaska.Sa super tak ladnie ubarwione i przyjmuja kazdy podany pokarm.Ja na swojego nie narzekam.narka
wiec czemu go sprzedajesz?
to jest dobre pytanie przylaczam sie do niego albopilosek :P(cfaniak)
ja również polecam boa są świetne:)
Pytony rzadza !!!!!!!!!!!!!!!!! Kup sobie regiusa jest jednym z najladniejszych i najlagodniejszych węży
sygnaturka prawdę Ci powie (do właścicieli boasów)
regius troche mi sie nie podoba z uwagi na to ze jest krotki i strasnzie gruby, taka gruba "glizda" ....pewnie ma problemy z poruszaniem sie heh .... :) choc kolory ma ladne
sprzedaje z innych powodow.Nadal uwazam ze boasy sa NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! gdybym mogl to bym nie sprzedawal.
Ja też miałem dylemat taki jak Ty, najpierw oglądnołem obydwa weże i poczytałem o nich i od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem pięknego 85 cm boa.Zjadł już 2 dorosłe myszki:P
Dokladnie tak :)
Chociaz Fryzjer ma racje, boaski maja tak zajebiste pyszczki ze szkoda slow.
Mimo to pytoniki tez maja swoj urok, zona np twierdzi ze jak patrzy od gory na naszego regiuska to wyglada clakiem jak dziobak (stekowiec austrlijski) od tego tez wzielo sie jego "imie" ;p
chcialem takze podkreslic ze nie mowie ze pytonki sa brzydkie takrze maja swoj niepowtarzalny urok ale ze hoduje boaski wiec z bardzo bliska ogladam pyszczki ich moze kiedys zakupie takze pytonki i mysle ze wtedy bede mogl stiwerdzic ze obydwa gatunki maja cos w sobie (aczkolwiek najpierw chce nauczyc sie hodowli jednego gatunku doglebnie wtedy dopiero kupie inny)