http://pascal.onet.pl/949837,wiadomosci.html
Wersja do druku
buhaha! jacisz peirdole:D pończoszniki tylko w 3 ogrodach zoologicznych? a te wszystkie po domach:D aż musieli z holandi sprowadzać <hahaha> mogli w biofilu kupić :D
hehe dobry artykuł :D a w Biofilu już 1,5 miesiąca siedzą małe pończoszniki :D rzeczywiście taki żadki gatunek że niewiem co. A później się terraryści dziwią że 80% społeczeństwa polskiego boi się węży z niewyjaśnionych przyczyn...
Buahahahaha "....Odtwarzając hodowlę Zoo pragnie przyczynić się do ocalenia gatunku przed całkowitym wymarciem...." Pończoszniki na wymarciu wow :D:D
Witam
Co w tym śmiesznego? Zapewne chodzi o Thamnophis sirtalis tetrataenia jest żeczywiście żadki wąż. Po polsku zwany jest Pończosznikiem z San Francisco. Ale z tego co wiem to nie jest aż tak drogocenny, na rynkach europejskich można go zdobyć za 350-400 €.
Skąd wiecie o jaką odmianę chodzi - mądrale?
Może ktoraś z 22 odmian jest szczególnie rzadka?
Jest np. taka odmiana: pończosznik z San Francisco, w sklepie jak dotąd nie widziałem.
P.
No dobra dobra teraz wy się mądrujecie hehe :P:P
nie istotne. jest jeden gatunek pończosznika, 22 PODgatunki! to znaczna różnica. można to ze sobą dowolnie krzyżować.
artykuł jeśli już napisany ejst conajmniej nieprecyzyjnie i osoba mająca o sprawie pojęcie musi zareagować tak, jak widzimy to w tym temacie (-;
Dzięki za link! Pakuję manatki i zasuwam do Łodzi, coby sobie na te rarytasy popatrzec:)
heh jak pokaza rowniez pojade popatrzec ...
pzdr
GM
Tylko nie mowcie nikomu ale sprzedaje bilety na seans ponczosznikowy w moim domu:). Za jedyne 200zeta mozecie obejrzec tego super weza. www.naskrajuwymarcia.bilety.ponczosznik.pl
Przeciez tylko 3 zoo maja tego niesamowitego gada:PP:P:P:P
, a tak serio to artykul laicki, to samo jest w newsweeku ost.: ''płazy zbożowe'', ''skolopendry- 900zł'', terraria z wyposazeniem po ok 10 tys., gekony po 13 tys. i takich wiele innych, np to ze duzo osob ma tarantule(:P:)), i to ze trzymamy egzotyczne zwierzaki swiadczy o naszej randze w spoleczenstwie(wysokiej:P)
o tego neewsweeka kupie. możę skierujemy do redakcji jakiś list (na początku sa zawsze zamieszczane listy). wyjaśnimy redkajci co i jak :D
W tym fachu (dziennikarstwo) liczy się sensacyjność a nie jakieś tam szczególiki.
P.
Kober, po co zakładasz tego samego posta dwa razy?
Druga dyskusja toczy się tu http://terrarium.com.pl/forum/read.p...07&t=13807&v=f
grochu polecam nie ma jak laicki artykul w poludnie:P
yh przeczytałem to w neewsweeku. no tak - gekonowi ładna reklamę zrobili, ale nie wiem, widział ktoś przebiegające gdzieś obok stado skolopendr po 500zł?
co dot errarium też przesadzili. anpisali, że terrarium dla węża to minimum 2 000 zł. głupota. za 300-400 zł można już dobre terrarium zrobić.
generalnei w artykule zrobili z nas snobów i jakiś zoofili czy coś w tym stylu. heh.
A mnie się to nawet podoba... przy okazji przyjemności z hodowli, ludzie czują do mnie respekt;) Zanim zostałem terrarystą byłem zwykłym szarym ludziem;P
I jeszcze jedno:
Mój python czasem jak się wspina i chce stanąć na tylnej części ciała, tak dziwnie rozpłaszcza się w jednym miejscu. Czy to normalne??
Wygląda to tak:
*
/ /
/ /
/ /
/ /
/ /
/ /
_____ / /
.................<_____\__/_/..........................................
....- Podłoże
<- Ogon
*- Przód węża (W rzeczywistości głowa jest dalej od spłaszczenia
_-Kontury ciała węża
/- Kontury ciała węża
To są zwykłe skurcze mięśni mające mu ułatwić przybranie takiej pozycji, po prostu jest "ciekawski"
naRka
Kurcze... nie udało mi się pokazać jak to wygląda. Komputer wrócił wszystkie znaki na początek linijki i nie jest tak jak jest.
narysuj w paincie i pokaż, ale sądzę, ze to nic nienormalnego (-: