-
Wąż zbożowy-Problem
Siemka mój kolega kupił dzisiaj sobie węża zbożowego. Ma on 80cm i z tego co wiem ma 8 miesiecy.
I mam kilka pytan co do niego....
1.Jaka wielkość akwarium narazie wystarczało by mu.Chodzi mi o minimalna wielkość akwa.
2.Dlaczego cały zakopał sie w piachu Wrzuciłem go do akwa, zrobiłem wszystko... i cały zapopał sie w torfie DLACZEGO?
3.Jak mam dać myszke? Wpuścic do akwarium? czy węża wyciągnąć i w osobnym pomieszczeniu karmic?
*Chciałbym abyście podali mi kilka porad co do tego węża*
Jeżeli ktos choduje weze zbozowe to prosze podać mi kontak to was
Z góry TXC za pomoc!
-
Re: Wąż zbożowy-Problem
Po pierwsze AKWA ?? co to jest k*r*a welonka ?? dla węzy jest terrarium nie akwarium !! starczy coś koło 60 x 35 x 30 ale to tak na troche lepiej odrazu zrobic terra o wymiarach docelowych patrz Opis.
Po drugie wąz musi się przyzwyczaić do nowego "mieszkanka" i nic dziwnego ze się schował a zakopał się w piasku bo prawdopodobnie niema kryjówki albo jest dla niego zamała :]
Po trzecie zalezy jak wąz był karmiony :] raczej wrzuć mu myszaka do terra i obserwuj je !!
P.S: CHłopie p*j*b*ł* cie ?? K*r*a weź zrób normalny profi k*r*a od tego oczy bolą !! ja p*e*d*le masakra !!
P.S 2 : Z góry sorry za przekleństwa ale nie no masakra..........
-
dzięki za uwage, zaraz zmienie
-
a z tym węzem to mi kurde nie przeklinaj na mnie !!!!!!!!! ON NIE JEST MÓj i NIe ja pisałem ten tekst , tylko go tu opublikowałem
pozdro dla Goblina
-
On pyta
"dlaczego qwa akwa niemoze być
czym to sie rozni ?"
PS. Goblin Czytałem Twoje posty i w co 2-3 masz coś do kogoś.
-
-
Następna jego wypowiedź :
"akwarium jest to szklane pomieszczie... ma 4 sciany (moje ma 6) bez gory (ja mam gore z pleksy zrobiona
pritx (15:07)
Terrarium jest to poastikowe pomieszczenie z 4 sciankami i z gora"
Ech, czy ja muszę być pośrednikiem , później będę zjechany
-
hA! taki jush jestem :] no cóż dużo ludzi tesh ma coś do mnie więc wiesz.... :] a akwa i terra to nie to samo :] ma jakies pytania niech wpadnie na GG 2759773
P.S: Spoko jush troszku wyluzuje ale jestem teraz w ciężkiej sytuacji i jestem troche nadpobudliwy :] Przepraszam będe się chamował :]
-
Gratuluje kolegi widac że przygotował sie na kupno węża <brawo> wąz trzymany w akwarium o wymiarach 50 x 30 x 20 przy czym wąz ma 80cm !! ogrzewany jest żarówką energooszczędną :] Zapewne nawet nieprzeczytał opisu przed kupnem.........
-
Jerry masz duzo gatunków robale co prawda ale jak chcesz go w akwarium z piaskiem trzymać i jesli akwa jest tak male szczescie zycze.Wiesz może ta guttata twojego kolegi to jakas krzyżówka z jakims eryxem kto wie ? Wiesz tylko żebyś potem weza nie znalazl martwej guttaty w garażu.Nawet pytasz jak karmic weza.buahahahahahaha!!! Poczytaj opisy poszukaj w necie a potem zadawaj twoje pytania.
-
Odpieprz się MIDO. Z gekonem to był zwykły przypadek. Teraz mam 4 sztuki i czują się świetnie, a co do węża to ja nie mam nic to wspólnego. A tak w ogóle to czytam opisy przed zakupem zwierzka, odchrzań się.
Przepraszam ze pogrubione słowa ale MIDO od jakiegos czasy mi przypomina o gekonie :(, no cóż chłopak ma może zabużenia jakieś.
-
Nie no profesjonalne podejście do sprawy :]
wąż ma w Akwarium !! torf kupiony w sklepie ogrodniczym niewyparzony ani nic :] gałęzie z lasy tesh niewyparzone ani wysuszone :] teraz tylko czekac aż wyssą z niego krew roztocza :]
-
Wow cóż za słowa pelne uczucia.Popatrz nauczyłeś sie takich słów a nauczyć sie czegoś o terrarystyce nie potrafisz.Wiesz bo z tym gekonem zanudzaleś nas na chacie dobry tydzień.Zabużeń nie mam ale jesli ty masz to przykro mi.Poprostu chodzi mi o to dlaczego zadajesz tak głupie pytania że Normalnie sie kompromitujesz.Dobra szkoda gadać hoduj sobie co tam chcesz mnie ta twoja hodowla razem z toba zwisa i powiewa.Jak chcesz sobie porozmawiac to wejdz na chat (polchat) pokój tcp o 20:00
-
Przeczytaj wyżej ;], To nie mój wąż , ja tylko opublikowałem tą wypowiedź.
-
Ty też zobacz co napisałem wyżej :] "Gratuluje kolegi......."
-
.
Człowieka poznaje sie takrze po ty jakich ma kolegów i z kim sie zadaje.
-
Re: .
W sumie to nie jest mój kolega ,a le moze znajomy.
MIDO nie chce się kłócić, ale prosze Cię nie mów mi nigdy o tym gekonie. Przepraszam za te słowa tóre powiedziałem wyżej, ale nie lubię o nim mówić.
-
Tak, jerry szaleje opisem a mi się przypomina jak mi opowiadałeś jak po tygodniu czy dwóch jak kupiłeś lega wypuściłeś go do terra ogrodowego(bardzo inteligentnie).
P.S.A jak nie chciałeś żeby cię zjechano to było ten tekst kolegi zmienić na bardziej ekhm normalny(widać że kolega jakiś cholernie początkujący). Ja jak raczkowałem w terrarystyce to więcej wiedziałem od niego.
-
Ja więcej wiedziałem jak rodziłem sie w terrarystyce :]
-
tak ty goblin z pewnoscią ...
-
hehehe :D to był żart :D:D:D
-
Jezu zaglądam tutaj i aż mi się (przepraszam za określenie) żygać chce jak to czytam. Kolega Jerry'ego się kulturalnie pyta parę rzeczy o zbożówce i NIKT, dosłownie nikt nie odpowiedział konkretnego i sensownego zdania (no może Goblin na początku coś tam bąknął a i tak zaraz rozpoczęła się burda słowna). No więc konkretne pytanie - konkretna odpowiedź:
1) Węża nie trzyma się w AKWARIUM. Akwarium to zbiornik wodny do trzymania zwierzątek tudzież innych żyjątek i nie-żyjątek wymagających biotopu wodnego. Poza tym akwarium jest zbudowane zwykle z pięciu a nie jak kolega zauważył czterech ścian + ewentualnie pokrywa. Oprócz tego w akwarium brak jest pewnej bardzo istotnej w terrarystyce rzeczy a mianowicie wentylacji (a konkretnie dolnego otworu wentylacyjnego), która to jest właśnie tym szczególikiem odróżniającym akwa od terra. Co do wielkości to tak jak napisał kolega Goblin.
2) Tak jak napisał kolega Goblin.
3) J/W
-
No siema to ja pisałem... Juz mi pomógł Jery i wszystki mi działa mam kilka ważnych spraw do opisania:
*Goblin pomogłeś mi niepowiem.. ale wszystko komentujesz tutaj... czy oto cie prosiłem? c zy poprostu chciałem sie dowiedziec kilka waznych rzeczy!
*daf a ty wogule sie tutaj niewpisuj odpowiedziałeś na jakieś pytabie? niech zgadnie NIE! wiec na ch*** sie tutaj wpisujesz? zament chcesz kurw* robic? szukasz sobie kozła ofiarnego? tamta sprawa z ucieczka to dawna sprawa... wiesz co zycze tobie zeby ci tez takie cos kiedys uciekło! myslisz ze jestes najleprzy!!!!!!
*DEXiu txc za odpowiedzbardzo sie wyrużniasz tutaj jezeli patrzez na postyy goblina oraz jakiegos dafa! Wiec ciesz sie ze masz wiedze a nie tak jak tamte typki udajace cwaniakow.. a nawet nieumieja odpoqwiedziec na te 3 proste pytania'!!!!!!!!!
-
proponuje zamknąć temat. pritx wiem ze daf zrobił źle , no ale chyba nie powinno się życzyć czegoś złogo , np. ucieknięcia zwierzaka.
-
Po pierwsze primo pisze się NAJLEPSZY. Po drugie primo uciekł mi kiedyś regius uwalniając równocześnie boehmei po 10 wylince. Po trzecie primo wczoraj właśnie mój regius zaatakował mój rękaw bo w czasie karmienia nie zdążyłem go wyjąć z terra.
-
Witam
Jako że nie chcę tworzyć nowego tematu postanowiłem tu podpiąć swoje pytanie, mianowicie jak powinno wyglądać terrarium dla węża zbożowego, w którym miejscu powinien być ów otwór wentylacyjny, z czego zrobić basen, i czy podłoże z substratu kokosowego się nadaje.
Pozdrawiam
-
Wszystko masz w opisie gatunku .Basen mzoesz zrobic z malego akwa albo z miski plastykowej to obojetne . substrat kokosowy sie nadaje.Otwor wentylacyjny robi sie z boku terra albo z przodu oraz u gory .
A wyglad terra to kwestia gustu