Witam wszystkich mam takie pytanie ile moze kosztowac sylikon akwariowy jezeli kots wie z gory dzieki za odpowidzi
Wersja do druku
Witam wszystkich mam takie pytanie ile moze kosztowac sylikon akwariowy jezeli kots wie z gory dzieki za odpowidzi
ok 20zł
Silikon zalezy od firmy z ktorej kupujesz ale ceny sa od 8 zl (chyba firma Soudal), a silikon akwarystyczny jest drozszy (specjalny kupowany u szklarza) ale wszedzie indziej masz to samo za o wiele taniej
DenBraven ok. 14zł
Ja kupilem w zoologu 60ml za 5,5zl firmy Ja Ba innego niebylo ale dobrze posklejal terraria
aha dzieki za odpowiedzi
10 - 20. Ja kupiłem w Castoramie tubkę za 16 zł.
suchajcie juz sobiekupiłem ten sylikon i uszczelinłem nim akwaium tylko ze to starszenie smierdzi jak włoze tam kraba za pare dni to nic mu sie nie stanie czy to nie jset przypadkiem toksyczne prosze odpiszcie z gory dzieki za odpowiedzi
Do terarrium potrzeba jakiegos specjalnego tego silikonu czy taki z castoramy bedzie dobry??
Najlepiej kupić akwarystyczno-terrarystyczny. Zwykłe musiałbyś dłużej wietrzyć i dodatkowo najlepiej wypłukać. Poza tym niektóre silikony mają dodatki grzybobójcze. Nie wiem, jak to może podziałać na zwierzaki.
sylikon akwarystyczny - w PSB ( Polskie Składy Budowlane )16 zł
czyli nie zaszkodi to mojemu zwierzakowi ten syklikona bo ja kupiłem jakis zwykły tobka za 12 zł i pisze tylko sylikon akwarystyczny 100% sylikonu ale juz dzisiaj ten sylikon przeztał smierdziec pierw akwarium wypłucze a pozniej zaczne dawac dopiero tam zwir dzieki za odpowiedzi narazie
ja kupilem za 7zl w praktikerze. kazdy silikon jest nie toksyczny (dlatego sie nazywa silikon a nie jakis akryl czy cos), ale jak juz chcesz byc ubezpiecznony to kup pseudo "akwarystyczny" w praktikerze (lub innym tego typu sklepie) badz po prostu sanitarny, i patrz na nazwe czy jest on bezbarwny (chyba ze masz cyzms innym poklejone)
To jest ten silikon http://allegro.pl/show_item.php?item=36805903 tylko ze za niego zaplacilem 5,5
dzieki za odopwiedzi mozna zamknac temat
sorry ze nia napisałem ja kupiłem ten sylikon co Szpaq dał linka identyczny tylko ze ja kupiłem za 12 złotych a nie za 15