http://www.zoo.wroclaw.pl/zwierzeta/..._pustynny.html
Wersja do druku
Nie ma co jak zwykle we Wrocku wszytsko profesjonalnie. Ciekawe kiedy do Gucwińskich dotrze że ich epoka już mineła i należy ustąpić pola młodszym i lepiej znającym się na temacie.
stereotypów tak łatwo nie da się pozbyć....
W Gdańsku taka dieta doprowadziła do krzywicy stado żółwi promienistych i Chelonoidis chilensis. Co jakiś czas któryś pada... Dodatkowo jeszcze żółwie zajadają się wnoszonymi do misek trocinami.O przerośniętych dziobach, pazurach nie wspominam już. To wszystko efekt niewiedzy o biologii i potrzebach tych zwierząt, tylko niestety prezentowane przez placówkę teoretycznie naukową. Chyba, że ktoś wyobraża sobie, że na pampach, czy w Afryce rozrzucane są gotowane jaja i twaróg...
Rzeczywiście ciekawa dieta dla sulcaty. Ciekawe, że podstawowego pokarmu (który powinien stanowić 95-100% diety) czyli trawy (i siana) nie wymieniono.
to mnie właśnie zastanawia...karmią żółwia pustynnego jak świnie :/
No rece opadaja... Ja nie wiem co powiedziec.
Task mi przyszlo do glowy. Moze by interweniowac jakos ?
No na to to tylko jedna rada- Pani senator Gucwinska moglaby jakas ustawe wprowadzic a propo przyzwoitego karmienia gadow!!!;)) i jak wiem nie tylko.
W lecie bylam w zoo i zal mi sie zrobila jak widzialam kilkanascie a moze kilkadziesiat
zolwi(steopowe,greckie,iberyjskie)w jednym terra-brrrr.
może wypowiedzą sie na forum o tej diecie? :P :P :P hiehieh
napisałam do nich email, poczekamy zobaczymy:/ ale prawde mówiąc nie sądze żeby sie cokolwiek mogło zmienić.
Jesli mowisz o zoo we Wroclawiu to tam jest chyba kilkadziesiat. Mnie bylo trudno doszukac sie jednego wolnego miejsca na podlodze tego terra.
No coz ja bylam tam dwa lata temu to troszke podloza bylo widac,ale,ze mieszanina gatunkow i warunki raczej anormalne to az zal,ze to w zoo we Wroclawiu,ktore jest
znane z TVP .Coz prawda bywa czasem okrutna.