Jestem w trakcie,łatwo się tnie,klei i jest lekkie.W środku trzeba tylko wyłożyć atlasem i jest git,a na wierzch okleinka pod kolor mebli.Tanie i proste w uzyciu.
Jak tylko będe mógł to cykne foteczki ;)
Wersja do druku
Jestem w trakcie,łatwo się tnie,klei i jest lekkie.W środku trzeba tylko wyłożyć atlasem i jest git,a na wierzch okleinka pod kolor mebli.Tanie i proste w uzyciu.
Jak tylko będe mógł to cykne foteczki ;)
chcecia ogladne4 wyniki budowy! a co z przodu szybki?? jak je zamontujesz, na prowadnicach??
dla pająka to ujdzie ale nie widzi mi się takie większe terra :D:D
na giełdzie w świętochłowicach widziałem takie terra z szybką z przodu na małe agamki. jeśli się zrobi jakiś stelarz drewniany, to duże też może być :)
biber - włąsnie w większych terra niżu ptasnzików to ma sens. co do wkąłdania szyb w prowadnice to banalna czynność, sam tak robiłem i nie miałem problemów, a terra ze styropianu łądnie wygląda, takie terra robilimsy z kumplem dla lampartów i jest ok, ale nie wiem dlaczlego na styropianie farba schnie dłużej niż normalnie powinna schnąć.
Koniecznie podaj potem foty :D
chrzanu farba na styropianie schnie dłużej, prawdopodobnie dlatego, że styropian nie chłonie wilgoci!
Pozdrawiam!!
Dokładnie tak... Styropian nie chłonie wody i tu problem, wystarczy położyć na niego cieniutka warstwę gipsu i będzie dobrze. Tak nawiasem robię tarra dl geka i wystrój ze steropianu i gipsu, jeśli będą chętni to zamieszcze fotki.
Pozdrawiam Dominos
Pomysł dobry, ale tylko na giełdę, bo jest to terrarium bardzo lekkie. To niestety jedyna jego zaleta. Nie chciałbym mieć terrarium które będzie się z czasem kruszyć. Warto pamiętać o wentylacji, bowiem nie przepuszcza powietrza ani wody. Dobrze trzyma ciepło co nie zawsze jest zaletą. O estetyce nie wspomnę, pod tym względem porównywalne z OSB.
zamiesc fotki:P zawsze sie przydadza
IMHO przekombinowane i to zdrowo.
wtrące sie, bo wydaje mi sie że gdzieś słyszałem że styropian sie z czasem kurczy. Ulatują z niego gazy czy cos tam, wiec chyba takie terra np. dla Anolisów zielonych - 2-3 lata. Nie wiem właśnie po jakim czasie. Jak ktoś wie to niech tez sie wypowie :0
Narka
Styropian się utlenia, tak jakny popiół się robi. ROzkłada się poprostu z czasem. Widziałem taki efekt jak znajoma zerwała płyty gipsowe, którymi wykańczała ściany w mieszkaniu. Styropian był pomiedzy ścianą a płytą gipsową. Płyty zrywali jakoś po 3 latach, ponieważ wilgoś się hodowła pomiędzy i pleśń, smierdziało jak cholera. Ten styropian z pomiędzy był własnie taki jakby spopielony, nie cały, ale warstwa z wierzchu.
prosze o zamieszczenie fotek bo podoba mi sie ten pomysł:) pozdro all
A jakim styropianem? pytam o grubość i twardość?
styropian przepuści wode i jak jest za ciężko to pęknie
no tak ale To jest bardzo dobry pomysl :) bo przeciez bardzo dobrze trzyma Ciepło :) i nie przepuszcza ani tego ani tego :) tyle ze Ciekawi mnie jedna rzecz...;]
Czy mógłbys Odpisać Jak Dokladnie Robisz to terrarium ? krok po kroku co jak mątujesz itd... Bo bardzo mnie to zaciekawiło
POZDRAWIAM :)