Czy te pluskwiakimogą przegryźć plastikową siateczkę , iczy wspinaja sie po sciankach?
Wersja do druku
Czy te pluskwiakimogą przegryźć plastikową siateczkę , iczy wspinaja sie po sciankach?
Mają aparat gębowy kłująco ssący więc nic Ci nie przegryzą. Po czystym szkle nie wyjda, ale jak jest jakaś chropowatość to potrafią wyjść.
o ale to dobrze , porobie im jakies pułeczki:)
a ile żyją te pluskwiaki?
od wylęgu do imago to ok. pół roku. Potem nie iwem bo jeszcze żaden mi nie zdechł :) ale najstarsza parka to myśle że rok ma spokojnie na karku.
opisy przeczytałem (żebynie było) możesz mi opisać Twoja hodowle? Jesteś zadowolony z trzymania tych owadów?
Ja tez je mam i jestem bardzo zodowolony :) świetnie polują w grupie, super owady wg mnie.
ja trzymam spora grupke owadów w terrarium 40/40/20 - urządzenie widać na fotce w opisie. Karmie je nieregularnie. Czasem codziennie, a czasem nawet raz na dwa tygodnie. Tylko jedna parka jest od imagines - reszte mam od maluszków lub od jajka. Stale w terrarium biega też pełno maluszków o które praktycznie wogóle nie dbam, ale część i tak przezywa i rośnie :) Nie oświetlam ich ani nie ogrzewam, ale w pokoju mam ciepło (latem ok.30C zimą 24C). Żyją na dość wilgotnym podłożu bo takiego potrzebują rośliny jakie u nich rosną. Chyba lubią swoje terrarium bo zawsze jakiś stoi na straży i rzuca sie na szybe jak podchodze :) Są bardzo ciekawe i niekłopotliwe.
juz sie nie moge doczkeać:D mam zamówiona 3 i mam nadzieje ze sie rozmnożą. terra bedzie :30/15/20
a czy zdazają sie przypadki kanibalizmu u dorosłych osobników?
ponoc że tak ja nigdy nie zauważyłem. Nie tykają nawet kalek.
AGAM - będziesz je sprzedawał na wiosne?? Bo też planuje zacząć hodowlę, jak nie to ty ciapek może kogos znasz kto sprzeda? ;)
znam. ale ma tylko w tym momecie dwa na stanie ... jak je rozmnoze to napewno zamieszcze ofertę sprzedaży:)
mam w tej chwili ok 50 szt na zbyciu.Niestety nie wysyłam i odbiór tylko u mnie we Wrocławiu.W Swietochłowicach w marcu mysle ze z kilkadziesiąt szt bedzie na sprzedaz.
Pozdrawiam Robert
Ja mam stale na zbyciu jakieś młode. Wysłać też moge jak Ci zależy.